Nová ochranná lhůta pro majitele nüvi a zümo

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Nová ochranná lhůta pro majitele nüvi a zümo

Odeslatod Path » 27.08.08 17:54 (St)

Garmin přichází s novou ochrannou lhůtou pro nové majitele navigací nuvi a zumo. Služba se jmenuje nüMaps Guarantee a zabezpečuje novým majitelům těchto zařízení, že do 60 dní od nákupu, resp. registrace na my.garmin.com mají nárok na aktualizaci mapy zdarma. To samozřejmě platí pod podmínkou, že bude nová mapa vydaná.

Služba nüMaps Guarantee se zahajuje dnem 15. října 2008 a vztahuje se na zařízení zakoupené po 17. srpnu 2008. Prima!
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Nová ochranná lhůta pro majitele nüvi a zümo

Odeslatod Anonymous » 17.10.08 22:59 (Pá)

a nejake info o sluzbe "lifetime maps" uz nahodou nemate? :)
Anonymous

Odeslatod breces » 19.10.08 17:16 (Ne)

Pro info: Na můj Garmin 760 se vztahuje uvedená služba nüMaps Guarantee. Na svém účtu na myGarmin-myMaps jsem našel nabídku k bezplatnému stažení update CNE NT 2008 na CNE NT 2009. Požádal jsem o něj a dostal mailem potvrzení včetně přihlašovacího kódu. Path píše, že je tato verze cca o 150 MB větší - udělal jsem proto místo vykopírováním nepotřebných cizojazyčných hlášek z \\Garmin\VOICE\ a ze stránek Garminu jsem spustil PC Download (s instalací Download Manageru - na počítači mám dost místa, někde se tady píše, že je potřeba min. 11 GB místa pro rozbalení 2.4 GB souboru a následné sestavení mapy). Postup update je dobře popsán vpravo na stránce pro download (View map download user guide) - při vlastní aktualizaci se samozřejmě tato okna zobrazují (česky) na počítači - k tomu snad jen jednu poznámku: v bodu 12 tohoto manuálku píší, že je 1. potřeba odpojit GPS od USB kabelu - snažil jsem se odpojit Garmina legálně, tedy přes ikonku ve stavové liště, ale psalo mně to, že mne nemůže odpojit. Znejistěl jsem a několik minut čekal, co se bude dít - když se nic nedělo, tak jsem se odvážil vytáhnout kabel z Garmina a ... všechno pokračovalo korektně dál podle manuálu. Potom už vše proběhlo podle plánu - doba cca 2.5 hodiny.
Co je příjemné, mapa se nainstalovala i do Map source, takže ji mám i v počítači (na rozdíl od předchozí verze, kterou jsem měl jen v koupeném GPS a updaty tam dostal jen české Atlas NT 7 a TOPO 2). Soubor gmapprom.img má nyní velikost 1.608.000 kB (předtím 1.430.464 kb). Na první zběžný pohled jsou v mapě patrná některá aktualizovaná místa stejně jako místa, kdy se mne i v předchozí mapě GPS snažil nahnat do jednosměrky z druhé strany. Na myGarmin mám nyní záznam: City Navigator Europe NT 2009, Deluxe All Regions, Aug. 08.Obrázek
Nüvi 760 Lifetime, Atlas Czech 8.1 NT, TOPO Czech 3, Adresy v1, CNEU NT 2010.20
breces

Registrace: 26.09.08 8:07 (Pá)

Odeslatod Path » 19.10.08 21:12 (Ne)

piErcE napsal:a nejake info o sluzbe "lifetime maps" uz nahodou nemate?

Oficiálně zatím ne a nechci tedy spekulovat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Pavelp » 20.10.08 7:15 (Po)

Takze mam smulu, Koupil jsem masinku zhruba pred tremi tydny a nedavno upgradoval z NT v.9 na CNE 2008. Ted uz muzu jen vysolit dolarky. // Nic, jen si v koutku tise slzim.
Pavelp

Registrace: 03.10.08 21:01 (Pá)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 20.10.08 13:24 (Po)

Path napsal:
piErcE napsal:a nejake info o sluzbe "lifetime maps" uz nahodou nemate?

Oficiálně zatím ne a nechci tedy spekulovat.

klidne zaspekulujte do soukrome zpravky (konecne jsem se zaregistroval) .. nicmene jsem ted na netu bohufzel narazil na info, ze zahajeni teto akce bylo odlozeno na pristi jaro ...
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Path » 20.10.08 19:29 (Po)

Informací zatím moc není. Je zřejmé, že Garmin tuto službu na nějaký čas odložil. Podezírám je z méně úspěšné přípravy webového rozhraní (my.garmin.com), která se stále potýká s problémy. Trochu mě to zaráží, protože za posledních šest pololetí tuto službu několikrát přepracovali a jakoby se stále nemohli najít.

Očekávám, že do konce roku padne nějaké resumé, ujasní se celá obchodní politika včetně obchodních vztahů s NAVTEQem a uživatelům bude konečně nabídnuto hotové řešení. Je už dost uživatelů, kteří aktualizaci CNEU zakoupili za plnou cenu, čímž si Garmin situaci poměrně zkomplikoval. Už teď je mi jasné, jak by tito uživatelé křičeli při zavedení této služby měsíc po tom, co si mapu koupili. V Garminu teď navíc vládne frmol direktivním rozhodnutím Min Kao o plném nasazení všech týmů do vývoje produktu nuvifone a některá rozhodnutí mají menší prioritu.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 20.10.08 19:44 (Po)

ja jen doufam, ze pokud tuto sluzbu uvedou v prubehu roku, tak ji bude mozneziskat i jinak, nez zakoupenim novyho produktu s "doplatkem" ... napr. za nejaky specialni obulus... spousta lidi uz bude mit nakoupeno z letosniho podzimu ... a nerad bych o tuto sluzbu prisel kvuli tomu, ze jsem nedockavy a uz mam novou navigaci doma... :) a hlavne - vypada to, ze aktualne mi nuvi 765 splnilo vsechna tajna prani, co jsem mel (tedy, prave krome castejsi aktualizace), takze je klidne mozny, ze dalsi generaci vynecham ... pokud neprijdou s necim prevratnym pristi podzim :)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Zpět na Garmin: Mapy