Mapa Evropy se nevejde do paměti přístroje

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Mapa Evropy se nevejde do paměti přístroje

Odeslatod tuja » 14.02.10 17:26 (Ne)

Po "lifetime" aktualizaci City Navigator CT2010 mám nainstalován v paměti přístroje Nuvi 550 pouze střed a východ Evropy + Francie, neboť objem dat celé Evropy překračoval kapacitu paměti přístroje. Na přídavnou SD kartu jsem přes MapSource nainstaloval kompletní mapu Evropy. V přístroji mám tedy pod gmapprom.img pouze část Evropy, na SD kartě pod gmapsupp.img celou Evropu. Přístroj načte oba soubory současně, bez možnosti vypnutí jednoho z nich. Znamená to, že část map (střed a východ Evropy) se načítá duplicitně? Nevznikne mi nějaký problém při příští "lifetime" aktualizaci, pokud bych gmapsupp.img (kompletní Evropa) na SD kartě přejmenoval na gmapprom.img a v přístroji vymazal soubor gmapprom.img (část Evropy)?
Jaké řešení byste zvolili, abych se vyhnul duplicitním mapám?
tuja

Registrace: 27.08.09 14:24 (Čt)

Re: Mapa Evropy se nevejde do paměti přístroje

Odeslatod chip.cz » 16.02.10 23:07 (Út)

tuja napsal:Jaké řešení byste zvolili, abych se vyhnul duplicitním mapám?

Před mazáním souborů z adresáře GPS pro jistotu udělat zálohu!
Vypnout mapy by mělo jít (např. u nüvi 200) přez ikonu klíč, nastavení, mapa, map. info a zrušit zatržítko u mapy, která nemá být zapnutá. Pro tento případ bych raději vymazal částečnou mapu evropy z paměti GPS a to gmapprom.img a nechal pouze celou mapu na sd kartě. Některé přístroje soubor gmapprom.img na sd kartě nepodporují, proto bych od přepisování upustil a nechal gmapsupp.img. Volné místo v paměti GPS po vymazané mapě vždy přijde vhod, např. na Atlas 8NT a Adresy CR v1 a po nainstalování těchto map přepsat z gmapsupp.img na gmapprom.img, aby je další případná instalace nepřeinstalovala.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz

Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Zpět na Garmin: Mapy