CityNavigator NT 2010

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod eidz » 02.02.10 7:37 (Út)

nuvi_joe napsal:....
Ale v případě, že se mapa neobjeví v MapSource, by se vybalený archiv velmi hodil (jsou v něm potřebné instalační soubory). Pro tuto situaci je nanejvýš vhodné, aby instalátor upozornil uživatele, že něco bude mazat (uklízet).
...

Ať přemýšlím jak přemýšlím, nemůžu si vzpomenout na žádný jiný instalační program, který to dělá.

2yorg: není podstatné, jak dlouho máš OS WIN nainstalovaný. Ale kolik programů jsi stihl přidat/ubrat.Obrázek Bohužel, je to (další) slabina tohoto systému, že obecně jakýkoliv instalační proces může přemazat cokoliv. Já mám downgrade Visty na XP SP3, už asi rok a půl a šlape to jak víno. Jo a jsou registrované a aktualizované... Ale taky jediné, co jsem přidal od nákupu byl soft od Garminu a synchronizace s mobilem. A samozřejmě jiný webový prohlížeč.ObrázekObrázekObrázek

Tím chci říct - máte smůlu, že jste vyrobili na PC takovou kombinaci, se kterou instalátor nepočítal. Ano, je to chyba. Proto by bylo víc jak vhodné je reportovat Garminu, aby při další verzi instalátoru byly chyby ošetřeny (a přidány nové).ObrázekObrázekObrázekObrázek

Faktické řešení mě zajímá. Spekulace a přání (instalátor měl by...) problém nevyřeší.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz

Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Odeslatod nuvi_joe » 02.02.10 9:39 (Út)

Vzdalujeme se od původního tématu... Nelze očekávat, že Garmin s radostí reaguje na připomínky z řad uživatelů. Má svou svéráznou "obchodní politiku", které rozumí jen oni sami.

Jen špitnu, že stažení balíku CNEUNT z webu je sám o sobě výkon. Po zakoupení navigace máme v ní mapu instalovánu, ale nemáme instalační médium do MapSource. Po vybalení staženého souboru získáme v podstatě kopii instalačního DVD, které snad ještě dnes lze zakoupit (pro legální uživatele za cenu média a poštovného).
Tuto skutečnost nemíní Garmin sdělovat platicím uživatelům, zvláště by měl být vděčný těm, kteří mají tzv. doživotní předplatné, když už na jednorázové "platiče" a stahovače v rámci 60-ti denní lhůty kašle. Na jejich webu ani v souborech v archivu není zveřejněn žáden návod jak na to.
Naštěstí zde existují fóra mimo ČR (SK, PL), kde se tyto informace vyskytují.

P.S.
Celý můj poměrně kritický postoj k praktikám Garminu vyplývá z toho, že jeho "instaláteři" se chovají velmi nestandardně. Mám na mysli svatou trojici MapSource+WebUpdater+PoiLoader...
nuvi_joe

Registrace: 06.06.09 20:46 (So)

Odeslatod eidz » 02.02.10 21:09 (Út)

nuvi_joe napsal:Vzdalujeme se od původního tématu... Nelze očekávat, že Garmin s radostí reaguje na připomínky z řad uživatelů. Má svou svéráznou "obchodní politiku", které rozumí jen oni sami.

Napřed prosím vyzkoušej, pak kritizuj. Já reportoval nerespektování CZ znaků v Poiloaderu (což je sw, který má rozhodně nižší prioritu než CN či MS) a do cca měsíce byla na světe současná verze, která respektuje non-english znakové sady.
Jen špitnu, že stažení balíku CNEUNT z webu je sám o sobě výkon.

Ano, ale i pomocí CDMA modemu realizovatelné, ač nepohodlné.
Po zakoupení navigace máme v ní mapu instalovánu, ale nemáme instalační médium do MapSource. Po vybalení staženého souboru získáme v podstatě kopii instalačního DVD, které snad ještě dnes lze zakoupit (pro legální uživatele za cenu média a poštovného).
Tuto skutečnost nemíní Garmin sdělovat platicím uživatelům, zvláště by měl být vděčný těm, kteří mají tzv. doživotní předplatné, když už na jednorázové "platiče" a stahovače v rámci 60-ti denní lhůty kašle. Na jejich webu ani v souborech v archivu není zveřejněn žáden návod jak na to.

