Mapa Chorvatska

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Mapa Chorvatska

Odeslatod paf » 07.09.08 21:54 (Ne)

Zdravím.
Mám v navigaci City Navigator Europe NT 2008. V Chorvatsku zná jen hlavní tahy. Na jednu cestu mi nákup Adria Route nepřipadá příliš ekonomický. Rád bych tedy instaloval podrobnější mapu, ale free.
Může mi prosím někdo poradit nějakou použitelnou mapu k instalaci? Stačil by mi úsek mezi Zadarema Splitem?
Na webu jsem hledal a nim mi nepřišlo to pravé.
Předem děkuji.
Paf
paf

Registrace: 28.01.08 23:17 (Po)

Re: Mapa Chorvatska

Odeslatod Path » 08.09.08 9:53 (Po)

Tady jste se koukal?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Monoid » 08.09.08 10:59 (Po)

Najdete ji v tomto foru v sekci o nekomercnich mapach (Je to tam zakuklene jako Evropa):
http://path.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=30&start=0

Abyste to nemusel hledat, tak Chorvatsko je primo:

http://openmaps.eu/download?q=dlmap/HR/img

Je tam i docela pekna topo vrstva. Jinak v te verzi, co mam instalovanou ja (asi 6 mesicu stara) je jen neznatelne vice silnicniho detailu, nez na CNEU 2008. V nekterych vetsich mestech ma CNEU 2008 mnohem lepsi detail. Pokud vim, tak nic lepsiho zdarma neni. Kazdopadne, i kdyz treba v te mape zdarma nejsou silnice, jsou tam alespon obce, urcite stoji za to si ji nainstalovat a v pripade potreby zapnout tu mapu, ktera je zrovna lepsi.
Monoid

Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Odeslatod paf » 08.09.08 13:16 (Po)

Monoid napsal:Najdete ji v tomto foru v sekci o nekomercnich mapach (Je to tam zakuklene jako Evropa):
http://path.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=30&start=0

Abyste to nemusel hledat, tak Chorvatsko je primo:

http://openmaps.eu/download?q=dlmap/HR/img

Je tam i docela pekna topo vrstva. Jinak v te verzi, co mam instalovanou ja (asi 6 mesicu stara) je jen neznatelne vice silnicniho detailu, nez na CNEU 2008. V nekterych vetsich mestech ma CNEU 2008 mnohem lepsi detail. Pokud vim, tak nic lepsiho zdarma neni. Kazdopadne, i kdyz treba v te mape zdarma nejsou silnice, jsou tam alespon obce, urcite stoji za to si ji nainstalovat a v pripade potreby zapnout tu mapu, ktera je zrovna lepsi.

Děkuji za tip i odpověď od Path - ano koukal.
Prohlížel jsem zatím pouze mapu s topo vrstvou, podívám se i na tuto.
Dovolím si ještě "lamí" dotaz: Stáhnul jsem již včera z odkazu (stejného, jako je tip Path) mapu, má ale koncovku .img. Mapsource jí neotevře a netuším, jaká jí naistalovat.
Děkuji za radu.
Paf
paf

Odeslatod Path » 08.09.08 13:18 (Po)

Ten druhý Tip psal Monoid Obrázek

Jinak img soubor je již kompilovaný a je tedy určen přímo pro GPS, ne pro MapSource.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod paf » 08.09.08 14:58 (Po)

Path napsal:Ten druhý Tip psal Monoid Obrázek

Jinak img soubor je již kompilovaný a je tedy určen přímo pro GPS, ne pro MapSource.

OK, děkuji všem (dobře myšleno, hůře napsáno) Obrázek
Takže soubor .img musím poslat přímo do navigace. OK, vyzkouším.
Děkujui.
paf

Odeslatod Monoid » 08.09.08 15:25 (Po)

Ono je to trochu slozitejsi. Jsou dva typy img souboru. Ten ktery pouziva Mapsource a pomoci nejz zobrazuje mapy a ten krery Mapsource vytvari zkompilovanim tech prvych do jednoho souboru.

Takze zalezi, jaky img soubor mate.

Pokud ten zkompilovany, tak staci kdyz jej nakopirujete do navigace (Musi mit spravne jmeno, nektere navigace umoznuji mit vice img souboru.).

Pokud ten nezkompilovany, tak je mozna nejlepsi pouzit MapsetToolkit pro jeho import do Mapsource a az z Mapsource jej nahrat do GPS. To ma vyhodu v tom, ze si mapu muzete prohlednout na PC. Pak je rada programku, ktere umoznuji jednotlive img soubory zkompilovat do jednoho img souboru pro GPS. Nepouzivam je. Jmenuji se tusim mapsend, img2GPS a podobne. Jak dostat img soubory do Mapsource bylo na tomto foru diskutovano v sekci Software.

Jinak pro praci s img soubory, jak zkompilovanymi, tak nezkompilovanymi je vyborny GMapTool.
Monoid

Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Odeslatod Anonymous » 02.11.08 20:31 (Ne)

Opravdu mapy fungují do garminu ja si koupil garmin nuvi 200. Snad tam neco najdu
Anonymous

Odeslatod davidjbc » 18.05.10 17:48 (Út)

Jen dotaz ma ta mapapa routing dik
davidjbc

Registrace: 10.11.09 10:51 (Út)

Odeslatod Jaradal » 19.08.15 7:04 (St)

Pokusím se oživit toto téma.
Snažím se získat free mapu Chorvatska a Rakouska pro Garmin Dakota20. Zkoušel jsem stáhnout mapy z výše uvedených odkazů, ale na žádném z nich jsem nenarazil na mapu ve formátu *.img. Mám stažené několik giga dat a všechno ve formátu *.nm2, *.pbf, nebo *.map.
Poradíte mi nějaký aktuální zdroj pro free mapy Chorvatska a Rakouska?
Případně uvítám nějaký tip na postup, jak převést mn2 či pbf mapy do img.

Ještě upřesním že hledám mapy s detailem jako má OSM, tj. s pěšinami pro pěší turistiku a horské kolo.

Díky.
J.
Jaradal

Registrace: 19.08.15 6:58 (St)

Další

Zpět na Garmin: Mapy