CityNavigator NT 2010

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Mirek2 » 22.04.09 8:50 (St)

Ano, bohužel je to tak.
V Garmin Mobile XT a Garmin Mobile PC nefungují 3D budovy, řazení do pruhů, fotorealistické křižovatky a MP3 zvuky. Už jsem ověřil po Praze. Používám většinou zobrazení mapy čelem a ne 3D. Musím si asi pořídit "dospělého" Garmina.
Přesto děkuji za vysvětlení.
Mirek2
 
Příspěvků: 15
Registrace: 17.09.08 22:15 (St)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod nomadm » 28.06.09 20:27 (Ne)

Zdravim,
poradite jak dostat NT 2010 do Mapsource nebo primo do GPS? Zkousel jsem IMG2GPS i MapSetToolkit, ale ani jednim programkem se mi to nepovedlo....:(
nomadm
 
Příspěvků: 11
Registrace: 04.06.09 12:11 (Čt)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Path » 29.06.09 0:40 (Po)

Měl byste vyzkoušet oficiální instalaci, tj buďto stažený instalační soubor z webu garmin.com nebo instalačního média. Legální produkt CNEU 2010 není nutné přes IMG2GPS nebo MapSetToolkit instalovat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod ludek72 » 03.07.09 14:51 (Pá)

Zdravim ,
mam dotaz ohledne routovani v teto mape . Pouzivam CN Europe NT 2010.10 v navigaci (760) a tu stejnou verzi mapy v PC v Map source. Vsechno mam stejne aktualni , stejne nastaveni tras (rychlejsi cas) , vyhybani se , atd .. jak v PC tak v navigaci . A ted jsem zjistil ze stejnou trasu cca. 10 km po Brne me v PC vede castecne po jinych silnicich jinak nez primo v navigaci. Jak to?, myslel jsem ze by to melo ve stejne mape a stejnem nastaveni najit trasu v PC i v navigaci identickou. Diky za vysvetleni problemu.

Ludek
ludek72
 
Příspěvků: 11
Registrace: 08.06.09 11:00 (Po)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod yorg » 03.07.09 21:37 (Pá)

Když bylo zmíněno to Brno a CN2010 a 760, tak taky popíšu problém se kterým jsem se setkal.

- Protože Brno neznám, tak jsem se skutečně spoléhal jen na navigaci a docela mě překvapilo, že když jsem z Brna vyjížděl, tak na displeji byly bílé šipky na všechny 3 výjezdy z křižovatky. Naštěstí se k tomu ozvalo odbočte vlevo.
- Když pak trasu Brno - Olomouc nechám vykreslit v MapSouce nad CN, tak se opravdu divím, proč jsem po dálnici nejel rovně, ale křížil ji v úhledných křivkách. Když tutéž stopu dám nad Topo 2, tak je to úplně mimo trasu. Nejlíp to kopíruje trasu mapy Atlas. Čím to je netuším. Chyby v mapovým podkladech CN a Topo nebo chyby v MapSource?
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 04.07.09 3:25 (So)

ludek72 napsal:Zdravim ,
mam dotaz ohledne routovani v teto mape . Pouzivam CN Europe NT 2010.10 v navigaci (760) a tu stejnou verzi mapy v PC v Map source. Vsechno mam stejne aktualni , stejne nastaveni tras (rychlejsi cas) , vyhybani se , atd .. jak v PC tak v navigaci . A ted jsem zjistil ze stejnou trasu cca. 10 km po Brne me v PC vede castecne po jinych silnicich jinak nez primo v navigaci. Jak to?, myslel jsem ze by to melo ve stejne mape a stejnem nastaveni najit trasu v PC i v navigaci identickou. Diky za vysvetleni problemu.

Ludek


naviguji kazdy trosuk jinak. vesmes v detailech. subjetivne mam pocit, ze v navigaci je routovani o neco lepsi, nez v mapsource. mapsource obcas trosku zazmatkuje a provadi nesmysly.

dalsim faktorem, ktery ovlivnuje routovani (a jeho rozdily) je v tom, ze nuvi (i 760) se postupem casu "uci" vas styl jizdy (rozumejte - rychlost, jakou jezdite na tom kterem typu silnic) a pri navigaci stylem "nejrychlejsi" pak tyto udaje zohledni.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Path » 07.07.09 12:02 (Út)

yorg napsal:...Nejlíp to kopíruje trasu mapy Atlas. Čím to je netuším. Chyby v mapovým podkladech CN a Topo nebo chyby v MapSource?


Body tracklogu (protokol cesty) jsou zaznamenávány sice podle aktuální polohy přijímače, ale nuvi ihned polohu opraví tak, že výslednou stopu "přiková" k silnici. Udělá to na základě právě aktivního mapového podkladu. U nuvi bohužel chybí možnost tuto vlastnost deaktivovat a zaznamenat tak reálnou polohu, resp. tracklog.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 07.07.09 17:46 (Út)

dovolim si s tebou nesouhlasit (teda krom toho, ze si odporujes - na zacatku tvrdis ze jsou body tracklogu zaznamenane tak j, jak prisly z gps prijmace a na konci tvrdis, ze uzjsou zarovnana na aktualni mapu). v nuvi 765 suice pri navigaci drzi trasu jak prisita, ale v tracklogu (zaznamenane projete trasy) vytazenem do mapsource jsou body vsechno mozne, jen ne zarovnane podle mapy.. tu je to pet metru sejdrem tam, pet metru sejdrem onam, nekde je to uplne jinde ...a co koukam do dat , ktere jsem nahral kdysi 760kou, tak je to to same. takze troufam si tvrdit, ze zaznamenane projete trasy jsou vicemene surova data, tak jak je nuvi dostal pred dalsim postprocessingem, jako zarovnani na mapu.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Path » 07.07.09 21:07 (Út)

Tragedie_v_JZD napsal:... teda krom toho, ze si odporujes - na zacatku tvrdis ze jsou body tracklogu zaznamenane tak j, jak prisly z gps prijmace a na konci tvrdis, ze uzjsou zarovnana na aktualni mapu...


A konkrétně která část mé věty je v rozporu?

Zopakuji to tedy znovu. Nuvi standardně do tracklogu neukládá reálnou GPS polohu, ale upraví ji podle polohy vektoru komunikace. Jedná se určitý rádius vzdálenosti, ve kterém je poloha upravena. K těmto úpravám dochází po překonání určité rychlosti, tedy pokud je přijímač v klidu, k úpravám polohy (přitažení k vektoru komunikace) nedochází. Některé modely mají možnost deaktivace "přichycení k silnici", nuvi se to ale netýká. Sice tu určitá možnost zapnutí této vlastnosti existuje, ale jedná se pouze o diagnostiku pro developera.

Pokud je váš traklog jak uvádíte "o pet metru sejdrem tam, pet metru sejdrem onam" a jednalo se o pohyb, pak jděte přístroj reklamovat. Nejprve si však ověřte, že se na něj koukáte v té samé verzi mapy, ve které byl zaznamenán.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: CityNavigator NT 2010

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 07.07.09 21:20 (Út)

koukam na nej ve spravne mape, je to zaznam trasy pri rychlostech 90 - 130 (dalnice, silnice) a body tracklogu rozhodne stredene na silnici nejsou.

k tomu rozporu - to je jedno, bylo by to slovickareni...
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.