Toto nechápu. A jelikož krabici mám v práci, tak si nejsem jist, ale instalační MS plus mapy jsem měl na CD s navigací, protože jsem z internetu žádné X gigové soubory netahal a jen jsem pomocí webu odemknul mapy.
Naštěstí zde existují fóra mimo ČR (SK, PL), kde se tyto informace vyskytují.

P.S.
Celý můj poměrně kritický postoj k praktikám Garminu vyplývá z toho, že jeho "instaláteři" se chovají velmi nestandardně. Mám na mysli svatou trojici MapSource+WebUpdater+PoiLoader...

No, pravda, nemožnost změnit složku při instalaci je překvapivé. A pokud je to i důvod, proč tuto navigaci nepoužívat, tak proč ne.
Obrázek uživatele
eidz

Odeslatod nuvi_joe » 02.02.10 21:37 (Út)

Dobře - nemám zájem rozvíjet nějakou flame...

Přiznám se bez mučení, že jsem "nereportoval" u Garminu (U.S.), nemám potřebné jazykové vybavení. Reportoval jsem u zastoupení v ČR (Picodas). Týkalo se to výhradně jen hardware, nikoliv map (tam žádná záruka není). Až po několika mailech se konečně někdo ozval s tím, že bude reagovat jen na malou část mých informací. No nevadí. Myslím, že v U.S. to bude ještě těžší. Díky za tvoji aktivitu.

Předpokládám, že oba stále propíráme mapy CNEUNT. Jsi šťastný člověk, že jsi dostal tuto mapu na DVD (nebo ji na DVD koupil?). Já v 60-ti denní lhůtě po aktivaci stahoval první aktualizaci této mapy z webu Garmin (v té době to bylo pouhých 3,3GB) a na rychlé a hlavně spolehlivé lince to trvalo pěkně dlouho. Takže celá operace včetně přenosu do navi zabrala skoro celé odpoledne. Ale to patří k věci, kdo nemá spolehlivý počítač a ještě spolehlivější internet, tak ať si koupí tuto mapu na DVD...
nuvi_joe

Registrace: 06.06.09 20:46 (So)

Odeslatod eidz » 05.02.10 7:28 (Pá)

Takže nuvi_joe, máš pravdu, ať procházím jak procházím instalační médium, je tam AdresyCR1, Atlas8.1 a TOPO3. CN2010 tam není.

Musel jsem tedy CN2010 dostat do MS jen updatem, tj. 3,5GB download. NEBO:

Nemáte někdo ověřené, že stažení map z navigace do MS neudělá totéž jako instalace map? Nemám teď PC, který je "čistý", tj. nemám jak ověřit, jestli odemčené mapy v navigaci nejde stáhnout pro používání v MS. A to je asi jediný způsob, jak jsem mohl dostat CN do PC před upgrade.
Obrázek uživatele
eidz

Odeslatod Kodýl » 10.02.10 19:03 (St)

Kdyby někomu vadilo, že musí mít připojenou navigaci k PC při stahování CN,
tak si jen zkopírujte soubor GarminDevice.xml na flash disk nebo kartu do složky Garmin a
a píchněte to do USBčka.
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl

Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Odeslatod Kofolytik » 10.02.10 19:13 (St)

A máme tu další verzi CNEU 2010.3 tentokrát s c na konci. Ale jak ji stáhnout, pokud mi vypršel LifeTime download, jsem se už nikde nedozvěděl...
Obrázek uživatele
Kofolytik

Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

Odeslatod freewall » 10.02.10 19:14 (St)

Prosím tě Kodýle - pro nás laiky pomalu a ještě jednou :)))

Ten soubor najdu asi v navigaci, že? Pak jej zkopiruji na flash disk - kamkoliv? Kam se mi pak mapa uloží? Když má připojenopu navi, tak se se mi sama nainstaluje, ale asi bych to využil, naposledy jsem to musel mit připojené asi 4 hodiny
Obrázek uživatele
freewall

Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Odeslatod Kodýl » 10.02.10 19:17 (St)

Jak může LfeTime vypršet download ???
Je v tom nějaký bordel.
Obrázek
Mě se nabídne místo uložení, to asi každému.
Ten soubor zkopírovat do složky např. F:\Garmin .
Naposledy editoval Kodýl dne 10.02.10 19:31 (St). Počet editací: 3x.
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl

Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Odeslatod freewall » 10.02.10 19:17 (St)

Asi je brzo se ptát na změny, ale pokud někdo se dopátráte změn, dejte to prosím sem :)
Obrázek uživatele
freewall

Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy