Stránka 1 z 2

Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 20.07.08 17:25 (Ne)
od Anonymous
Zdravím.

1.
V Garminu Nuvu 760 mám mapu "Atlas Czech v7 NT", ale na dodaném instalačním CD mapu bez "NT". Tedy jak dostalt mapu NT z Garmina do MapSource.

2.
Do MapSource nahraji mapu "TopoCzech 1.2" a vytvořím trasu, kterou exportuji do Garmina. V Garminu ale nastavím mapu pro používání "Atlas Czech v7 NT". Funguje to, ale ptám se jestli je to korektní, že trasy jsou kompatibilní.

Kdybych dostal z Garmina tu mapu "NT" viz. bod 1, tak bych bod 2 vůbec neřešil.

Díky za každé info.
xpetrp

Re: Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 20.07.08 19:16 (Ne)
od Monoid
Instalaci mapy muzete stahnout ze stranek vyrobce:
http://dwn2.garmin.cz/Atlas_Czech_v7NT.exe

Po nainstalovani do Mapsource mapu potrebujete odemknout. K tomu potrebujete 25mistny kod. Ten byste mel znat.

Re: Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 20.07.08 20:42 (Ne)
od Anonymous
Tak v tom bude asi problém.
Na krabici s navigací mám 25 místní kód, ale pro mapu Topo Czech v 1.2, kterou již mám zaregistrovanou. Kód na "Atlas Czech v7 NT" jsem nedostal. V navigaci ale fyzicky je, teda alespoň podle výpisu.

xpetrp

Re: Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 20.07.08 22:02 (Ne)
od Vita
Mapsource umí přece odemknout mapu pomocí klíče, který si načte z odemčené mapy v přístroji,
+ zde se dá dohledat postup či cesta k programu, který umí ten kod z GPS vypsat.

Re: Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 20.07.08 23:52 (Ne)
od Jarous1
xpetrp napsal:Tak v tom bude asi problém.
Na krabici s navigací mám 25 místní kód, ale pro mapu Topo Czech v 1.2, kterou již mám zaregistrovanou. Kód na "Atlas Czech v7 NT" jsem nedostal. V navigaci ale fyzicky je, teda alespoň podle výpisu.

xpetrp


A zkoušel jsi použít ten klíč od TOPO 1.20 ? Pokud vím, tak Atlas Czech byl zdarma pro vlastníky TOPO 1.20 a předešlých verzí ...

Re: Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 21.07.08 13:44 (Po)
od Anonymous
To: Jarous1

Jsi geniální a já jsem asi největší lama.
Jasně, že je to tak jak jsi psal. Ten kód na krabici generuje 25 kódy jak pro Topo tak i pro Atlas Czech v7NT.
Já si toho nevšiml.

Díky moc

P.S.
Ještě jak je to s kompatibilitou tras? V MapSource vytvořím na mapě Topo trasu. Jde mě o to, jestli to korektně pojede i v Garminu na nastavené mapě AtlasCzech.

Re: Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 21.07.08 14:02 (Po)
od Monoid
xpetrp napsal:Ten kód na krabici generuje 25 kódy jak pro Topo tak i pro Atlas Czech v7NT.

Ano. Neni to tak, jak psal Jarous1, t.j. ze by slo pouzit stejny 25mistny kod jak pro Topo, tak pro Atlas.

Pomoci kodu na krabici si na strankach Picodasu vygenerujete dva 25mistne kody. Jeden pro Topo a jeden pro Atlas.

Jarous1 napsal:Ještě jak je to s kompatibilitou tras?

Je celkem jedno, pro jakou mapu trasu vygenerujete. GPS si sama zkontroluje, zda trasa odpovida mape a pokud ne, tak se zepta, zda ji ma prepocitat. (Takto se alespon chova 60CSx a i jine starsi modely se chovaly obdobne.) U nuvi nevim...

Mapove podklady Atlasu a Topo se v nekterych oblastech budou lisit, ve vetsine mist jsou tusim stejne (Alespon mi GPS pri prepinani mezi mapami vetsinou nic nehlasi.). Atlas je aktualnejsi.

Re: Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 21.07.08 18:41 (Po)
od Anonymous
to: Monoid
Jasně, generuje to 2 samostatné kódy.
Díky za info k té kompatibilitě.

Nikdy jsem navigaci neměl a tak zítra to vyzkouším v praxi na cestě Praha Šumava-Špičák.
Ještě mám jeden dotázek.
Příklad:
V navigaci mám trasu, která má třeba 7 průjezdních bodů (mnou definovaných), kterými chci jet. Třeba Praha - Plzeň - Města A - B - C - D - E - Železná Ruda.
Dojedu s navigací k Plzni a jelikož to tu znám zajednu do centra Plzně. Tzn. odchýlím se z trasy. Navigace bude asi řvát a přepočítávat trasu ne?

Já bych ale potřeboval vědět, jestli až pojedu zpět z centra Plzně a napojím se na původní trasu třeba v městě B - jestli od tohoto místa se bude zase navigovat aniž by to změnilo mnou vytvořené průjezdní body tzn. jestli projedu městy C - D a E.

Díky moc.

Re: Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 21.07.08 19:34 (Po)
od Monoid
Nevim presne, jak to je u nuvi 760, t.j. zda pri odboceni z cesty automaticky prepocitava nebo se zepta, zda ma prepocitat. V nekterych GPS jde nastavit, zda ma prepocitat ihned bez ptani nebo se zeptat.

Pokud se zepta a vy reknete, ze nema prepocitavat, tak do te doby nez se vratite na puvodni trasu prestane davat navigacni pokyny. (Alespon tedy 60CSx)

Pokud prepocita automaticky nebo s vasim svolenim, tak vypocita novou optimalni trasu pres zadane body.

Nejsem si uplne jisty, co se stane, kdyz jednim z prujezdnich bodu neprojedete. Zda zacne navigovat na dalsi, nebo zpet na ten, co jste zamerne 'minul'. U 60CSx se da zadat, aby se posunul na dalsi prujezdni bod a ten neprojety povazoval za projety.

Mam takovy dojem, ze 760 prepocitava automaticky bez dotazu. Ja osobne mam radsi, kdyz se trasa prepocita az kdyz chci.

Re: Jak dostat mapu z Garmina do MapSource

OdeslatOdesláno: 21.07.08 21:17 (Po)
od Anonymous
Díky za vyčerpávanící informace.

Také bych byl rád, kdyby se navigace zeptala jestli má či nemá přepočítat na novou trasu.
Pokud se trasa automaticky přepočítá a další průjezdní body se NEzachovají, šlo by to asi vyřešit vytvořením více tras namísto jedné.

Ale vše se nejlépe otestuje v praxi a tak zítra se ukáže jak to funguje.

xpetrp