Pro info: Na můj Garmin 760 se vztahuje uvedená služba nüMaps Guarantee. Na svém účtu na myGarmin-myMaps jsem našel nabídku k bezplatnému stažení update CNE NT 2008 na CNE NT 2009. Požádal jsem o něj a dostal mailem potvrzení včetně přihlašovacího kódu. Path píše, že je tato verze cca o 150 MB větší - udělal jsem proto místo vykopírováním nepotřebných cizojazyčných hlášek z \\Garmin\VOICE\ a ze stránek Garminu jsem spustil PC Download (s instalací Download Manageru - na počítači mám dost místa, někde se tady píše, že je potřeba min. 11 GB místa pro rozbalení 2.4 GB souboru a následné sestavení mapy). Postup update je dobře popsán vpravo na stránce pro download (View map download user guide) - při vlastní aktualizaci se samozřejmě tato okna zobrazují (česky) na počítači - k tomu snad jen jednu poznámku: v bodu 12 tohoto manuálku píší, že je 1. potřeba odpojit GPS od USB kabelu - snažil jsem se odpojit Garmina legálně, tedy přes ikonku ve stavové liště, ale psalo mně to, že mne nemůže odpojit. Znejistěl jsem a několik minut čekal, co se bude dít - když se nic nedělo, tak jsem se odvážil vytáhnout kabel z Garmina a ... všechno pokračovalo korektně dál podle manuálu. Potom už vše proběhlo podle plánu - doba cca 2.5 hodiny.
Co je příjemné, mapa se nainstalovala i do Map source, takže ji mám i v počítači (na rozdíl od předchozí verze, kterou jsem měl jen v koupeném GPS a updaty tam dostal jen české Atlas NT 7 a TOPO 2). Soubor gmapprom.img má nyní velikost 1.608.000 kB (předtím 1.430.464 kb). Na první zběžný pohled jsou v mapě patrná některá aktualizovaná místa stejně jako místa, kdy se mne i v předchozí mapě GPS snažil nahnat do jednosměrky z druhé strany. Na myGarmin mám nyní záznam: City Navigator Europe NT 2009, Deluxe All Regions, Aug. 08.