Bavíme se tady o porovnávání Atlas Czech proti City Navigatoru verze Czech. Takže Francii v jakémkoli kontextu bych do toho nemíchal, držme se území Česka. Jak pro CN nebo AC, tak i pro Waze. Jinak by to zavánělo taktéž demagogií.
Já taky nemám čas (ani chuť) porovnávat dvě mapy. I když si pořád myslím, že bych asi našel víc nepřesností v CN, ale to je jen domněnka bez důkazů. Určitě bych si ale tipnul, že silnice/ulice/kruháče vybudované do roku 2013 budou ve větším počtu zaznamenané AC než v CN. City Magorátor je prostě pouze mapa, která svým rozlišením mne dovede po hlavních silnicích z Helsink do Madridu. Pro detailní pohyb po Česku se nehodí.
Tahle republika je veskrze příliš malá na to, než aby byla navigace nutností. Klidně dojedu z hlavy (a se mnou snad skoro každý) z Karlových Varů do Znojma, pouze musím sledovat směrové tabule u silnic. Ale pokud pojedu za tetou Bětou z Horní Dolní čp. 23, tak jsem vedle, protože "v nějakejch vesnicích chybí nějaká ulice nebo její část..." a směrové tabule tam neukazují.
I když Horní Dolní čp. 23 možná najde, ta chalupa stojí od roku 1870, ale pokud pokud pojedu za Dejvidem Managerem, který si před několika málo lety postavil baráček v ulici Nová Podnikatelská, kde se ještě nedávno pásly krávy, tak jsem v pytli. A tady bych tu navigaci potřeboval spíše než na trasu KV-ZN.
A na stejné téma se vyjadřoval i
Zdenik1: "k čemu mi jsou takove aktualni mapy lifetime ...,když nemaji čisla popisne nebo maji ,ale jen par čisel"
Jak jsem říkal, Waze neznám. Ale nepochybuji o tom, že to, co vidím na GoogleMaps v PC, vidím zároveň v mobilu. Ovšem při porovnávání CN a HERE tomu určitě tak není. Třeba liberecký "sněhulák":
Zkratku od Globusu směrem na Prahu zprovoznili v listopadu 2015.
19.11. z Garminu napsali: "v našich datech je již toto připraveno ke zpracování do některé z příštích aktualizací." Jenže...
Takhle vypadá HERE:
Takhle CN 2016.30:
A tím pádem mne navigace vede tudy:
V Garminu vpodstatě nekecali - nenapsali, že to bude v příští. Jenom nechápu, když to bylo "v datech připraveno", proč se to tam nedostalo.
A zrovna tohle se mi nezdá jako nějaká ulice v nějaké vesnici...
Ale klidně se jich dále zastávej...
Dávám otázku do fóra: Je tady někdo, kdo zná horší mapu než City Navigator?
A neuznávám odpovědi, že City Navigator 2010...
thomas007 napsal:ve Francii nikoho nezajímá, že tu navigaci nemáte zapnutou. Prostě jen za to, že jí máte sebou s timhle typem dat je 1000e pokuty
Jak to v praxi probíhá?
"Pane řidiči, dejte mi navigaci, já si ji zapnu a podívám se do ní".Nebo u vestavěných?
"Pane řidiči, pusťte mne sednout do vašeho auta, podívám se do navigace".Takhle nějak?