TOPO Czech v2 (základní informace)

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Jarous1 » 21.08.08 13:52 (Čt)

Jestli k tomu mohu ještě něco dodat, tak mne osobně dost irituje i třeba to, že když je na mapě zobrazena skála, kámen, pramen, a vůbec tyhle nově dodané body, tak mi je v Oregonu překrývá další bod (taková zelená "kulička" nebo jak to nazvat) a není pak pořádně vidět co se pod tím vlastně skrývá... Na zběžné kouknutí někde po cestě, třeba na kole, to vůbec není k použití, to bych musel pokaždé zastavit a pořádně se na to podívat, protože je to opravdu špatně vidět a během jízdy tak dlouho na GPS koukat zase nemohu Obrázek Tohle se dá vyřešit vypnutím popisek u mapových bodů. Jenže, u některých jiných bodů bych ty popisky k nim naopak rád měl...

To samé duplikování ikon v mapě je třeba u hotelů. Je tam taková ta "zelená s postelí" a přes ní (nebo naopak) ještě "velké červené H"... Jednou píše "ubytování" a podruhé už třeba i jméno hotelu včetně adresy a spojení na ně. Pokud se tedy vůbec podaří označit tu správnou ikonu Obrázek Řada eTrex to měla vyřešeno mnohem lépe, když bylo více ikon přes sebe, tak po stisknutí joysticku vyskočil seznam všech těchto bodů a já si nejdříve mohl vybrat, který mne opravdu zajímá.

Zajímalo by mne jestli to jsou chyby/vlastnost mapy nebo Oregona Obrázek
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 708
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Monoid » 21.08.08 14:20 (Čt)

Ja bych rekl, ze pokud se pro stejne misto vykresluje vice POI (napr. hotel s ruznymi ikonami), tak mate zapnutych vice map najednou a jsou to POI jak z te vykreslene, tak z tech ostatnich zapnutych. A mozna i dokonce (v zavislosti na typu pristroje, ...) nainstalovanych a vypnutych.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Jarous1 » 21.08.08 14:39 (Čt)

Právě že ne, mám vždy aktivní jen jednu mapu. Pořád ale mluvím o verzi 2Pro, třeba Vám to TOPO 2 nedělá...

Další poznatek - Oregon mi v TOPO 2Pro nechce zobrazovat nadmořskou výšku. Pokud dám špendlík do místa kde není nic, tak ukáže jen souřadnice, dále vzdálenost od mojí aktuální pozice ale výšku už ne. V TOPO 1.20 tohleto chodí...

EDIT: Večer zkusím do GPS nahrát jen jedinou mapu a vykouším to. Třeba si Oregon i v případě vypnuté jiné mapy sahá tam kam nemá... Na tohle jsem narazil dnes ráno, aktivní jen TOPO 2Pro a při vyhledávání adresy se mi přitom nabízel Atlas 7 Obrázek
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 708
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Monoid » 21.08.08 15:09 (Čt)

ObrázekTed zkusim vlozit obrazek se starsi verzi meho TYPu pro TC 2Pro. Je to spise test vkladani obrazku do fora. V testovaci casti fora se mi nepodarilo vubec vytvorit prispevek. :-(((


EDIT:
2. pokus

Obrázek
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Monoid » 21.08.08 15:29 (Čt)

Jarous1 napsal:Další poznatek - Oregon mi v TOPO 2Pro nechce zobrazovat nadmořskou výšku. Pokud dám špendlík do místa kde není nic, tak ukáže jen souřadnice, dále vzdálenost od mojí aktuální pozice ale výšku už ne. V TOPO 1.20 tohleto chodí...


Nevim, cim to u vas je, ale mne TC 2Pro v GPSmap 60CSx vysku pro pozici na miste kurzoru zobrazuje. Mam ovsem soucasne instalovanou i TC 1.2 - ovsem mam ji vypnutou.

