CityNavigator NT 2010

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod eidz » 26.01.10 21:16 (Út)

A máte ověřeno, že kromě adresace odkládacího prostoru jej bude systém skutečně využívat? Kromě pár domněnek v IT časopisech jsem neviděl žádný test, který by to potvrdil. A pokud pracujete "normálně", tak při startu se alokuje souvislý prostor, který systém během práce nezvětší ani nezmenší. Tj. pokud si neumíte zařídit, aby pevný swap byl na začátku disku, tak fakt nevím, kromě pocitu, čeho se dosáhne.


Zpět k tématu. Nechali jste 2GB v mapách 2010.20 nebo jste to odinstalovali?
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod yorg » 31.01.10 0:22 (Ne)

Je možné nějak spustit instalaci garmin_rmu_cneunt2010_30b pouze do MapSource bez instalace do navigace? Už 2 x po sobě se mapy nahrály do navigace (760), ale do MapSource ne.

Končí to touto chybou:
Obrázek
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod eidz » 31.01.10 7:20 (Ne)

No, spíš jde o to, kdy máš instalační program "násilně" ukončit ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Já to udělal tak, že na druhém PC jsem sledoval informační lištu a když se objevilo sestavuji mapy pro odeslání do navigace, tak jsem to ukončil. Není to košer, ale MS mám aktualizovaný a dvakrát nahrávat data do navigace nehodlám. Už ne.
Nainstalování do PC je během chvilky.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Romstar » 31.01.10 14:09 (Ne)

Zdravím, jednou jsem do gps Evropu z Map Source a nechal ji jako gmapsupp a při aktualizaci se soubor zapsal jen do MS. Takže možná pokud gmapprom.img přejmenujete na gmapsupp.img tak se mapa zapíše jen do MS.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod čert » 31.01.10 18:14 (Ne)

Dnešním dnem je otevřena dálnice A5 ze Schricku do Vídně a tak jsem čekal,že to již Garmin bude v nové mapě mít + východní obchvat Vídně S1,S2 který je již otevřen o něco dýl.Ale vše postaru na rozdíl od TeleAtlas,CEDA,NVQ,které prý již prý tuto cestu znají. Je to škoda,byl jsem si 100 % jist,že to tam bude.
čert
 
Příspěvků: 23
Registrace: 29.03.08 11:47 (So)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod yorg » 01.02.10 0:47 (Po)

eidz napsal:No, spíš jde o to, kdy máš instalační program "násilně" ukončit ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Já to udělal tak, že na druhém PC jsem sledoval informační lištu a když se objevilo sestavuji mapy pro odeslání do navigace, tak jsem to ukončil. Není to košer, ale MS mám aktualizovaný a dvakrát nahrávat data do navigace nehodlám. Už ne.
Nainstalování do PC je během chvilky.


Tak jsem to vyzkoušel.
Přerušení programu v době kdy píše "Vytváření nového mapového souboru pro zařízení Garmin GPS, čekejte prosím ..." + "Vytváření obrazu mapy" pod informační lištou přes Process explorer k cíli nevede. V MS zůstala i nadále pouze mapa City Navigator Europe NT 2010.20.gmap. 2010.30 nikolivěk.

Nepomohlo ani při opakování téhož ukončením programu až v dalším kroku, kdy se už cpou data do navigace. Navíc se po zahájení přenosu do navigace mapa v navigaci vymazala. Takže zítra repete a tentokrát už komplet i s modlitbou (ač nevěřící) ať už to konečně vyjde.

Pozn. Pro tyto pokusy není od věci si zazálohovat adresář "c:\Documents and Settings\admin\Local Settings\temp\7zS1F.tmp" s rozbaleným distribučním souborem, ušetří se tím čas s jeho novým rozbalováním.



Doplnění
teď jsem si všiml, že 2010.20 (velikost 2,07 GB) je v adresáři
"c:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2010.20.gmap"
a 2010.30 (velikost 2,12 GB) je v adresáři
"c:\Documents and Settings\All Users\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2010.30.gmap"

Obojí po default instalaci.

Po přesunutí mapy 2010.30 vedle mapy 2010.20 tj. do "c:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2010.30.gmap" už MS mapu vidí a vypadá to, že 2010.30 je v MS kompletní.

Že by chyba v Matrixu?
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod eidz » 01.02.10 7:51 (Po)

Instalace CN 2010.20 a CN2010.30 jsou naprosto nezávislé. Tj. můžeš mít obě instalace vedle sebe.
U CN2010.20 mi to nenabídlo jiné umístění (možná chyba v registru a ne v instalaci jako takové), takže ji to pláclo do Documents and ...
CN2010.30 jsem si už dal k dalším mapám, tj. pod instalaci Garmin. A chystám se CN2010.20 odinstalovat, k čemu taky cca 2 GB dat, které už nepoužívám.

Ukončení programu - já ve spodní liště kliknul pravým na instalačním programu, dal zavřít a bylo. Mapa je v MS na obou PC a funguje, mapa v navigaci je taky OK. Ale uzavíral bych to jen, kdy připravuje soubory, jakmile je další krok, tak už bych do toho nešel.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod nuvi_joe » 01.02.10 11:06 (Po)

S "automatickou" instalací CNEU 2010.xx mám stejnou zkušenost: některým diskutujícím se údajně během upgrade Nüvi mapa nainstalovala současně do MapSource, některým ne (mě také ne).
To jen potrzuje moji domněnku, že Garmin nezaměstnává programátory, nýbrž mágy.
nuvi_joe
 
Příspěvků: 124
Registrace: 06.06.09 20:46 (So)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Romstar » 01.02.10 11:27 (Po)

Zdravím, aktualizoval jsem mapy na mnoha Garminech a PC a vždy je mapa nahrála jak do G tak do PC.
Vždy jsem předem nainstaloval České mapy + Map Souce předem do PC a po aktualizace se VŽDY Evropa zapsala do MS.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod nuvi_joe » 01.02.10 13:19 (Po)

Tak se naskýtá otázka. Kde je pravda? Někomu automatická instalace do MS funguje, někomu ne...

Popíšu můj postup:
Výchozí stav - již instalován MapSource, mapy CZ již instalovány a odemčeny
1. spojena navi s PC (USB kabel)
2. přihlášení k účtu na my.garmin
3. stažení CNEU do PC
4. vypukne automatické rozbalování tohoto archivu (xGB)
5. automatická instalace CNEU do navi (s automatickým odemčením)
6. automatické (!) smazání rozbaleného archivu
7. otevření MS - mapa tam není, v navi je

Kde jsou guruové, kteří to umí zdůvodnit?!

Ano, do MS jsme nakonec úspěšně CNEU dostal. Garmin blufuje, když vybalený archiv je po přenosu mapy do navi smazán z disku. Stačí archiv "zachránit" před smazáním pozastavením přenosu mapy do navi, nebo jednoduše vybalit stažený archiv pomocí WinRARu a spustit instalaci do MapSource ručně. Ale to tady nikdo veřejně neventiloval (toto fórum je výhradně "politicky korektní" a informace, které nejsou v manuálu Garminu je zakázáno publikovat.
nuvi_joe
 
Příspěvků: 124
Registrace: 06.06.09 20:46 (So)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], Yahoo [Bot] a žádný návštěvník.