CityNavigator NT 2010

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Romstar » 01.02.10 13:29 (Po)

Ale nemám zkušenost s Vistama jen s XP.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod mirecek » 01.02.10 14:14 (Po)

Ahoj.Na Vistách mi fungovala aktualizace bez problému,včetně instalace mapy do MS.Na MS mapa odblokována pro můj přístroj tak jak to má být.Stažený soubor lze bez problémů robalit do své složky prográmkem Universal Extractor (http://legroom.net/software/uniextract) a nainstalovat do MS.
mirecek
 
Příspěvků: 13
Registrace: 25.06.09 9:21 (Čt)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod warhead » 01.02.10 14:34 (Po)

tedy to je poprve co vidim ze nekdo osocuje standardni proceduru selfextract archivu Obrázek

Jinak ja na XP a Vistach jsem byl zatim take vzdy uspesny Obrázek
warhead
 
Příspěvků: 54
Registrace: 22.12.09 11:32 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Jarous1 » 01.02.10 16:47 (Po)

OT:

To to Garmin má tak debilně vymyšlené, že si člověk stáhne kolik GB dat, aby o ně po instalaci do GPS okamžitě přišel ??? Obrázek To opravdu nejde nejdříve ten instalační soubor stáhnout do počítače a teprve pak v klidu spustit instalaci ? A hlavně to mít pro případ nějaké chyby stále po ruce...?
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 708
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod warhead » 01.02.10 17:01 (Po)

Tak pockat archiv jako takovy se snad nesmaze to se mi nikdy nestalo a vzdyt v prispevku od nuvi_joe je popsano jak to rucne rozbalit
warhead
 
Příspěvků: 54
Registrace: 22.12.09 11:32 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod nuvi_joe » 01.02.10 17:05 (Po)

Ale ne, Garmin Vám stažený soubor (archiv RAR) s aktuální mapou laskavě ponechá na disku. Automaticky je smazán jen právě použitý vybalený archiv.
Ze staženého souboru si jej můžete extrahovat sám a použít buďto setup.exe pro instalaci a přenos do navigace, nebo soubor CNEUNTxxxx_xxUpdate_CSY.MSI pro instalaci do MapSource.

Odemykací kód pro svou mapu najdete na svém účtu na webu Garmin.

P.S.
Setup.exe je ve složce Windows, CNEUNTxxxx_xxUpdate_CSY.MSI je ve složce IMG (vše ve vybaleném archivu).
Nechápu, proč Garmin tento postup neuvádí v návodech ani na svém webu...
nuvi_joe
 
Příspěvků: 124
Registrace: 06.06.09 20:46 (So)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Jarous1 » 01.02.10 17:43 (Po)

Aha, tak to se mi ulevilo... Já osobně se také do instalaček, pokud to jde, šťourám, protože SFX soubory už z principu nemám rád...

Dík za vysvětlení !
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 708
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod eidz » 01.02.10 21:42 (Po)

nuvi_joe napsal:Tak se naskýtá otázka. Kde je pravda? Někomu automatická instalace do MS funguje, někomu ne...

Popíšu můj postup:
Výchozí stav - již instalován MapSource, mapy CZ již instalovány a odemčeny
1. spojena navi s PC (USB kabel)
2. přihlášení k účtu na my.garmin
3. stažení CNEU do PC
4. vypukne automatické rozbalování tohoto archivu (xGB)
5. automatická instalace CNEU do navi (s automatickým odemčením)
6. automatické (!) smazání rozbaleného archivu
7. otevření MS - mapa tam není, v navi je

Kde jsou guruové, kteří to umí zdůvodnit?!

Ano, do MS jsme nakonec úspěšně CNEU dostal. Garmin blufuje, když vybalený archiv je po přenosu mapy do navi smazán z disku. Stačí archiv "zachránit" před smazáním pozastavením přenosu mapy do navi, nebo jednoduše vybalit stažený archiv pomocí WinRARu a spustit instalaci do MapSource ručně. Ale to tady nikdo veřejně neventiloval (toto fórum je výhradně "politicky korektní" a informace, které nejsou v manuálu Garminu je zakázáno publikovat.

Ad 4) pod pojmem automatické máš namysli, že TY, jako uživatel ji spustíš. Pokud se Ti spustí sama od sebe, tak máš něco s PC...
Ad 6) instalační proces ve win takto funguje, ale to by Ti opět mělo být známé, chybou by bylo, kdyby instalátor po sobě neuklidil!

K Tvému problému - vůbec nepíšeš, jestli mapy na HDD, kam jsi je instaloval, zůstaly nebo ne. Ale problém je o obecné instalaci čehokoliv v OS win než v tom, že zrovna tento instalátor v Tvé konfiguraci nefunguje, jak je očekáváno.
A přiznám se - nečetl jsem příliš pozorně, ale nevím, jaký OS, jaký SP, jaký hw(přetaktovaný?) používáš. Hledání chyby ve win bude dlouhé ...
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod nuvi_joe » 01.02.10 22:49 (Po)

Omlouvám se za přiliš heslovitě popsanou "instalaci". Ano, v bodě 4. je třeba ručně potvrdit další akci (vybalení archivu atd.).
Řešili jsme s předchozími přispěvateli ten stav, kdy se CNEUNT řádně zkopíruje do navigace včetně odemčení, ale v MapSource není.
Někteří tvrdí, že se do MapSource nainstaluje automaticky (patřím k té skupině, kterým se to nepovedlo).
Máš pravdu že instalátor má po sobě uklízet. Původně stažený nevybalený archiv zůstane zachován.
Ale v případě, že se mapa neobjeví v MapSource, by se vybalený archiv velmi hodil (jsou v něm potřebné instalační soubory). Pro tuto situaci je nanejvýš vhodné, aby instalátor upozornil uživatele, že něco bude mazat (uklízet).

Zkoušel jsem ze stejným neúspěchem instalaci pod WinXP i pod Win7. Vše s respektováním faktu, že Garminí instalátor má v oblibě výhradně disk C: a jiné písmeno disku mu nesvědčí. (Loni jsem zkoušel instalaci na systémový disk G: a skončilo to fiaskem.)

Protože jsem celou operaci dělal loni (a potom jsme měnil HDD), tak bohužel dnes nedokážu s jistotou říci, zda se CNEUNT před nebo po natažení do navigace nainstalovala i do složky Documents and Settings (ve WinXp) nebo do Program data (ve Win7). Kdyby tam byla a přesto v MapSource zůstala neviditelná, mohlo by to ukazovat na chybu v instalátoru, který nezapsal potřebné údaje do registrů.
Samozřejmě by se dalo celou operaci provést znovu - ale víš, jak dlouho trvá vybalení a nasoukání souboru gpmapprom.img do navigace (přes USB1.1). Jen pro toto ověření se mi do takévé operace nechce...
nuvi_joe
 
Příspěvků: 124
Registrace: 06.06.09 20:46 (So)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod yorg » 01.02.10 22:56 (Po)

Romstar napsal:Ale nemám zkušenost s Vistama jen s XP.


U mne to bylo na XP Home. Mimo to se při instalaci nabořila instalační služba Windows. Viz odkaz. Podotýkám, že XP byly měsíc nově nainstalované. Následně pak byl instalován MS spolu s mapami spolu s dalšími používanými programy.

No, stalo se. Jak je ale vidět, tak nejsem (mimo zmršení Windows) s problémy s instalací CM do MS sám.
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.