No, ja nevim, jak je to s autorskymi pravy a tak. A take nevim, jastli to nedela neplechy nekde jinde. (Treba zmizi nejake ostrovy v rece, nebo tak...). Nezda se mi totiz, ze kdyby bylo reseni tak jednoduche, ze by to Picodas ten TYP neopravil. Takze bych tipoval, ze nekde se vodni plochy objevi a jinde zase neco zmizi... Atlas treba ma tu Ostravici v Ostrave uz dobre.
Nejakou dobu uz masivneji predelavam TYP pro Topo Czech 2 a chtel bych ho dat k dispozici, ale protoze modifikuji puvodni TYP od Picodasu a nevytvarim vlastni, tak bych pro zverejneni mel mit svoleni od Picodasu. Az budu mit nejakou slusnou verzi, tak pozadam o svoleni dat to volne k dispozici.
Pokud ma nekdo navrhy, co zmenit v puvodnim TYPu, tak dejte vedet. Ja zmenil hlavne elektricke vedeni, nektere tloustky car, trasy pro cyklisty... Tech zmen zas tak moc neni. Mozna by stalo za to, zmenit tu ruzovou barvu mesta. Na to si hodne lidi stezuje...
Co se tyce upravy typu pro TC 1.2, tak to si muze udelat kazdy sam na strankach
http://ati.land.cz/gps/typedit/Zadate zdrojovy TYP soubor, ktery chcete upravit. V tomto pripade i000031b.TYP, ktery je v adresari spolecne s mapami typicky C:\Garmin\FAM_795 (muze se lisit, podle toho, kam jste mapu instalovali). Pak je treba zmenit poradi vykreslovani reky z 3 na 6 (mozna staci i 5, to jsem nezkousel, 4 bylo malo). Totez by asi chtelo udelat i pro ostatni vodni plochy (mala, velka, stredni, .. jezera). Nakonec TYP ulozit. (Defaultove se ulozi jako M000031b.TYP) . Puvodni si zazalohovat a ten modifikovany prejmenovat na I000031b.TYP (nebo v registrech zmenit jmeno TYPu).
Je to vlastne trivialni zalezitost. Cele to zabere tak 2 minuty casu...
Chtel jsem alespon vlozit obrazek mapy s modifikovanym TYPem, ale nevim jak. :-(((
Edit.Jeste jsem chtel dodat, ze jsem dal do kupy vrcholy kopcu CR. Ty jsou v TC 2 (podle me) reseny nedostatecne. Jsou tam jen kopce nad 1000 m. Vzal jsem POI z
http://www.POI.cz, upravil (zkratil) nazvy, zkontroloval duplicity a vizuelne i polohu (u tisicovek). Zatim to mam jako gpx soubor, takze z toho jdou udelat uzivatelske POI. Nejlepsi by asi bylo z toho udelat pruhlednou mapu, pak by to slo vypnout. Nekdy v budoucnu to dam k dispozici...
Jeste se chci zeptat, jestli nekdo nevite, kde by se daly sehnat 'mistni nazvy' se souradnicemi. To mi TC 2 take chybi. Z ruznych duvodu muze byt zajimave, jak se danemu mistu rika. V papirovych mapach 1:10 000 i 1:50 0000 to je.