Muj pocit je, ze nekdy (treba pri hledani POI) pristroj bere data i z map, ktere jsou vypnute.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Jarous1 » 21.08.08 15:39 (Čt)

Ještě než jsem si koupil Oregona, tak jsem laboroval se zrovna ne dvakrát legálně získanou TOPO 2Pro ve Vista HCx a tam tohle bylo v pořádku. Naopak to zase vrstevnice ukazovalo ve stopách a ne v metrech Obrázek

P.S. Teď jsem trochu zalaboroval se soubory co mám ve vnitřní paměti GPS a ikdyž jsem tam nechal jedinou TOPO 2Pro s tou WW Basemap, tak to dělá úplně stejné chyby... Na kartě nemám vůbec nic...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 708
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Jarous1 » 25.08.08 11:21 (Po)

Další zdvojení ikonek se vyskytuje např. u policejních stanic a lékáren...

EDIT: 26.8.2008

A u škol, některých "obecních budov" a parkovišť také...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 708
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Monoid » 28.08.08 12:58 (Čt)

Jarous1 napsal:Další zdvojení ikonek se vyskytuje např. u policejních stanic a lékáren...


Tak jsem to zkusil u jedne lekarny na GPSmap 60CSx, ale myslim, ze to bude platit obecne pro vsechny POI.

Na tomto pristroji to funguje nasledovne:
1) Pokud hledam POI, tak naleznu lekarny vyskytujici se ve vsech nahranych mapach. I kdyz jsou mapy vypnute.
2) Pokud mam zapnutou pouze jednu mapu, tak se zobrazuji POI pouze z teto mapy. (POI z vypnute mapy se zobrazi jedine tak, ze dam vyhledat dany POI a necham si ho zobrazit na mape.)
3) Pokud mam zapnutych vice map, tak vidim POI ze vsech zapnutych map. Ovsem primo z mapy jdou vybrat (a navigovat na ne, atd. ) pouze POI z mapy s nejvyssi prioritou. (Pri kombinaci zapnutych map TC 2Pro a Atlas 7 mam v mape plny pristup k POI TC 2Pro, ale POI z Atlasu pouze vidim.)

Co se zobrazuje a co a jak se hleda muze zaviset na firmware a lisit se i pristroj od pristroje. Oregon asi POI resi nejak jinak. Na to uz jsme narazili pri hledani jmen vrcholu v TC 2Pro. V souvislosti s tim me jeste napadlo, ze treba ty vrcholy v TC 2Pro nejsou a dohledali jsme je z jine at jiz aktivovane nebo vypnute mapy. Nejspise TC 1.2. Alespon ja ji mam instalovanou soucasne s TC 2Pro...
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Jarous1 » 28.08.08 13:24 (Čt)

Nyní jsem v Oregonu nechal jen samotnou TC 2Pro.
Výše zmíněné ikonky POI se zdvojeně zobrazují stále... Podle mne v tom dělá nepořádek originální TYP soubor, protože přesně tohle je v něm nově nadefinované a tyto ikonky jsou nově nakreslené... Asi je z toho souboru vymažu a bude klid Obrázek

Ohledně nezobrazování, ale přitom možnosti vyhledání, některých vrcholů, jsem zjistil, že si to minule opravdu bralo údaje z některé z dalších map co v Oregonu mám. Po vymazání všech jiných než 2Pro se najít už nedají...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 708
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Monoid » 28.08.08 13:59 (Čt)

Jarous1 napsal:Nyní jsem v Oregonu nechal jen samotnou TC 2Pro.
Výše zmíněné ikonky POI se zdvojeně zobrazují stále...


Pokud je to tak, tak by to mohla byt nejaka chyba ve firmware. Zkuste tedy upravit ten TYP soubor (odstranit definice grafiky problemovych POI) a uvidite. Pokud to pomuze, tak by bylo dobre reportovat tuto chybu Garminu, aby to nekdy v budoucnu opravili.

Jarous1 napsal:Ohledně nezobrazování, ale přitom možnosti vyhledání, některých vrcholů, jsem zjistil, že si to minule opravdu bralo údaje z některé z dalších map co v Oregonu mám. Po vymazání všech jiných než 2Pro se najít už nedají...


Prave jsem to overil i u sebe. Pokud nainstaluji pouze TC 2Pro, tak zadny jiny vrchol, nez tisicovky zadnym zpusobem nenajdu. (Predtim si to tedy bralo POI z TC 1.2 a me mapy vrcholu...)

Takze ohledne POI vrcholu je na tom TC 2Pro hure nez starsi a mene podrobna TC 1.2. To mi pripada dost smutne. :-((
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 3 návštevníci.