CityNavigator NT 2010

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Path » 07.07.09 21:33 (Út)

Nic o středění na komunikaci jsem netvrdil. Zmiňoval jsem přichycení k silnici (vektoru)... Právě jsem namátkou prošel několik tracklogů pět let zpětně (nuvi 360, 760) a nenašel jsem jediný, který by byl mimo komunikaci. Pokud máte po ruce ještě starší verze CNEU, zkuste si je nainstalovat a záznamy si znovu projít.

Konkrétně tahle vlastnost mi vadí od dob, co se narodilo první nuvi. A když už se v tom šťouráme... vyštrachal jsem link na gpspassion.com, kde se už v minulosti vrtali ve firmware, aby pro záznam tracklogu nuvi používalo reálnou polohu přijímače, tady je odkaz.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 07.07.09 21:43 (Út)

tak co si mam pod tim vektorem komunikace predstavit?
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Path » 07.07.09 22:14 (Út)

Zkusím to nějak shrnout... Vektor rozumějte jako komunikaci, resp. datovou vrstvu s linií tvořenou body o určitém atributu, který ji vizuálně reprezentuje - grafická podoba komunikace. Nuvi se snaží záznam tracklogu (jeho jednotlivé body) přichytit právě k této linii včetně tolerance její reprezentované šířky, přesto že se jedná právě o vektor (velikost a směr mezi body). Algoritmus počítá s určitou vzdáleností - rádiusem, kdy reálně zaznamenaný bod upraví.

Pokud bude za pohybu odhad vypočítané polohy kolísat (naprosto reálná situace) a stále se do této vzdálenosti - rádiusu - vejde, provede úpravu polohy bodu. Např. přijímač vykazuje polohu 10 m od komunikace vlevo, algoritmus upraví bod tracklogu tak, aby byl co nejblíže komunikaci, v tomto případě na nejbližší možný bod, tj. vektor - střed - minus šíře grafického prvku. Pokud ale dojde k překročení mezní vzdálenosti (o jak přesnou hodnotu vám nepovím, protože to přesně nevím a garmin to říct nechce), dojde sice opět k úpravě bodu, ale na maximální možné hranici mezní vzdálenosti - už se k silnici nepřichytí, protože je dost daleko. To se obvykle stává při průjezdu lesem, v husté zástavbě nebo při ztrátě signálu. Takže, tracklog je stále upravován. Neplatí to ale pro zastavení. Garmin statickou navigaci ani úpravy k klidové poloze nepraktikuje.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 08.07.09 22:40 (St)

sice sposuta pekne teorie, ale jak vysvetlite toto?

(mapa city navigator, stale stejna, nuvi 765)

http://www.knaifl.cz/obr1.gif
http://www.knaifl.cz/obr2.gif
http://www.knaifl.cz/obr3.gif

nedomnivam se, ze by ty obrazky jakkoli potvrzovali onu teorii.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Path » 09.07.09 10:54 (Čt)

To je pořád dokola... Čemu jste na tom nerozuměl nebo co vám není jasné? Že na vašem obrázku vede tracklog mimo komunikaci? Já mám za to, že už jsem to dostatečně vysvětloval. Speciálně pro vás ještě jednou:

1) nuvi mění polohu bodů v záznamu tracklogu tak, aby byl na silnici.
2) nuvi provádí tyto úpravy stále a v reálném čase (žádný postprocessing, který jste zmiňoval)
3) je-li překročena určitá mezní vzdálenost (rádius), tzn. bod na komunikaci "nedosáhne" je jeho poloha upravena tak, aby k ní byl co nejblíže (posunut po normále vektoru)

Z vašich ukázek vidím, že přijímač vám odhad polohy vykazoval za hranicí mezní vzdálenosti. Mezní vzdálenost je tam nastavena z důvodu, aby chyba měření nebyla vizuálně příliš veliká.

Nabídnu vám k prozkoumání poslední tracklog z nuvi 765. Byl zaznamenán v mapě CNEU 2010.1, tak pokud máte tuto verzi instalovanou v PC, projeďte si ho. A podívejte se i na místa, kde "ustřeluje" do jiné komunikace.

nuvi_765_01.07.2009.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Matrix_One » 10.08.09 13:29 (Po)

Dlouho nevyšla žádná aktualizace CNEU, nevíte jestli se něco nechystá ? Někde se tu psalo že by to měli vydávat každého čtvrt roku.
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 10.08.09 13:45 (Po)

Matrix_One napsal:Dlouho nevyšla žádná aktualizace CNEU, nevíte jestli se něco nechystá ? Někde se tu psalo že by to měli vydávat každého čtvrt roku.


verze .20 by mela vyjit v zari.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Matrix_One » 10.08.09 14:48 (Po)

bezva, super informace, díkesObrázek
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod romansmilovsky » 01.09.09 15:25 (Út)

Tragedie_v_JZD napsal:3D buildings v cechach jsou - pokud se bavime o "barevnych" 3D buildings (cili barevne otexturovane), tak jsou v zasade jenom v praze .. a mozna neco v brne a ostrave.

pokud se bavime o "sedivych" 3D buildings - takove genericke budovy, tak ty jsou cca v 1/3 prahy.

lane assistant - razeni do pruhu .. ten je napric republikou a uz v docela dobrem stavu.

a junction view (jinak tez reality view) - zatim v CR neni.

ten soubor .JCV je "reality view", cili ze to zobrazuje skoro-fotorealisticke krizovatky na dalnicich (to v cechach zatim neni). nicmene lane assistant je to, ze se vam u ikonky dalsiho manevru zobrazuje , do ktereho z pruhu se mate zaradit - i s ohledem na pripadny dalsi manevr. a ten je v cechach a morave docela rozsiren.

co mate za navigaci?

Toto zobrazení je viditelné ve všech navigacích s mapami garmin , nebo jen v některých? Mám Kenwood DNX 5220 bt s navigací garmin a nahrál jsem tam city navigtor NT 2010, nicméně objekty se mi ani v centru Prahy nezobrazují a ani řazení do pruhů nikde nevidím. V nastavení přístruje to není , tam už jsem nastavil kde co? Pokud někdo pmůže poradit, předem díky.
romansmilovsky
 
Příspěvků: 5
Registrace: 29.11.07 17:06 (Čt)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 01.09.09 15:27 (Út)

je to zavisle na navigaci. konkretni typ to musi umet podporovat.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.