Path napsal:Prohlížel jsem si zákresy objektů a připadá mi to, že jsou řešeny vektorizací z rastru.
Nejsem si jisty (spanelsky neumim a rozumim pouze zhruba), ale pripada mi, ze jsou mapy delane z volne dostupnych vektorovych dat. Treba pekna Gran Canaria vychazejici tusim z dat 1:25k ma zakreslene i mustky pres potoky!!! To by jednak na rastrovych mapach nebylo, nebo by to vypadalo jinak.
Ovsem puvod vektorovych dat bude asi v puvodnich rastrovych mapach, treba katastralnich.
Od minule verze se zakres budov a vodnich ploch zpresnil.
Path napsal:Mapa opravdu vypadá dost dobře, jen většina vrstevnic není cejchovaná.
Cejchovane jsou po 25ti metrech, takze jen petina. Porad je to velke zlepseni oproti minule verzi, kde nebyly cejchovane zadne.
Path napsal:Není to tak dlouho, co jsem se na objekty v TOPO Czech autora ptal, ale objasnil mi to velice rychle. Mnoho objektů se kryje s vrstvou pozemních komunikací od CEDY a opravdu by nevypadalo dobře, kdyby uprostřed silnice stál dům.
Tak už jsem na můj problém přišel, vše jede jak má. Mapa opravdu vypadá dost dobře, jen většina vrstevnic není cejchovaná. Prohlížel jsem si zákresy objektů a připadá mi to, že jsou řešeny vektorizací z rastru. Jinak opravdu moc pěkné. Do seznamu ji přidávat nebudu, už je tam celkem dlouho. Zamakali na ní.
Není to tak dlouho, co jsem se na objekty v TOPO Czech autora ptal, ale objasnil mi to velice rychle. Mnoho objektů se kryje s vrstvou pozemních komunikací od CEDY a opravdu by nevypadalo dobře, kdyby uprostřed silnice stál dům.
To by slo resit. Bud ten dum automaticky kousek posunout, nebo ho vynechat. Samozrejme v idealnim pripade si kolize dohledat na ortofoto a spravit to rucne.
Rikal autor, jake procento dat ma tyto kolize? Ja vim, ze podkladova data nemusi byt vzdy idealni. Kdyz se porovna katastralni mapa a ortomapa, tak pres nas dum jde podle mapy silnice... Kazdopadne TOPO Czech mohli dat alespon osamele domy jako POI, tak jako to maji ve slovenske mape. Je dost divne, kdyz je v mape kdejaky balvan a domy tam nejsou. To, podle meho nazoru, cosi vypovida o profesionalite zpracovani. Jo a kdyz uz jsme u toho zpracovani TOPO Czech, tak nejak neuhlidali DEM model na hladinach vodnich ploch. Moc jsem to nezkoumal, ale hladiny vodnich ploch se evidentne 'vlni' a rozdil hladiny muze klidne na 100m vzdalenosti udelat i 6m.... Asi jsem hnidopich, ale urcite by to byvalo slo nejak zprumerovat a vyhladit...
Zaplatpambuh za TOPO Czech 2Pro, kazde zlepseni je fajn, ale neni mozne tvrdit, ze jde o nejpresnejsi mapu pro Garminy (Tou bude zrejme prave Katalanie 5k v3). Nejde ani tvrdit, ze jde o nejpresnejsi komercni mapu pro Garminy, protoze treba spanelske nebo francouzske komercni topomapy sice vychazeji z meritek 1:25k a vrstevnice maji jen po 20 respektive 40 m, ale zakres cest je velmi detailni a jsou zakreslene i jednotlive budovy. Ve francouzske mape jsou zakresleny i jednotlive sloupy vedeni vvn.