thomas007 napsal:Z toho co píšeš je zřejmé, že jsi nikdy nepracoval s mapovými daty. Ono i to co někdo nahlásí se musí nejprve ověřit
Nepracoval jsem s mapovými daty - ale je to stejné jako pracovat s jakýmikoli jinými daty a nebo pracovat vůbec. Pokud by opravdu chtěli něco ověřovat, tak můžou začít s GoogleMaps, Mapy.Cz, TomTom Router a podobně. Jestli nevěří cizím zdrojům, a nechce se jim zvedat zadek z kanceláře, tak můžou použít Atlas Czech. Tohle je jen a jen o lenosti a neschopnosti. Když jsem si koupil Garmin, měl jsem za to, že si pořizuji světovou extratřídu. Ovšem pánové z Garmin CZ z toho udělali druhou garnituru - minimálně druhou.
Uvedu alespoň jeden příklad:
Proč není zakreslena silnice, která zřejmě existuje už od Rakouska-Uherska? První důkaz o její existenci je letecký snímek z roku 1953:

Proč ji najdu na mapách OSM a ne City Navigatoru? Už ani nemluvím o novým (2 roky starých!) ulicích poblíž...

Proč ji najdu na mapě Atlas Czech a ne City Navigatoru? I když to by ani nemohli být garmini, aby nezvorali aspoň něco: tady ulici Větrnou přejmenovali Pod hřištěm.

A tady je City Navigator - nejhorší mapy které si lze jen představit.

Pravda, je to jen bezejmenná silnička. Snad bych i pochopil kdyby ji nezanesli do mapy vůbec, ale zakreslit část, vynechat 150 metrů a zakreslit druhou část?
Ale zrovna tato silnička (resp. její neexistence v navigaci, tedy pouze v "určité" navigaci) má internacionální přesah. Nedaleko od ní se každý rok pořádá
kulturní akce s mezinárodní účastí. A ti chudáci, kteří se orientují podle City Navigatoru, si holt zajedou. Ale protože to tam neznají, tak se ani nedozví, že jedou blbě.
thomas007 napsal:Tohle byl vtip, že ano?
Velice rád bych to myslel jako vtip. A vůbec by to nemuseli sepisovat pro celou EU, mně by stačila pouze ČR. Jestli by tam měli vůbec co zapsat...
Pokud je pravda, co se tady píše, že v Blance se jezdí sedmdesátkou, a oni tam dali osmdesátku, tak jak to mám pojmenovat? Aby se to mohlo zveřejnit před dvaadvacátou hodinou?
Mají to u nosu, nemusí nikam daleko vyjíždět na kontrolu a ověřování a stejně to zvorají...
Co bys dělal, být ředitelem podniku a mít takovéhle zaměstnance? Buď je vyházíš a nebo zkrachuješ...
Trvalo mi dlouho než jsem tento článek dopsal a další příklady nebudu uvádět, už mne to nebaví si na ně pořád stěžovat.
Ty je holt budeš pořád omlouvat a já na ně budu pořád nadávat - to už se nezmění...