City Navigator

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: City Navigator

Odeslatod lubpf » 28.02.14 13:55 (Pá)

Ještě bych měl jeden dotaz. Píšete, že se dá přes BC nahlásit chyba mapy. Jsem asi nezkušenej ale mohl by jste poradit jak na to? Nebo je postup stejnej jako hlášení chyby pro Atlas Czech? V BC nebo CN vytvořit a E-mailem poslat?
Děkuju za radu
Nuvi 3490
lubpf
 
Příspěvků: 29
Registrace: 01.11.11 21:13 (Út)

Re: City Navigator

Odeslatod Rubic » 28.02.14 14:20 (Pá)

Zdravím, po dálnici 16 km za 2 hodiny - rychleji se běhá Maraton. To budete mít chybně nastavenou navigaci. Chyby v CNEU je vhodné hlásit v Base Campu - v Nápovědě se Vám otevře formulář. Dříve bývala reakce pouze Garmina a pak to hupslo do stoupy. Naposledy byla odezva od
Cartography Administration
1200 E. 151st Street
Olathe, KS 66062
Doufejme, že se v příští aktualizaci dočkáme opravy chyb také v CZ.
Garmin Nuvi 765T, GE v5.6.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 731
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: City Navigator

Odeslatod lubpf » 06.03.14 21:06 (Čt)

Děkuji za odpověď. A nenapadá Vás co bych mohl mít špatně nastaveno?
Mně tedy nenapadá nic, kde by se s rychlostmi pracovalo.
A stále nevím s tím BC. Jsem asi natvrdlej ale mně se žádný formulář nikde nezjevuje.
Díky
Nuvi 3490
lubpf
 
Příspěvků: 29
Registrace: 01.11.11 21:13 (Út)

Re: City Navigator

Odeslatod Rubic » 07.03.14 6:24 (Pá)

Zdravím, s Vámi je domluva těžká. Nevím co máte za navigaci - dejte si Typ Nuvi do podpisu. Psal jste o trase Tábor-Soběslav a na Vašem obrázku je zobrazována část trasy jiné. Příště přikládejte trasu celou ve 2D zobrazení. Zobrazené ikony vpravo signalizují, že v "Objíždkách" máte zaškrtnutou "Dopravu". To je začátečnická chyba - to v Čechách funguje velice špatně, vede vás to nějakou objížďkou (nebo započítává zdržení v zácpě-která tam kdysi byla a již tam dávno není) a proto Vám čas neodpovídá jízdě po dálnici.
Když kliknete v BC na Nápovědu, 5. řádek nabídky, která se Vám otevře, je: "Nahlásit chybu mapy".
Obecně o Dopravních informacích si můžete počíst tady
http://www.poi.cz/phpbb/viewforum.php?f=17
Garmin Nuvi 765T, GE v5.6.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 731
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: City Navigator

Odeslatod lubpf » 07.03.14 15:27 (Pá)

Též zdravím
není mým zájmem Vás nějak stresovat. Ten úsek je opravdu on. Pravda je, že včera jsem tudy jel se zapnutou jinou mapou (Atlas czech 2013.5) a výsledek byl téměř stejný. Když si ale teď zkouším na navigaci v simulaci opět tuto trasu spočítat tak na obou mapách je výsledek OK, tj 16 km cca 8 min. Takže asi opravdu vliv nějaké "zácpy" byť nijak nezobrazené ani nehlášené. Takže vyzkouším příštěnjet bez dopravy. I když jinak si stěžovat nemohu.
S tím BC si ale rady nevím. Ať dělám co dělám, v nápovědě nic. Přikládám. Nemám sice nejaktuálnější verzi ale to snad nevadí. Ještě jednou omluva a dík
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Nuvi 3490
lubpf
 
Příspěvků: 29
Registrace: 01.11.11 21:13 (Út)

Re: City Navigator

Odeslatod Rubic » 07.03.14 15:45 (Pá)

No vida, už můžeme najít společnou řeč. Na druhém obr. Vám nabízí aktualizaci BC. Udělejte to.
(Viz 5.řádek v nápovědě na 2. obrázku)
S tou Dopravou se to má takto- pokud to necháte nezatržené a informace přijímáte, budou se Vám zobrazovat také, jenom rozhodnutí jakou objížďku zvolíte je na Vás. Pokud je to zatrženo, volí si navigace všechno sama, neptá se Vás a potom se jenom divíte, kudy Vás to táhne a nevíte proč.
Zkuste si dnes v Plánovači trasy vytvořit stejnou trasu jako tenkrát a uvidíte, že časy tam už budou správné (v CNEU 2014.40).
Psal jste také, že jste aktualizoval mapu, ale na obrázku máte mapu starou. Tak si ze svého účtu nainstalujte Garmin Express a pomocí něho proveďte aktualizaci na mapu současnou. To může být příčina toho, proč jste se nemohl dostat na D3, stará mapa tam nepouštěla. :)
Garmin Nuvi 765T, GE v5.6.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 731
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: City Navigator

Odeslatod lubpf » 09.03.14 20:19 (Ne)

Zdravím
tak opravdu po aktualizaci BC se mi už formulář ukazuje. takže hurrá. Netušil jsem že jde o novou fci. To že mám v BC starou mapu nic nemění na tom, že v navigaci mám již 2014.40. Do PC si každou aktualizaci necpu, šetřím místo. A používat Garmin Expres se mi zatím nechce, jak jsem psal, používám starý MapUpdater. Ten GE zatím svým chováním důvěru nezasluhuje, ale to patří jinam.
Jak píši, příště pojedu s vypnutou dopravou a uvidím.
Každopádně díky
Nuvi 3490
lubpf
 
Příspěvků: 29
Registrace: 01.11.11 21:13 (Út)

Re: City Navigator

Odeslatod Rubic » 11.04.14 7:26 (Pá)

Zdravím, dnes uživatel Milhaus65 potvrdil spolehlivou funkci dopravních informací
http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f ... 214#p50505
se kterými by používání (zatržené) "Dopravy" v navigacích i v Českých zemích plnilo svůj účel. Je to na zvážení každého uživatele, zda se mu vyplatí vynaložené finance. :)
Garmin Nuvi 765T, GE v5.6.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 731
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: City Navigator

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 26.05.14 13:21 (Po)

... City Navigator 2015.2 by měl vyjít tuto středu. Manifest a další se již objevily na serverech Garminu.

A mimochodem, od letoška přichází asi zásadní změna - každý čtvrtrok se budou vydávat pouze NTU verze mapy. NT verze mapy (starší navigace, non-unicode) budou vycházet pouze dvakrát ročně, a vyjde pro ně až verze 2015.2.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: City Navigator

Odeslatod coomi » 26.05.14 17:08 (Po)

Takže, když vlastním Nüvi 660, tak mám starší typ ? Díky za odpověď.
nüvi 660
coomi
 
Příspěvků: 27
Registrace: 13.02.12 20:23 (Po)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.