od V12 » 07.06.10 20:06 (Po)
Tragedie :
Otazka moralnej zivotnosti je dost komplikovana. V skratke sa to da vysvetlit asi tak, ze dnes mas spickovu navigaciu so vsetkymi moznymi navigacnymi funkciami, no bez On-Line pristupu na Internet. O 3 roky po zruseni roamingu klesne datovy tarif na zanedbatelne polozky a vsetky nove navigacie budu vybavene On-Line sluzbami, umoznujucimi kontextove vyhladavanie v style Som v Prahe, Navigacia - najdi mi vystavu obrazov Martina Benku. A navigacia to najde. Alebo hlasove ovladanie navigacie. Alebo.... spusta veci, ktore budu obrovskym prinosom a pokrokom v bezpecnosti premavky - citanie a opakovanie dopravnych znaciek, pokrocile TMC, navigacne udaje premietane na HUD ci sklo atd. Zrazu zistis, ze Tvoja pred troma rokmi super navigacia potrebuje vymenit, pretoze ju z nejakeho dovodu uz nebudes moct pouzit s poslednou verziou map Europy - v zaujme zachovania konkurencieschopnosti vyrobca GPS totalne prekope format dat. A je jedno, ci to bude TomTom, Mio, Navigon ci Garmin.
To, ze by Ti StreetPilot vystacil je relativne - podporuje TYP a NT format ? Ak nie, tak Tvoje tvrdenie nie je pravdive - prakticky vsetky nove mapy su uz NT...
Vystiznym prikladom je Garmin Mobile XT - je to najlepsi pocin Garminu, no ten ho namiesto dalsieho vyvoja hodil cez palubu. To, co je v NuviPhone je iba slaby odvar GMXT. Technicky mi GMXT funguje OK, zozerie aj posledne mapy, ignoruje GMA, takze kgn je pouzitelny. No nove veci, ktore ma ktorakolvek konkurencia (aj ta z vlastnej stajne) v nom bohuzial chybaju a uz nikdy nebudu dopracovane - napr. radenie do pruhov, 3D teren, Curve Warner, hlasenie zeleznicnych priecesti atd. Skratka je po moralnej zivotnosti. Uz ho minimalne rok nepouzivam.