stara navigace garmin 765t lifetime

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: stara navigace garmin 765t lifetime

Odeslatod konf14 » 13.01.16 13:09 (St)

... A ...
... je jasné, že Garmin se na staré navigace vykašlal. Já mám taky nuvi42 Czech Atlas Lifetime s "doživotní" aktualizací zdarma a aktualizovat si můžu tak akorát... (slovy tři tečky).
Nemluvě o tom, že Atlas Czech 2013 má pořád ještě aktuálnější mapu než City Navigator 2016.
Ale o tom jsem tady už psal vícekrát...
konf14

Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Odeslatod Jarous1 » 13.01.16 14:22 (St)

A nebylo by tohle už na nějaké šťouchnutí do ČOI aby si na to posvítili? :) Už to dost zavání klamáním zákazníka...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod thomas007 » 13.01.16 14:36 (St)

Vykašlal? Jak? Novou mapu pokud vim, uživatel dostane. Akorát se nejmenuje Atlas ale City Navigator Czech. S aktuálností mapy bych to neviděl tak žhavě. Dva roky stará silniční síť prostě není aktuálnější.

To co popsal Zdenik je uplně něco jiného. Když má Lifetime na mapy City Navigator Europe tak si logicky nemuže aktualizovat mapy Atlas ani Topo, proto má jak sám píše k dispozici Topo v2 a Atlas v7. Protože ty byly k dispozici když si jejich kód registroval. Nemá na ně Lifetime, novou tak nedostane. Topo si může aktualizaci koupit, jinýmu typu routingu (výpočtu tras) mu prostě nemusí v autonavigaci fungovat OK. S tím byl seznámen. Takže volba je na něm jestli mapu chce nebo ne. Atlas si už nekoupí, protože už neexistuje a byl nahrazenej mapou CN Czech.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod zdenik1 » 13.01.16 20:17 (St)

a k čemu mi jsou takove aktualni mapy lifetime CN europe nt 2016.20....a CN europe nt 2016.203D,když nemaji čisla popisne nebo maji ,ale jen par čisel
zdenik1

Registrace: 09.01.16 11:45 (So)

Odeslatod thomas007 » 13.01.16 21:45 (St)

Já třeba k navigaci používám outdoorovej přístroj s Topo mapou i v autě, teda po ČR. Jenže outdoorovej přístroj umí Active Routing takže s tou Topo v autě uplně v pohodě. Když ale jedu někam dál, hlavně mimo ČR, pujčim si autonavigaci s City Navigatorem a hlavně, místa který mně zajímaj si uložim nebo zapíšu někam ve formě souřadnic protože ty pak mužu použít naprosto v čemkoliv (autonavigace, turistická, telefon s appkou Navigon) nezávisle na mapě, platformě atd :bigwink:
Obrázek uživatele
thomas007

Odeslatod konf14 » 13.01.16 23:34 (St)

thomas007 napsal:Vykašlal?

Vykašlal.

thomas007 napsal:Jak?

CN není plnohodnotná náhrada AC. O jednom rozdílu jsem už kdysi psal tady a platí to stále. AC 2013.5 tu silnici zná a CN 2016.30 ne.
Ještě jednou opakuji pro natvrdlé: CN 2016.30 - po letošní lednové aktualizaci - nezná!

Atlas Czech 2013
Obrázek

City Navigator 2016
Obrázek
Nezapomeňte si povšimnout dalších chybějících ulic v CN 2016 proti AC 2013.

Naštěstí po aktualizaci zůstane původní Atlas Czech zachován.
Obrázek

Úvodní hlášení při startu přístroje, že nemám během jízdy zadávat údaje, mohli rozšířit: používejte navigaci jen na hlavních silních a nezajíždějte s ní mezi baráky.

