City Navigator

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: City Navigator

Odeslatod jamalka » 23.10.15 16:41 (Pá)

Další chyba je při výjezdu z Blanky na Malovance, kde mne to navádí směr Strahov do ulice Pod Královkou, k odbočení vlevo, ale tam to bohužel nejde, jelikož odbočení vlevo je zablokováno zebrou a vodorovnou čarou a tak musím pokračovat rovně a buď se otočit o kus dál do protisměru, anebo pokračovat dál Patočkovou až kam potřebuji. Upozorňoval jsem na to pány z Magistrátu, jelikož tam řidiči zebra, nezebra vesele odbočují vlevo a výsledek mé snahy je v příloze i s foto (omluva přílohu se mně nepodařilo připojit)
jamalka

Registrace: 03.11.10 13:38 (St)

Odeslatod thomas007 » 23.10.15 17:45 (Pá)

konf14 napsal:Tak si počkáme na další aktualizaci... :)
Ale hlásit to nebudu, protože z 9 chyb, co jsem nahlásil v červenci, opravili jedinou-je to zbytečná práce. ;)

Z toho co píšeš je zřejmé, že jsi nikdy nepracoval s mapovými daty. Ono i to co někdo nahlásí se musí nejprve ověřit, jestli to tak skutečně je nebo už třeba zase ne atp. Nebo třeba také proto aby někdo neposlal info o nové ulici, která se ve skutečnosti ani neplánuje, prostě jen tak z legrace. A to nějakou dobu trvá. Proto třeba turistické mapy vycházejí některé 1x ročně, některé 1x za dva roky.

konf14 napsal:Když vydají nový BaseCamp, tak u toho je seznam změn. Co kdyby takhle dávali seznam změn i k City Navigatoru? On by asi ten seznam nebyl moc dlouhý.

Tohle byl vtip, že ano? Pro celou EU sepisovat všechny změny. Myslíš, že někdo bude sepisovat něco ve stylu:

ČR - tady jsem změnil půlku ulice, tady jsem změnil křižovatku....

To jako opravdu? To by ty aktualizace map asi nebyly x-krát do roka.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod bingocz » 24.10.15 15:28 (So)

Dula napsal:Mapa v Garminu má 3,99 GB a soubory v počítači mají 4,9 GB.

Asi je to u každého typu jiná velikost, mám 2460 a mapa je 6,22 GB.
Obrázek uživatele
bingocz

Registrace: 24.05.11 20:58 (Út)

Odeslatod Jáchym » 25.10.15 10:30 (Ne)

No tak nevím, ani včera ani dnes mi Garmin Express nedokáže aktualizaci 2016.20 nabídnout, že prý má problém v komunikaci se servery. Někdy v týdnu mi ukazoval, že už je mapa k dispozici, ale jestli je to přehlcené zájemci o stahování nebo je problém někde jinde... Máte někdo podobný problém?
Jáchym

Registrace: 03.03.13 12:01 (Ne)

Odeslatod Rubic » 25.10.15 11:40 (Ne)

Vyčkej, pokus se o stažení večer po 22 h.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod Jáchym » 26.10.15 19:32 (Po)

Rubic napsal:Vyčkej, pokus se o stažení večer po 22 h.

Tak včera večer nic, dneska taky ne (před chvilkou). To se dělá Garmin legraci?
Jáchym

Registrace: 03.03.13 12:01 (Ne)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 26.10.15 20:19 (Po)

Proc hned hazet vinu na garmin? Nemas problem s internetem ty?
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod konf14 » 26.10.15 21:16 (Po)

thomas007 napsal:Z toho co píšeš je zřejmé, že jsi nikdy nepracoval s mapovými daty. Ono i to co někdo nahlásí se musí nejprve ověřit

Nepracoval jsem s mapovými daty - ale je to stejné jako pracovat s jakýmikoli jinými daty a nebo pracovat vůbec. Pokud by opravdu chtěli něco ověřovat, tak můžou začít s GoogleMaps, Mapy.Cz, TomTom Router a podobně. Jestli nevěří cizím zdrojům, a nechce se jim zvedat zadek z kanceláře, tak můžou použít Atlas Czech. Tohle je jen a jen o lenosti a neschopnosti. Když jsem si koupil Garmin, měl jsem za to, že si pořizuji světovou extratřídu. Ovšem pánové z Garmin CZ z toho udělali druhou garnituru - minimálně druhou.

Uvedu alespoň jeden příklad:
Proč není zakreslena silnice, která zřejmě existuje už od Rakouska-Uherska? První důkaz o její existenci je letecký snímek z roku 1953:
Obrázek

Proč ji najdu na mapách OSM a ne City Navigatoru? Už ani nemluvím o novým (2 roky starých!) ulicích poblíž...
Obrázek

Proč ji najdu na mapě Atlas Czech a ne City Navigatoru? I když to by ani nemohli být garmini, aby nezvorali aspoň něco: tady ulici Větrnou přejmenovali Pod hřištěm.
Obrázek

A tady je City Navigator - nejhorší mapy které si lze jen představit.
Obrázek

Pravda, je to jen bezejmenná silnička. Snad bych i pochopil kdyby ji nezanesli do mapy vůbec, ale zakreslit část, vynechat 150 metrů a zakreslit druhou část?
Ale zrovna tato silnička (resp. její neexistence v navigaci, tedy pouze v "určité" navigaci) má internacionální přesah. Nedaleko od ní se každý rok pořádá kulturní akce s mezinárodní účastí. A ti chudáci, kteří se orientují podle City Navigatoru, si holt zajedou. Ale protože to tam neznají, tak se ani nedozví, že jedou blbě.

thomas007 napsal:Tohle byl vtip, že ano?

Velice rád bych to myslel jako vtip. A vůbec by to nemuseli sepisovat pro celou EU, mně by stačila pouze ČR. Jestli by tam měli vůbec co zapsat...
:(

Pokud je pravda, co se tady píše, že v Blance se jezdí sedmdesátkou, a oni tam dali osmdesátku, tak jak to mám pojmenovat? Aby se to mohlo zveřejnit před dvaadvacátou hodinou?
Mají to u nosu, nemusí nikam daleko vyjíždět na kontrolu a ověřování a stejně to zvorají...
Co bys dělal, být ředitelem podniku a mít takovéhle zaměstnance? Buď je vyházíš a nebo zkrachuješ...

Trvalo mi dlouho než jsem tento článek dopsal a další příklady nebudu uvádět, už mne to nebaví si na ně pořád stěžovat.
Ty je holt budeš pořád omlouvat a já na ně budu pořád nadávat - to už se nezmění...
konf14

Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Odeslatod JarryC » 26.10.15 22:00 (Po)

Já sice nemám dlouholeté zkušenosti s Garminem, ale při poslední cestě z Lednice do Otrokovic mě úplně klidně navigace poslala v Bzenci do zákazu vjezdu. Přitom ta zákazová značka, tam(podle vzhledu) je již od "komančů"
JarryC

Registrace: 21.08.15 14:57 (Pá)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 26.10.15 22:17 (Po)

Ano, jenopravdu videt, ze o priprave mapivych dat nemas ani anung.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy