TOPO Czech v2 (základní informace)

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Monoid » 20.08.08 14:44 (St)

Ja pouzivam 2Pro.

Vysoky les mi to pri hledani v POI geografickych mist nenajde, pokud dam hledani "Nejblizsi obsahujici", tak mi to najde 503 Vysoky Les a Vysoky Les 503 M. Mam tam i tu svou mapu s vrcholy POI, i kdyz vypnutou, ale pripada mi ze to Vysoky Les 503 M, je z me mapy. Zamerne pouzivam velke M, aby poznal vrcholy z me mapy...
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Jarous1 » 20.08.08 15:05 (St)

Mně to najde v obojím, jak ve "Všechny body zájmu", tak i "Zeměpisné body". Takto se to v Oregonu jmenuje...

Otázkou je kde hledat důvod proč to nezobrazí rovnou. Mapa ? GPS ?
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 708
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Monoid » 20.08.08 16:08 (St)

Jarous1 napsal:Otázkou je kde hledat důvod proč to nezobrazí rovnou. Mapa ? GPS ?


To by me take zajimalo! Podle me jde o nejaky experiment a Picodas nemel v zameru, aby se ta data zobrazovala. Takze vyhledavani chodi ruzne v ruznych pristrojich GPS a vubec nechodi v Mapsource. Coz by mohlo souviset s tim, ze jednotlive aplikace pouzivaji jinou logiku vyhledavani v nestandardnich POI.

Mapsource je v tomto striktni a nehleda, Oregon benevolentni a hleda v pohode a GPSmap nekde mezi, kdyz hleda pouze "Najdi nejblizsi obsahujici".

Mohlo by to treba nejak souviset s indexem POI pro tuto kategorii. Treba v me mape vrcholu se vrcholy daji najit pouze jako "Najdi nejblizsi", protoze volna verze cGPSmapperu neumoznuje generovani globalnihoho indexu POI.

Treba se nekomu podari neco vyspekulovat. Kdyz i to vyhledavani funguje divne, tak asi zmena TYP souboru nepomuze. I kdyz pro proste zobrazeni by mohla.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Jarous1 » 20.08.08 16:32 (St)

Ona je totiž největší legrace to, že tyhle věci byly v TOPO 1.20 plně funkční. Sice to také zobrazovalo dva body vedle sebe (jeden s výškou a druhý i s názvem), ale chodilo to... Proto celkem nechápu proč to v nové mapě takto zlobí... Že by to Picodas pod tlakem "včasného" vydání nezvládl doladit ? Obrázek

Ty samé pocity mám třeba i z toho, že v nové mapě vůbec nejsou zobrazeny plochy sportovních areálů ! Přitom v Atlasu 7 to je... Nevím jestli tyhle informace potřebuje motorista více než turista, ale přijde mi to jako docela špatný vtip. Jsou to docela důležité orientační informace...

Možná by pomohlo nějak změnit priority vykreslování těch geografických bodů, možná jsou jen překryty jinou vrstvou...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 708
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Path » 20.08.08 17:08 (St)

Monoid napsal:U vrstevnic tusim, ze argumentovali omezenim poctem moznych vrstev. Ty ma TC 2Pro myslim 4, pricemz mapova technologie pro Garminy umoznuje mit az 10! Alespon tedy podle dokumentace k cGPSmapper... Takze technologicky nic nebrani tomu, aby se ve velkem meritku zacaly zobrazovat vrstevnice po 2 m. Mapa by hodne 'nakynula', ale to neni zas takovy problem...


České mapy nejsou dělané v cGPmapperu, ale v MPC (MapSource Product Creator), který podporuje max. 6 vrstev přesto Garmin doporučuje výrobcům využít max. pět. Všichni výrobci map se naopak snaží vrstvy minimalizovat nejen z důvodu velkého datového objemu, ale také z důvodu vysokých hardwarových nároků na přijímače při vykreslení map. I transparentní vrstva dokáže vytížit procesor.

Co se týká POI, které tady oba řešíte, tak ty jsou v mapě obsaženy všechny a v jediném indexu. To, že jsou chybně interpretovány může být problém nejen MapSource a firmware jednotlivých přijímačů, ale také samotného MPC. Ten si body kategorizuje sám. V nové topo mapě jsou ale některé nové prvky pouze vykresleny, tedy je není možné vyhledat (např. komíny).

To Monoid: Nešlo by ty vaše vrcholy zařadit do samostatného příspěvku v sekci Tvorba map? Takhle to mnoho uživatelů přehlédne, což by byla škoda.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Anonymous » 20.08.08 21:58 (St)

brejtri napsal:Už jde i vygenerovat odemykací klíč.

a aky je kod topo Czech v2, nejde mi odomknut
dik
Anonymous
 

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Path » 21.08.08 0:00 (Čt)

Kód je: NEJPRVE-ZAPLAT-POTOM-HOZISKAS
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Monoid » 21.08.08 11:38 (Čt)

Path napsal:České mapy nejsou dělané v cGPmapperu, ale v MPC (MapSource Product Creator), který podporuje max. 6 vrstev přesto Garmin doporučuje výrobcům využít max. pět. Všichni výrobci map se naopak snaží vrstvy minimalizovat nejen z důvodu velkého datového objemu, ale také z důvodu vysokých hardwarových nároků na přijímače při vykreslení map.