Kámošovi jsem tu navigaci půjčoval ještě před nedávnem, ale pak si stáhnul do mobilu Waze. To si nemůže vynachválit a o navigaci už nechce slyšet. Nevím přesně jak to funguje, ale on horuje především kvůli aktuálním zácpám a policejním hlídkám. Nevím jak kde, ale u nás městapo (jak dostali auto s radarem) řádilo jako černá ruka.
To pak je takováhle navigace doslova a do písmene k nezaplacení.

thomas007 napsal:Dva roky stará silniční síť prostě není aktuálnější

Špatná formulace. Dva roky stará silniční síť opravdu není aktuálnější, ale tři roky starý Atlas Czech ano - viz výše.
konf14

Odeslatod thomas007 » 14.01.16 10:51 (Čt)

konf14 napsal:Špatná formulace. Dva roky stará silniční síť opravdu není aktuálnější, ale tři roky starý Atlas Czech ano - viz výše.

Promiň, ale to co se tu stále předvádí je jenom a pouze demagogie. To že v nějakejch vesnicích chybí nějaká ulice nebo její část... Rozhodně nemám čas abych prohledával dvě mapy a pororvnával například větší města abych tu poslal seznam všech ulic, který v Atlasu nejsou a nebudou ale v CN ano. Jediný co mužu rovnou takhle od boku střelit je tunel Blanka v Praze (pardon, podle Metrostavu ne tunel ale zlatej důl).

Stejně tak hodně lidí pořád srovnává s datama z OSM. U těch už jsem tu i uvedl příklad "navigování". Co je mi platný že to zná adresu, když se k ní nedostanu.

Waze a podobný appky jsou sice fajn, ovšem bacha aby člověk nenarazil. Ve Francii a dalších několika státech EU je nově zakázaný mít buď navigaci s POI obsahujícíma radary a kamery a nebo i aplikaci sdílející info o radarech, policii co měří apod online mezi řidičema. A to tak zakázaný, že třeba ve Francii nikoho nezajímá, že tu navigaci nemáte zapnutou. Prostě jen za to, že jí máte sebou s timhle typem dat je 1000e pokuty. Takže jo, může to bejt "k nezaplacení". A vzhledem k tomu, že tyhle aplikace dost často to oznámení radarů umí, nikoho nebude zajímat, že zrovna Vy tu funkci máte vypnutou.

Bohužel legislativa EU směřuje "stádním" směrem a dá se tedy předpokládat, že jednoho krásnýho dne bude něco takovýho platit v celý EU.
Obrázek uživatele
thomas007

Odeslatod Jarous1 » 14.01.16 11:58 (Čt)

ad Waze apod.

Pokud vím, tak všechny podobné aplikace jsou záležitostí především "chytrých krabiček" jako jsou mobily, tablety apod. Snad nám tu nechceš tvrdit, že Ti policie může lustrovat i mobil v kapse a zjišťovat jestli v něm nemáš nějaký takový "závadný" program :ohmy:
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod konf14 » 14.01.16 13:40 (Čt)

Bavíme se tady o porovnávání Atlas Czech proti City Navigatoru verze Czech. Takže Francii v jakémkoli kontextu bych do toho nemíchal, držme se území Česka. Jak pro CN nebo AC, tak i pro Waze. Jinak by to zavánělo taktéž demagogií.

Já taky nemám čas (ani chuť) porovnávat dvě mapy. I když si pořád myslím, že bych asi našel víc nepřesností v CN, ale to je jen domněnka bez důkazů. Určitě bych si ale tipnul, že silnice/ulice/kruháče vybudované do roku 2013 budou ve větším počtu zaznamenané AC než v CN. City Magorátor je prostě pouze mapa, která svým rozlišením mne dovede po hlavních silnicích z Helsink do Madridu. Pro detailní pohyb po Česku se nehodí.

