Pro potřeby fóra path.cz jsem připravil speciální bbcode
[mapa][/mapa]
, který umožní v mapě Google zobrazit jeden až dva body případně s bublinou, která může obsahovat doplňující název, popis, souřadnice a externí odkazy na další online mapy. Kromě jiného je možné u těchto bodů vykreslit i kružnici s definovaným rádiusem. Bod (body) lze v mapě přesouvat s dynamickým překreslením obsahu bubliny. Přesuny bodů nijak neovlivňují nadefinovaný tag [mapa].K čemu je to dobré?
Například pro vizualizaci bodu, o kterém se vede diskuze. Nebo také pro reportování bodů typu bod A je špatně, má to být stejné jako bod B atp.
Definice tagu
Tag má celkem 13 parametrů. První tři (info, zoom a type) jsou základní atributy definice MAPA. Zbytek definuje jeden až dva body (A a B). Všechny parametry jsou povinně odděleny středníkem bez mezer:
[mapa info;zoom;type]latA;lonA;nameA;descA;proxA;latB;lonB;nameB;descB;proxB [/mapa]
Formát
- Code: Vybrat vše
[mapa info={boolean};zoom={number};type={char}]latA={dd.dddddd};lonA={dd.dddddd};nameA={string};descA={string};proxA={number};latB={dd.dddddd};lonB={dd.dddddd};nameB={string};descB={string};proxB={number}][/mapa]
Základní Parametry
- info=1; [povinný] informační bublina (0 = nezobrazovat, 1 = zobrazovat).
- zoom=0; [povinný] přiblížení mapy (0 nastaví výchozí hodnotu pro jeden bod).
Pokud jsou definovány dva body, hodnota zoom bude ignorována a výřez mapy se přizpůsobí bodům tak, aby byly v mapě viditelné oba. - type=r; [povinný] typ mapy (r = ROADMAP, s = SATELLITE, t = TERRAIN, h = HYBRID).
Parametry bodu A (nepovinné)
- latA=50.0878110; severní šířka v desetinném formátu. Oddělovačem desetinných míst může být tečka i čárka.
- lonA=14.4204600; východní délka v desetinném formátu. Oddělovačem desetinných míst může být tečka i čárka.
- nameA=Můj bod A; titulek v bublině (krátký a výstižný).
- descA=Můj popisek; doplňující popisek v bublině.
- proxA=100; poloměr vykreslené kružnice v metrech (prázdná hodnota nebo 0 = bez kružnice).
Parametry bodu B (nepovinné)
- latB=50.0878454; severní šířka v desetinném formátu bodu B.
- lonB=14.4219943; východní délka v desetinném formátu bodu B.
- nameB=Můj bod B; titulek v bublině (krátký a výstižný).
- descB=Můj popisek; doplňující popisek v bublině.
- proxB=50; poloměr vykreslené kružnice v metrech (prázdná hodnota nebo 0 nevykreslí kružnici).
Poznámka 1: Body A i B lze zobrazit samostatně nebo oba najednou.
Poznámka 1: Body lze přesouvat, klepnutím na ikonu se zobrazí bublina.
Poznámka 2: Minimapa se zobrazuje pouze u jednoho bodu (A nebo B). U dvou zobrazených bodů je implicitně minimalizována.
Poznámka 3: Po přesunu kteréhokoli bohu se vždy zobrazí jeho bublina.
Poznámka 4: Text v bublině se vždy po přesunu aktualizuje, včetně externích odkazů.
Poznámka 5: Po klepnutí na tlačítko výchozí se mapa i symboly přesunou do původní polohy definované v BBCode.
Příklad č.1: Bod A bez zobrazené bubliny + zoom 18
BBCode:
[mapa info=0;zoom=18;type=r]latA=50.0878110;lonA=14.4204600;nameA=;descA=;proxA=;latB=;lonB=;nameB=;descB=;proxB=[/mapa]
Výsledek:
Příklad č.2: Bod B se zobrazenou bublinou + výchozí zoom
BBCode:
[mapa info=1;zoom=0;type=r]latA=;lonA=;nameA=;descA=;proxA=;latB=50.0878110;lonB=14.4204600;nameB=;descB=;proxB=[/mapa]
Výsledek:
Příklad č.3: Bod A se zobrazenou bublinou + výchozí zoom + poloměr + název + popis)
BBCode:
[mapa info=1;zoom=0;type=r]latA=50.0878110;lonA=14.4204600;nameA=Můj definovaný bod;descA=Zde je krátký popis k bodu s poloměrem 100 metrů.;proxA=100;latB=;lonB=;nameB=;descB=;proxB=[/mapa]
Výsledek:
Příklad č.4: Bod A a B se skrytou bublinou a satelitní mapou
[mapa info=0;zoom=0;type=s]latA=50.0878110;lonA=14.4204600;nameA=Správná poloha;descA=;proxA=;latB=50.0879177;lonB=14.4207604;nameB=Chybná poloha;descB=;proxB=[/mapa]
Výsledek:
Tip: Zkuste klepnout na kterýkoli bod, případně jej přesunout. Po přesunu se v bublině přepíší i souřadnice.