Ja tvorbe map pro Garminy prakticky nerozumim. Ty POI vrcholy jsou ma prvni 'mapa'. Nestudoval jsem, jake datove struktury pouziva zkompilovana mapa a jestli pri vykreslovani urcite oblasti pri urcitem rozliseni mapy (t.j. dane vrstvy mapy) musim projit data pro cely region, nebo je to organizovane po vrstvach. Pokud data nejsou organizovana po vrstvach, tak pak opravdu kazda vrstva pridava na narocnosti zpracovani, pokud to je organizovane po vrstvach, tak kazda vrstva pouze zvetsuje objem dat mapy, ale hardwarove naroky nezvysuje.

A samozrejme i kdyz datove struktury nejsou reseny po vrstvach, tak si data do vrstvy muze predvybrat pristroj. To uz nejaky vykon navic stoji, ale udela se to pro nejakou oblast jen jednou a pak se jen vykresluji takto predpripravena data.

No a ta ma myslenka s transparentni mapou. To by prave z hlediska hardwarovych naroku bylo idealni reseni. Pokud bych potreboval zobrazeni ve velkem meritku a to je jediny okamzik, kdy ma smysl pracovat s hustejsimi vrstevnicemi, jinak bych videl jen zmet car, tak zapnu tuto transparentni mapu. Misto jedne vrstevnice, jako ted, bych jich mel pet, sest a k tomu, maximalne 5 cest, 5 POI. To cele je vykreslene, raz dva. :-))

Path napsal:Co se týká POI, které tady oba řešíte, tak ty jsou v mapě obsaženy všechny a v jediném indexu. To, že jsou chybně interpretovány může být problém nejen MapSource a firmware jednotlivých přijímačů, ale také samotného MPC. Ten si body kategorizuje sám. V nové topo mapě jsou ale některé nové prvky pouze vykresleny, tedy je není možné vyhledat (např. komíny).


Uz jsme zjistili, ze tam fyzicky ty vrcholy jsou. Nevykresluji se ani v Mapsource, ani v zadnem pristroji a ani v manualu od Picodasu neni ani slovicko o tom, ze by tam ty body byly. Dle Picodasu tam jsou pouze tisicovky. A ty jsou i videt a daji se vyhledavat. Ty ostatni vrcholy tam sice jsou, ale zobrazeny nejsou nikde a vyhledat jdou jak kde. V Mapsource treba vubec...

Z principu veci mi neni jasne, jak by funkcne bylo mozne, aby nektere vrcholy vyhledat/zobrazit sly a jine nikoliv. Kdyby slo o nejakou chybu v MPC, tak by se to projevovalo jinak. Ne tak, ze jsou videt prakticky vsechny tisicovky (sam jsem to v Mapsource kontroloval) a nejsou videt zadne mensi kopce. Ty nizsi kopce museji mit prirazenou jinou kategorii, nez ty tisicovky a tu jinou kategorii jim asi musel priradit tvurce mapy, tedy Picodas. I kdyby MPC 'svevolne' prirazoval nizsim vrcholum jinou kategorii nez vyssim vrcholum, tak by to treba slo vyresit tim, ze se vsem vrcholum priradi vyska pres 1000m, nebo se tam proste daji jako jina kategorie a upravi se pro to ikona, aby se to zobrazilo jako vrchol... Ja nevim, ten program jsem nikdy nevidel, ale takove zakladni veci by se urcite daly vyresit i v silne trucujicim programu...

Pro me je to momentalne +- vyreseno tou pruhlednou mapou s POI vrcholu. Neni tam idealni to vyhledavani, ale zkusim to, az bude cas nastudovat, jak se to dela, zkompilovat na mapcentru. Tamnim kompilatorem by tusim bylo vyhledavani POI plne funkcni.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Path » 21.08.08 12:12 (Čt)

Já bych doporučil následující: Najděte konkrétní problém při hledání bodů z jedné kategorie (např. vrcholy), otestujete to v MapSource i v GPS a s výsledkem se obraťte na ten kontakt, co jsem vám dříve posílal. Za jedno si myslím, že to autora bude určitě zajímat, za druhé vám poskytne určitě fundovanější odpověď než já. Jen je potřeba problém popsat srozumitelně včetně všech nezbytných detailů (souřadnice, způsob vyhledávání atd.). Udělal bych to i sám, ale teď nemám čas pídit se po problémových bodech a testovat je ze všech stran. Přesto mě zajímá, v čem bude zakopaný pes. Někde ta chyba zkrátka musí být.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: TOPO Czech v2 (základní informace)

Odeslatod Monoid » 21.08.08 13:36 (Čt)

Na autora se obratit mohu. Ta 'chyba' se netyka jen nekolika bodu, ale mozna nekolika tisic bodu! Podle me to neni chyba, ale 'vlastnost'. Nechce se mi verit tomu, ze by si autori nevsimli, ze se cela jedna kategorie dat nezobrazuje (to, ze nejde hledat, nebo jen slozite je pak druhy problem, ale to se prehlednout da...), i kdyz vyloucit se neda nic.

Ja ten dotaz spojim s prosbou o svoleni zverejneni modifikovaneho TYP souboru pro TC 2 a 2Pro. Stale ho jeste doladuji, takze si na odpoved jeste nejakou dobu pockame.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Bingbot [Bot], CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.