Garmin City Navigator Europe NT 2008

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod Path » 07.05.08 9:03 (St)

Data pro routing jsou u map NT svázána s mapou a nelze je separovat, tj. je v pořádku, že je toto zatržítko prošedivělé. Volba Stát/Provincie je nabízena na základě indexu obsaženého v mapě a týká se převážně map US. CNEU volnu stát/provincii v sobě obsaženou nemá, z toho důvodu je pochopitelné, že nelze vyhledat žádný nález. Například mapa světa vyžaduje zadání státu/provincie, pokud všechny mapy deaktivujete.

Můžete uvést jaké mapy (případně jejich segmenty) jste do nuvi a na kartu instaloval, v jakých souborech se nacházejí? Dále pak jakou mapu máte v nuvi aktivní (zaškrtnutou). Předpokládám, že jste vše instaloval z originálních médií a nejedná se o vlastní nebo jinak upravené kompilace.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod mac101 » 07.05.08 21:56 (St)

Poprvé jsem nahrál komplet set map CNEU, a až později sem zjistil že nelze hledat...Potom sem různě zkoušel, zajímavé že když nahraji pouze mapu ČR, tak místo "vyberte Stát / provincie", je tam "Zadejte Zemi" , a kdyz začnu psát tak se po dvou písmenech objeví "ceska republika" a vše funguje.. ale jakmile přidám zemi navíc, tak to nejde....

ohledně aktivací map si nejsem jistý, nic jsem neměnil, ale když je vložená karta jen s mapou ČR, tak je aktivní mapa CNEU... ( jinak na jednotce je nainstalovana TOPO czech..

Sestava na paměťovce je : gmapsupp.img, ve slozce Garmin, žádný jiný soubor tam není

Jinak mapu mám na DVD, zakoupeno přes internet, je s potiskem, krabicí, manuálem a asi originální.
mac101
 
Příspěvků: 3
Registrace: 06.05.08 18:36 (Út)

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod Path » 08.05.08 0:25 (Čt)

To co popisujete je velice zvláštní chování. Z vašeho popisu vyplývá, že v přístroji nemáte základní mapu světa, což by mohlo některé problémy způsobovat. Zkuste tedy nejprve nahrát základní mapu světa do přístroje (složka Garmin). Mapa světa je obsažena v souboru gmapbmap.img a pokud tento soubor nemáte, může si ho stáhnout zde nebo zde. Po nakopírování souboru gmapbmap.img budou v přístroji ve složce Garmin tyto dva soubory:

* gmapbmap.img
* gmapsupp.img

Pro aktivaci mapy, v které adresu chcete vyhledat volte v přístroji:

Nástroje > Nastavení > Mapa > Mapové Info. Požadovanou mapu zatrhněte a u ostatních zatržítko zrušte.

Ve vašem případě by se po vsunutí karty měly zobrazovat 2 mapy:

* TOPO Czech v1.20
* City Navigator Europe NT 2008

Až to budete mít, zkuste znovu funkci vyhledání adresy.

Poznámka: Chcete-li podrobnější mapu světa (asi zbytečné), můžete se kouknout na tento příspěvek.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod mac101 » 08.05.08 18:59 (Čt)

Ne, v přístroji je vše v pořádku, tam je vše jak má být, i základní mapa světa (podrobnější je opravdu zbytečná)..
Já mluvil o paměťové karte, na ní je pouze jeden soubor (přibložně 1,4GB) ve složce garmin.
pokud paměťovku vyndám, tak vše šlape OK... A když jí zasunu do přístroje, tak je vidět celá mapa evropy jak má být.. jen hledání nejde..
mac101
 
Příspěvků: 3
Registrace: 06.05.08 18:36 (Út)

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod Path » 09.05.08 6:37 (Pá)

Nemám nuvi 200, abych vyzkoušel to samé, ale v nuvi 760 jsem si mapy nastavil tak, jak je máte vy:

nuvi:

* gmapbmap.img (zákl.svět)
* gmapsupp.img (Topo Czech v1.20 - komplet)

karta:

* gmapsupp.img (City Navigator Europe NT 2008 - komplet)

Bez karty, s kartou, s aktivní jednou, druhou nebo obě mapami funkce hledání pracuje vždy korektně. Žádný problém ani když u CNEU změním zemi - vždy mi nabízí vyhledání města. Znamená to, že oba mapové indexy nejsou v konfliktu a vše je v pořádku. Je možné, že vám tuto chybu způsobuje instalovaná verze firmware a určitě bych se obrátil na Picodas Praha, s.r.o. nebo ještě lépe přímo na Garmin. Osobně jsem se s touto chybou nikdy nesetkal. Rozhodně bych to urgoval.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod Anonymous » 14.05.08 9:38 (St)

MiRod napsal:Tak je to už přes 2 měsíce, co se tahám s Garminem o zaslání update map. Včera mi konečně nějaký další člověk z Garminu (v pořadí už 3., se kterým jednám) napsal, že vytiskl mé jméno a adresu a přilepil to na DVD, která se budou dneska posílat - takže by mi konečně mělo přijít ... Obrázek
No, jsem zvědav, jestli to opravdu přijde ...

Dám vědět.


Tak mi ten update map opravdu dorazil. Po 2.5 měsících urgování a dohadování se s GARMIN Europe. Ale lepší, než za to zaplatit, jak mi nabízeli v Picodasu ...

Čili moje anabáze skončila úspěchem. Všem ostatním radím - nevzdávat se a bojovat ... Obrázek
Anonymous
 

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod Anonymous » 29.05.08 14:44 (Čt)

A včera mi přišel nečekaně i update map na americké mapy Obrázek Není nad to udělat trochu humbuku a vnést do těch zkostnatělých organizačních struktur trochu zmatku ... Obrázek
Anonymous
 

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod Path » 29.05.08 16:52 (Čt)

To sedí,.. urgovat, urgovat a zase urgovat. S dostatečnou asertivitou se člověk obvykle u této podpory dočká Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod Vita » 30.06.08 16:31 (Po)

urgovat ? - z jejich supportu mi zareagovali na mail již po 2 měsících (a stejně odpověděli na něco jiného než jsem se ptal)

Jinak CNE2008 jakoby neměla ráda policii - z obrazovky "kde se nacházím" je v ČR policie neaktivní, v Rakousku (kousek pod Mikulovem) mi nabízela jako nejbližší policii - Budapešť.
(A okresní nemocnici zde v ČR také ignoruje)
Vita
 
Příspěvků: 77
Registrace: 18.03.08 16:50 (Út)

Re: Garmin City Navigator Europe NT 2008

Odeslatod Path » 03.07.08 23:45 (Čt)

POI v CNEU nejsou pro ČR dostatečné. S aktivním Atlasem už tyto POI budou dostupné.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.