Atlas Czech 8

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: Atlas Czech 8

Odeslatod V12 » 18.11.09 17:56 (St)

Ani to neriesim a ani nebudem. Aj tak Garmin (a s nim aj ostatni vyrobcovia onboard navigacii) dost silne padaju na hubu.
Viac na http://www.techcrunch.com/2009/10/28/go ... the-knees/

Takze uz nebude co riesit :)
Naposledy editoval V12 dne 18.11.09 18:12 (St). Počet editací: 1x.
V12

Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Odeslatod freewall » 18.11.09 18:04 (St)

Napsal jsem pár řádek autorům GPSTravelGuide jestli s tím míní něco udělat, tak uvidím
Obrázek uživatele
freewall

Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Odeslatod freewall » 18.11.09 19:25 (St)

Napsal jsem tvůrcům GPSTravelGuide o rozhozené češtině ap., zde odpověď:

Myšlenka TravelGuide je následující: získat verifikovanou a aktuální
databázi tzv. rich POI, tedy POI včetně textových popisů a názvů.
Aktuální databáze obsahuje překlopené POI z mapy Atlas Czech 8.x plus cca
2OO komerčních záznamů, které jsou už verifikovány v terénu včetně textů a
fotografií.
Počítáme s tím, že cca behěm půl roku se z celkem 50.000 POI cca 15-20.000
vymění za verifikované v terénu včetně textů a fotografií.

Databáze protože je totožná s POI z mapy Atlas se objevuje pod ikonkou
"Extras" ("Různé" nebo "Doplňky") a na zobrazení v mapě krok symbolu by
neměla mít žádný vliv. Databáze je ve třech verzích, pokud si stáhnete full
verzi s podporou diakritiky, měla by tam být, ačkoliv máme řadu nakoupených
dat, např. ze ShoCARTu, které diakritiku neobsahují a čeká nás je krom
verifikace "počestit".
Projekt je na úplném začátku a proto prosím omluvte jeho chyby a nedostatky.

Děkuji za pochopení a jsem s pozdravem,

Jiří Černý.
Obrázek uživatele
freewall

Odeslatod tube » 18.11.09 19:28 (St)

Tak vám akorát povím, že jsem si Garmina koupil proto, že jsem ho měl ošahaného, měl krásnou zásobu POI a vcelku dobře dělané mapy. Myslím že k účelu atonavigace až dost, ikdyž rychlost jakou aktualizují mapové podklady mě naštvala, ale budiž. Přest byl Garmin můj favorit. A teď zmrší POIky odkazem na nekomerční databázi? To mi příjde dost podlé.
Mi osobně se moc nelíbí, že POI z travelguide leží mnohdy jinde a tak se mi zobrazuje více ikon na ploše, když člověk kouká na mapu co má v okolí, třeba za bankomaty, tak jich tam je naplácáno páč se někdo netrefil dvěma POIkama na sebe. No hnus.
Je mi z toho smutno, kam se to ubírá a asi to zatím zaženu downgradem na 8.0 Ale pochybuji že to někdo vyřeší ve verzi 8.2 a já kvůli aktuálnosti map budu muset přikročit na krok který se mi vůbec nelíbí.
Garmin 255W, CN Europe NT 2010.10, Atlas Czech 2013.5NT, Adresy CRv2, TOPO Czech 3, GTM 25; Garmin eTreg legend HCx Cyklo Czech 2012NT
Obrázek uživatele
tube

Registrace: 20.08.09 10:02 (Čt)

Odeslatod Kofolytik » 18.11.09 19:49 (St)

Problém není v diakritice GPStravelguide, ale v klasických POI Atlasu 8.1. Tam je zmršená diakritika a místo adresy jen odkaz na GPSTG.
Myslím si, že pokud není v mainstreamových navigacích možnost nastavit si, které POI se budou zobrazovat, pak řešení s extra databází není šťastné. Zdvojení ikonek a nutnost jít hlouběji do menu navigace není příliš uživatelsky přívětivé...
Obrázek uživatele
Kofolytik

Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

Odeslatod Rufuc » 19.11.09 9:57 (Čt)

a je nějaká možnost jak mít atlas 8.1 bez zmršené diakritiky ikdyž nechci používat databázi GPSTravelGuide??
mě prostě vadí jak mi to v Oregonu překryje původní ikonky
Rufuc

Registrace: 19.11.09 9:51 (Čt)

Odeslatod freewall » 19.11.09 9:59 (Čt)

Obávám se, že ne - toť můj laický názor. Možná Path nebo jiní více nadaní budou vědět
Obrázek uživatele
freewall

Odeslatod Jarous1 » 19.11.09 12:40 (Čt)

Rufuc napsal:a je nějaká možnost jak mít atlas 8.1 bez zmršené diakritiky ikdyž nechci používat databázi GPSTravelGuide??
mě prostě vadí jak mi to v Oregonu překryje původní ikonky

To pochybuji... Ty POI jsou natvrdo součástí mapy a do toho se nedá nijak zasahovat... Ani TYP souborem to nepůjde... Leda nějak celou mapu překompilovat (a ručně přepsat všechny ty chyby...), ale to už zase porušuje licenční podmínky.
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod Rufuc » 25.11.09 13:39 (St)

Dnes jsem dostal mail z PICODASU. S tím, že to mám skusit stáhnout znova a znova naládovat do pc a navigace.Takže asi nějaké opravy proběhli.
Dnes se k tomu dostanu až večer, takže kdyby to někdo otestoval a napsal sem jak to vypadá, byl bych vděčný
Rufuc

Registrace: 19.11.09 9:51 (Čt)

Odeslatod Kofolytik » 25.11.09 21:34 (St)

Staženo a data v mapě jsou skutečně jiná. Už opět nefunguje správný routing na D5, kde při cestě z Prahy do Plzně vás to na 41. km vyžene z dálnice a nažene zpět na 50. km. (tuto chybu jsem reportoval hned po vydání Atlasu 8)
Diakritika byla opravena, respektive vymazána a POI jsou bez háčků a čárek. A všiml jsem si, že u POI se Picodas snaží ihned zobrazit ulici a město, na což CNEU dlabe. Za to palec nahoru!
Obrázek uživatele
Kofolytik

Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy