City navigátor

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

City navigátor

Odeslatod Jirka47 » 08.05.09 22:29 (Pá)

Na Garmin nuvi 200 jsem si (ze zvědavosti?) stáhl z mého CD mapy Atlas Czech7 a TOPO Czech 2, to se mi podařilo, ale asi jsem přišel o City Navigator, který jsem až doposud nevědomky úspěšně a k plné spokojenosti používal - je přehledný, pro mne především v Praze. Tedˇvyrážím na skok na Slovensko a to by mi snad taky City navigátor pomohl při navigaci od Prahy na nádraží do Galanty. Vím že dostanu odpovědi typu - "To už jsme X.krát řešili - hledej šmudlo, hledej", ale budu vděčný za konkrétní radu třeba s odkazem na konkrétní příspěvek, jak se dostat znovu k CN.Obrázek
Jirka47
 
Příspěvků: 24
Registrace: 23.01.09 19:52 (Pá)

Re: City navigátor

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 09.05.09 12:42 (So)

v nastaveni map v navigaci - je tam ? mozna ho jen instalace nove mapy odskrtla.

jinak, vy jste tam pred tim ten city navigator puvodne nahraval z mapsource? v tom pripade ho tam s temi novymi mapami musite poslat znovu - u garminu neni nahravani map inkrementalni, ale nahrani map z mapsource premaze ty mapy, co se z mapsource nahraly drive. coz je ale docela divne, protoze mapy prednahrane primo od garmina (a nasledne aktualizovane beznym postupem) se pridanim map z mapsource nepremazou.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: City navigátor

Odeslatod Romstar » 09.05.09 14:00 (So)

Zdravím, pochybuji, že jste CN smazal. Spíše běžte do Nástroje- Nastavení- Mapa- Map Info (dole) a CN si zase zapněte, ovšem dbejte na to že musí být zapnutá vždy jen jedna mapa.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: City navigátor

Odeslatod natalek » 10.05.09 23:25 (Ne)

Zdá se mi, že jsem nějaký exot, když mi na navi jdou naráz všechny dostupné mapy?
Co se týká CNE, mám v adresáři garmin soubor gmapprom.img, to je CNE.
Pak je tam gmapbmap.img, to je původní celosvětová mapa od Garminu.
A nakonec soubor gmapsupp.img, kde je Atlas, Adresy1 + Topo2
Garmin nüvi 670 FM, Atlas CZ 8NT, Topo CZ 3, Adresy CR v1, CNENT2010.10 Central & East
natalek
 
Příspěvků: 36
Registrace: 06.04.09 22:23 (Po)

Re: City navigátor

Odeslatod Jirka47 » 11.05.09 17:54 (Po)

CN mám určitě smazaný, v žádným Nastavení map není - když jsem se vracel za Slovenska a zadal "Domů", tak až k naší hranici žádná silnice, jen že mám jet na Sever , na SZ a podobné dobré rady, přesně na hranicích mi naskočil Atlas. CN jsem měl nainstalován už z prodeje, ale protože jsem si před nedávnem úspěšně nedopatřením odmazal z Garmina hromadu SW, tak mi to v servisu znovu donatahovali. Jestli tam byl potom ještě CN, to nevím, protože od té doby jsem navigaci potřeboval až pro cestu ma Slovensko. To jsem si hrál se stahováním Atlasu a TOPO, vzájemně se mazaly až jsem zjistil, že jeden musím mít na kartě. A přitom jsem zjistil, že CN není nikde. Tak že - dostanu se nějak znovu k CN? Obrázek
Jirka47
 
Příspěvků: 24
Registrace: 23.01.09 19:52 (Pá)

Re: City navigátor

Odeslatod Sally » 11.05.09 19:16 (Po)

...takže mapy umíš nahrát z MapSouce do GPS, tak nahrej CN do GPS a pak přejmenuj gmapsupp.img co ti vytvoří MapSource na gmapprom.img. Takhle pojmenovaný imge ti MS už nesmázne.
...a když nahráváš Autoatlas a Topo, tak je nahrávej současně - pak si je nebudeš vzájemě mazat
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally
 
Příspěvků: 149
Registrace: 19.03.08 14:06 (St)
Bydliště: Strážnice

Re: City navigátor

Odeslatod Jirka47 » 11.05.09 22:15 (Po)

- Jenže kde mám CN vzít??
- A jak nahrávat Atlas a Topo současně, když v MS mám otevřenou vždy jen jednu mapu?
- MS dělá soubory vždy jen se stejným názvem , tj. gmapsupp.img?? Posílal jsem si na kartu
slovenskou nekomerční mapu a ta mi smázla z karty Atlas.- tak že přejmenovat ?
Obrázek
Jirka47
 
Příspěvků: 24
Registrace: 23.01.09 19:52 (Pá)

Re: City navigátor

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 11.05.09 22:17 (Po)

v ms muzete oznacit a nasledne odeslat libovolne mnozstvi map .. oznacite jednotlive regiony atlasu, pak nahore prekliknete na topo, oznacite regiony topo .. a posilate.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: City navigátor

Odeslatod Jirka47 » 11.05.09 22:49 (Po)

Díky - jo, funguje to. Do nuvi jsem nacpal Atlas a TOPO, na kartu to Slovensko.Obrázek A co ten CN? Kde ho mám vzít?
Jirka47
 
Příspěvků: 24
Registrace: 23.01.09 19:52 (Pá)

Re: City navigátor

Odeslatod Jirka47 » 15.05.09 12:11 (Pá)

Tak to vypadá, že už mi nikdo neporadí, kde najít a jak dostat zpět do nuvi CN. Škoda, že MS tak jak to dělají standardní SW, nedá před přepsáním upozorňovací hlášku typu „Soubor už existuje – chcete ten původní přepsat?“
Existuje např. v nekomerčních mapách nějaká obdoba CN? Nebo jinak - podle čeho mám jet např. z Brandýsa do Žiliny, hotel Grand?
Obrázek
Jirka47
 
Příspěvků: 24
Registrace: 23.01.09 19:52 (Pá)

Další

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.