Seznam nekomerčních map

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: Seznam nekomerčních map

Odeslatod Sirin » 13.07.08 10:18 (Ne)

Porovnávám, porovnávám, ale určitě jste si všimnul, že jsem totální začátečník, takže mně ty mapy přijdou sravnatelné ;o)
Sirin

Registrace: 11.07.08 20:53 (Pá)

Odeslatod Path » 13.07.08 11:17 (Ne)

Sirin napsal:Já vím, že existuje komerční mapa od garminu, jenže v Čechách stojí 12.000,- a to je na 3 týdny dovolené trochu hodně. Nemám tušení jestli z USA by mi komerční mapu poslali do ČR.

Napište dotaz na support@garmin.com. City Navigator® New Zealand stojí 150 USD (CD nebo SD), tak si připočítejte nějakých pár dolarů za poštovné a balné. Rozhodně to nebude tak drahé, jako u nás. Otázkou je, za jak dlouho obálka s instalačním médiem dorazí.

Sirin napsal:Porovnávám, porovnávám, ale určitě jste si všimnul, že jsem totální začátečník, takže mně ty mapy přijdou sravnatelné ;o)

Soustřeďte se na konkrétní lokality, kam plánujete vyrazit. Sledujte hustoty komunikací atp.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod walley » 14.10.08 11:08 (Út)

openstreetmap mapy

http://emexes.powweb.com/osm/ - routovatelna evropa
garmin.openstreetmap.cz - neroutovatelne cz s vrstevnicemi
http://wiki.openstreetmap.org/index.php ... puterteddy - dalsi evropa, a dokonce cely svet
walley

Registrace: 14.10.08 8:54 (Út)

Odeslatod Pavelp » 23.10.08 19:56 (Čt)

Zdravim.
Kdyz si z openstreet stahnu .img soubor, lze jej nejak / necim odemknout pro moji navigaci?
Nejak jsem nenasel zadne tema o tom.
Pavelp

Registrace: 03.10.08 21:01 (Pá)

Odeslatod Path » 24.10.08 15:36 (Pá)

Soubor *.img přejmenujte na GMAPSUPP.IMG a zkopírujte jej do zařízení, do složky Garmin. Případně můžete využít aplikaci sendmap.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Pavelp » 24.10.08 19:16 (Pá)

Nuvi 250. Zkousel jsem jen na kartu, konkretne mapu ceska z openmap. Ani gmapsupp ani gmapsupp1 (openmaps) se nezobrazi. Moje odemcene gmapsupp (topo a atlas) funguji na karte normalne.

Pouzit sendmap nemuzu, protoze nenajde USB. Chce abych nainstaloval USB drivery, ovsem ty nainstalovat nejdou.
Sendmap to tam zkopiruje nejak lip, nebo upravene? Mimoto sendmap by to bez ptani asi flaknul rovnou do garmina a to nechci.
Pavelp

Odeslatod Path » 25.10.08 8:32 (So)

Můžete uvést odkaz na mapu, o kterou se vám jedná?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Pavelp » 25.10.08 21:02 (So)

Pavelp

Odeslatod Path » 25.10.08 21:22 (So)

Tato mapa je již zkompilovaná a soubor gmapsupp.img stačí do nuvi pouze zkopírovat (složka Garmin). Zkoušel jsem to na nuvi 250W a funguje bez problémů:

Obrázek

EDIT: Pro jistotu jsem to vyzkoušel i na modelu nuvi 200. S mapou není žádný problém - funguje.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Re: Seznam nekomerčních map - vyreseno

Odeslatod Pavelp » 26.10.08 8:54 (Ne)

Myslim, ze to muzem uzavrit a pripadne celou cast nekam presunout. Jen vysvetlim o co mi slo a co se - asi - stalo.
V Garminu (budu tim oznacovat zarizeni) mam asi 20 MB volneho mista. Nechci tam mit nic jineho, nez CNE mapu. To aby zbylo misto jednak pro jeji pripadny upgrade (snad) a pro upgrady firmware.
Pro mapy chci pouzivat SD karty, ostatne pro to jsou, predpokladam, urcene.
A ted k cemu doslo. Pri kopirovani openmapy na kartu (prazdnou) / soubor gmapsupp.img jsem provedl jen "teply" restart Garminu, nevypnuj jsem jej. Tim si asi tu mapu nenacetl a nebyla videt.
Potupne jsem to zjistil az kdyz jsem precetl Vasi odpoved, zkusil to znovu a masinku vzdy po zkopirovani map vypnul a zapnul.
Bohuzel muj Nuvi 250 neumi gmapsupp1, takze na karte muze byt vzdy jen jeden soubor.

Takze vyreseno, trochu se omlouvam za zbytecne posty. Obrázek
Pavelp

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy