instalace mapy na kartu

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

instalace mapy na kartu

Odeslatod dolep » 14.05.17 13:26 (Ne)

Zdravím a rád bych věděl, v čem dělám chybu. V navigaci Oregon 450t někdy používám mapu CzechRep Dave Luv. Nedávno jsem zjistil, že vyšla její nová verze. Starou mapu, kterou jsem měl uloženou na kartě přístroje jsem vymazal a po úspěšné instalaci mapy do pc jsem si chtěl mapu nainstalovat i na kartu Oregonu. Průzkumník OS Win 8.1 mi na kartě ukazuje mapu nainstalovanou, ale přístroj ji nenajde. Není ani v přehledu souborů na kartě v Base Campu. Mapu jsem zkoušel na kartu kopírovat i znovuinstalovat, ale bez úspěchu. V paměti přístroje mám málo místa, stará verze na kartě fungovala. Díky za pomoc.
dolep

Registrace: 30.01.13 14:52 (St)

Re: instalace mapy na kartu

Odeslatod thomas007 » 15.05.17 8:55 (Po)

Kde máš mapu na kartě uloženou? Jak se jmenuje soubor mapy?
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod dolep » 15.05.17 10:05 (Po)

V pc mám uvedenou novou mapu uloženou na C:/Garmin/Maps a v Base Camp s ní můžu pracovat. Na kartě jsem měl starší verzi, která v Oregonu fungovala. Starší verzi jsem z karty odstranil s tím, že si tam uložím verzi novou. Podařilo se mi tam uložit jen asi 14 jednotlivých částí mapy, které se mi v BC otevřou, ale Oregon je nebere. Asi to bude nějaká "blbost", nepamatuji se, že bych měl s instalací starší verze na kartu nějaký problém. Dodám, že na kartě mám i nedávno staženou mapu Czech TOPO PRO 2017 Lifetime, se kterou Oregon pracuje.
Na ploše mám odzipovanou složku Dave před instalací 258 MB, ve složce Maps soubor aplikace(.exe) 258 MB a složku se soubory .img 128 MB
Zkoušel jsem všechno možné, proto mám v Maps 2x, zatím jsem nezkoušel, kterou odstranit.
dolep

Odeslatod thomas007 » 15.05.17 13:22 (Po)

Ty soubory co jsou uložené na disku PC jsou ale určené pro program v PC. S těmi navigace pracovat neumí, když je jen zkopíruješ do přístroje. Oba formáty mají sice koncovku .img ale pro PC je jeden a pro GPS jiný. Mapu musíš z PC něčím do GPS nahrát/odeslat a ne jen zkopírovat (např MapSource, Mapinstall apod).
Obrázek uživatele
thomas007

Odeslatod dolep » 15.05.17 14:28 (Po)

Něco dělám špatně. Mapu jsem znovu stáhnul na plochu, odzipoval a nainstaloval na disk viz výše. V BC se objeví, ale Mapinstal mi jako cíl nabídne jen přístroj s upozorněním nedostatečného místa, V Mapsource je mapa Dave v seznamu, ale v levém sloupci mi ji to pro odeslání nenabídne. Jinak v BC jsou složky na kartě vlevo nahoře uvedeny.
dolep

Odeslatod thomas007 » 15.05.17 15:40 (Po)

Aby se ti mapa v Mapsource objevila v tom levém sloupečku musíš ji nejprv vybrat. Tohle by ti mohlo pomoci z Garmin.cz a to od str.8 ;)

http://dwn2.garmin.cz/knowledgebase/Atl ... nstall.pdf
Obrázek uživatele
thomas007

Odeslatod dolep » 15.05.17 17:36 (Po)

Kdo umí, umí. Díky moc. BC Mapinstall asi s kartou nekamarádí, přes MapSource jsem kdysi mapy instaloval, ale zapomněl.
dolep

Odeslatod thomas007 » 16.05.17 16:44 (Út)

Však víš jak to je, když člověk něco nepoužívá pravidelněji, prostě to zapomene. Taky to tak mám. Jakmile si to nenapíšu tak později hledám co a jak ;)
Obrázek uživatele
thomas007

Zpět na Garmin: Mapy