Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod tuja » 18.09.09 23:47 (Pá)

Poradí někdo začátečníkovi? V Garmin Nuvi 550 mám nainstalovány mapy City Navigator, Autoatlas a Topo Czech. V tomto přístroji nelze vytvářet profily a přiřazovat k nim jednotlivé mapy jako např. u Oregonu, takže při každé změně režimu (auto, chodec) musím pokaždé přiřazovat vhodnou mapu. Můj dotaz tedy zní: pokud nechám zapnuty všechny 3 mapy, neovlivní to negativně funkci přístroje, nebo je opravdu vhodnější nechat zapnutou pouze jednu mapu?
tuja
 
Příspěvků: 15
Registrace: 27.08.09 14:24 (Čt)

Re: Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod mr.mates » 19.09.09 8:00 (So)

Nevím jak 550, ale 760 se při zapnutých 3 mapách sekne. Mám zapnutou pouze jednu + Adresy.
Myslím si, že to ale bude stejné.Obrázek
mr.mates
 
Příspěvků: 130
Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Re: Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod V12 » 19.09.09 13:09 (So)

Neodporuca sa mat zapnutych viac routovatelnych map nad sebou, pretoze nove verzie firmware to jednoducho nezvladaju, na rozdiel od starych. Garmin je ako vino - cim starsie, tim lepsie Obrázek
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod Path » 21.09.09 19:14 (Po)

Nevím tedy o žádném starším firmware, který by nedělal problémy, pokud je aktivní více jak jedna mapa ve vrstvě nad sebou. Spíš se jednalo o starší vydání mapy, kde se datové vrstvy nepřekrývaly.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod V12 » 27.09.09 12:33 (Ne)

path :
Neviem ako 550, no Nuvi 360 si s 2 routovatelnymi mapami Slovenska nad sebou - CNE2010.10 a SRv6 poradilo lavou zadnou, na 2 - hodinovej ceste ani jeden zatuh ci iny prejav nekompatibility... A to som mal zapnuty aj SK Adresnik.
Mrznutie navigacii sa mi preto javi ako tah proti lokalnym dodavatelom map. Bohuzial. Nastastie sikovny uzivatel si s tym elegantne poradi - v MapSource vyklika z CNE to, co nema od lokalneho dodavatela, zvysok doklika z lokalnych map a sup s tym do GPS. A ziadne mrznutie sa nekona. Odskusane, otestovane x ludmi a bez zavad...
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod Path » 29.09.09 8:28 (Út)

A já vám garantuji, že nuvi 360 má problém s více aktivníma mapama stejně jako jiné navigace. Projevuje se se to nejen občasným tuhnutím, ale také nesmyslným výpočtem. A na verzi firmwarwe nezáleží.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod mr.mates » 29.09.09 9:39 (Út)

Souhlasím s Path. Mám 765 a ze začátku jsem svou neznalostí zoufal. Nyní když používám pouze jednu aktivní mapu, vše šlape jako hodinky. Teda aspoň co se týče map.
mr.mates
 
Příspěvků: 130
Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Re: Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod V12 » 29.09.09 9:41 (Út)

path :

Chybny routing :
K chybe routingu moze prist iba tam, kde sa budu prekryvat externe uzly CNE s externymi uzlami lokalnej mapy. A to je na 100% na hranicnych prechodoch a cisto teoreticky na okrajoch jednotlivych mapovych segmentoch CNE a lokalnej mapy. Kedze SRv6 je delena "hladkymi rezmi" a SK cast CNE2010.10 je z 2 segmentov - cele SK okrem Bratislavy plus Bratislava (asi aby sa ta Bratislava z CNE dala nahradit mapou rady CityExplorer), tak na Slovensku neexistuju ziadne prekryvajuce sa externe uzly v SRv6 a CNE okrem cestnych hranicnych prechodov. To iste sa tyka aj povodne nainstalovaneho CNE v9NT, ktory ma iba jeden segment. Ako je rieseny Atlas CR neviem, pretoze novu verziu nemam (jazdim so Sygicom, GMXT vytahujem iba na geocacherske vypady). Takze je naozaj mozne, ze sa niekde zisli externe uzly z CNE s Atlasom a zaroven firmware bud ignoruje parameter DrawPriority [DP] lokalnej mapy (tazka a uzivatelsky neopravitelna chyba firmware), alebo DP lokalnej mapy je rovnaky ako DP CNE (co je vazna, no uzivatelsky lahko opravitelna chyba), vysledkom toho mozu byt chyby v navigacii. Mozete prosim oznacit oblast, kde sa tato chybna navigacia vyskytuje ? Viac na tuto temu som pisal vo vlakne viewtopic.php?f=17&t=241#p6331

K mrznutiu Nuvi 360 :
Ako som uz spomenul, s 360-tkou som jazdil cca 2 hodiny po aktualizacii CNE v9NT na CNE2010.10, jej majitel tirak prakticky stale, bez jedineho zaseknutia (ale so starym CNE v9NT). Navigaciu kupoval cca 2 roky dozadu a kedze nie je pocitacovo zdatny, nerobil ziadnu aktualizaciu firmware. Az teraz zakupil CNE2010.10 (co je v tomto case blbost - o chvilu ma byt 2010.20 - ma smolu, nekonzultoval to, osobne by som mu odporucil cakat). Takze na tejto navigacii garantujem, ze nemrzne. Mam aj dalsich znamych, ktorym to v starych modeloch navigacii nemrzne za ziadnych okolnosti. Vsetko su to ale navigacie starsich typov - Nuvi 350, 200 ci 660...
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod V12 » 29.09.09 9:44 (Út)

mr.mates napsal:Souhlasím s Path. Mám 765 a ze začátku jsem svou neznalostí zoufal. Nyní když používám pouze jednu aktivní mapu, vše šlape jako hodinky. Teda aspoň co se týče map.


Lebo Nuvi 765. Ja pisem o starych poctivych kuskoch ako Nuvi 350/360 ci 660, nie o zariadeniach "nadopovanych" marketingovymi blbinami. Tym samozrejme nechcem povedat, ze N765 je zla navigacia. Nie nadarmo sa v testoch objavuje na poprednych prieckach.
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Garmin Nuvi 550 - jak na mapy?

Odeslatod Path » 29.09.09 10:18 (Út)

V12: Znovu vám budu opakovat, že se jedná o problém map. Ať nuvi 3x0 nebo 6x0, které mají fw postavené na stejném základě mají problém s tuhnutím nebo nebo nesmyslným výpočtem map. Kdo jezdil se současnou aktivní topo CZ a CNEU se s tímto problémem setkal. Ani jeden z těchto přístrojů teď nemám po ruce, takže vám žádný konkrétní příklad od pasu nevystřelím, ale věřte nevěřte, je to tak. A co víc, netýkalo se to pouze hraničních přechodů obou map, ale i routingu ve vnitrozemí, zvláště pak na delší vzdálenosti. Co zmiňujete o uzlech a atributech datových vrstev jednotlivých map je sice pěkné, ale problém spočívá také v tom, že mapy od Garminu (např. CNEU) jsou tvořené jiným produktem než mapy lokálních výrobců. Garmin nikdy nepustil svou aktuální verzi MPC do oběhu. Každá verze fw byla vždy šita na míru poslední verzi mapového díla z garáže Garmin.

Kdyby tomu tak nebylo, neřekl bych ani popel, ale že zrovna nedávno jsem měl opět nuvi 360 s posledním fw v ruce (cca měsíc zpět) a vychrlil na mě naprostý nesmysl výpočtu trasy, tak vám tu vaši teorii rozhodně nepotvrdím. Stačilo aktivovat jedinou mapu a bylo po problému.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.