Podle které mapy jezdíte?

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Podle které mapy jezdíte?

Odeslatod nemik » 13.05.09 22:28 (St)

Dnes jsem jel podle navigace, ve které jsem měl aktivovanou mapu CNE 2010.1 a zjistil jsem že jedu mimo trasu, tudíž že tam není zakreslená silnice po které jedu(opravdu se nejedná o nějakou polňaču!). A to v průmyslovém komplexu poblíž Intersparu v Uherském Hradišti. Kamoš mi tvrdil že tam ta silnice už je delší dobu a tak mi to vrtalo hlavou. Po příjezdu domů mi to nedalo a po prohledání v mapě Atlas ČR 8 jsem zjistil že tam ta silnice JE! Trochu jsem ty mapy v mém okolí poprocházel a přišel jsem na to že zase jedna cesta není zakreslená v Atlase ČR 8. Ta cesta není nějak frekventovaná ale je důležitá, protože pokdu ji místní zná, tak si zkrátí cestu do přilehlé obce o pár desítek km než jet přes město.

Teď nastává otázka k zamyšlení pro Vás pro všechny, kteří jezdí podle navigací : PODLE KTERÉ MAPY JEZDIT...??
Buď to podle City Navigator Europe, nebo Atlas ČR...v druhé jmenované mapě je asi více POI bodů což je výhoda, ale otázka je, která z techto map je detailnější. Já osobně jezdím jen po ČR a sem tam do Rakouska na termál a do Vídně atd..možná bude nějaká cesta do Prahy, Brna a větších měst.
Navigaci mám již skoro půl roku a do teď sem nevyřešil problém jestli CITY NAVIGATOR EUROPE x ATLAS ČR

předpokládám že nejsem sám kdo tady tento problémek řešil a doufám tedy že tento topic někomu dalšímu pomůže....děkuji!
nemik

Registrace: 09.01.09 23:49 (Pá)

Re: Podle které mapy jezdíte?

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 13.05.09 22:38 (St)

to neni dobra otazka. to je otazka asi stejna, jako "ktery auto je nejlepsi", "ktery miobil je nejlepsi", "ktery ...... (cokoli) je nejlepsi".

jezdete podle mapy, ktera vam vyhovuje. zpusobem navigace, svou "vizazi" , proste subjektivne. je to subjektivni velicina.

ja uz tri roky jezdim po cechach vyhradne podle city navigatoru, nekteri me maji za blazna, nekteri to delaji taky. kazdymu vyhovuje neco jineho.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Podle které mapy jezdíte?

Odeslatod Path » 15.05.09 14:28 (Pá)

City Navigator Europe už je kvalitativně úplně jinde než před lety a určitě jej doporučuji také. Atlas je také výborný, ale bohužel se neustále potýká s chybami od dodavatele dat routingu, které se často opakují. Navíc stále postrádá data pro prezentaci dopravních informací. Jezdit se ale dá podle obou map.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Zpět na Garmin: Mapy