Tahle republika je veskrze příliš malá na to, než aby byla navigace nutností. Klidně dojedu z hlavy (a se mnou snad skoro každý) z Karlových Varů do Znojma, pouze musím sledovat směrové tabule u silnic. Ale pokud pojedu za tetou Bětou z Horní Dolní čp. 23, tak jsem vedle, protože "v nějakejch vesnicích chybí nějaká ulice nebo její část..." a směrové tabule tam neukazují.
I když Horní Dolní čp. 23 možná najde, ta chalupa stojí od roku 1870, ale pokud pokud pojedu za Dejvidem Managerem, který si před několika málo lety postavil baráček v ulici Nová Podnikatelská, kde se ještě nedávno pásly krávy, tak jsem v pytli. A tady bych tu navigaci potřeboval spíše než na trasu KV-ZN.
A na stejné téma se vyjadřoval i Zdenik1: "k čemu mi jsou takove aktualni mapy lifetime ...,když nemaji čisla popisne nebo maji ,ale jen par čisel"

Jak jsem říkal, Waze neznám. Ale nepochybuji o tom, že to, co vidím na GoogleMaps v PC, vidím zároveň v mobilu. Ovšem při porovnávání CN a HERE tomu určitě tak není. Třeba liberecký "sněhulák":

Zkratku od Globusu směrem na Prahu zprovoznili v listopadu 2015.
19.11. z Garminu napsali: "v našich datech je již toto připraveno ke zpracování do některé z příštích aktualizací." Jenže...

Takhle vypadá HERE:
Obrázek

Takhle CN 2016.30:
Obrázek

A tím pádem mne navigace vede tudy:
Obrázek

V Garminu vpodstatě nekecali - nenapsali, že to bude v příští. Jenom nechápu, když to bylo "v datech připraveno", proč se to tam nedostalo.
A zrovna tohle se mi nezdá jako nějaká ulice v nějaké vesnici...
Ale klidně se jich dále zastávej...

Dávám otázku do fóra: Je tady někdo, kdo zná horší mapu než City Navigator?
A neuznávám odpovědi, že City Navigator 2010... 8o)

thomas007 napsal:ve Francii nikoho nezajímá, že tu navigaci nemáte zapnutou. Prostě jen za to, že jí máte sebou s timhle typem dat je 1000e pokuty

Jak to v praxi probíhá?
"Pane řidiči, dejte mi navigaci, já si ji zapnu a podívám se do ní".

Nebo u vestavěných?
"Pane řidiči, pusťte mne sednout do vašeho auta, podívám se do navigace".

Takhle nějak?
konf14

Odeslatod thomas007 » 14.01.16 15:04 (Čt)

Zkratku od Globusu směrem na Prahu zprovoznili v listopadu 2015. 19.11. z Garminu napsali: "v našich datech je již toto připraveno ke zpracování do některé z příštích aktualizací.

Napsali, že to mají připravené ke zpracování. Takže ty data musí někdo vzít, zkontrolovat, zapracovat atd. A vzhledem k tomu, že zpracovávají celý svět, asi to bude podle nějakýho harmonogramu a ne že se někdo ráno probudí, příde do práce a řekne si "tak dneska udělám Horní Dolní protože se mi zrovna chce".

Jak to v praxi probíhá? "Pane řidiči, dejte mi navigaci, já si ji zapnu a podívám se do ní".

Bohužel to funguje jako normální buzerace (z mýho pohledu). Prostě když policajt nebude mít co dělat, zkontroluje ti i tu navigaci (v některejch státech i ten telefon kvuli aplikacím) a pokud tam ty data najde, dostaneš pokutu. Příde mi to prostě jen jako cesta jak z lidí vytahat prachy. Nevim jak TomTom, ale z důvodu těchhle zákonů už tyhle typ POI bodů třeba v Garminech u těch konkrétních zemí v novejch zařízeních nejsou. Samozřejmě je to na uživateli ale je to uplně stupidní. V rádiu třeba fungujou linky kam zavoláš a řekneš "tam a tam stojej policajti a měřej". Znamená to, že se policajti budou snažit zakázat rádio?

Já teda jezdim předpisově. Za x let jsem jednou zapomněl rozsvítit (sebrali mi dva body) a podruhý jsem neměl v autě trojuhelník (pokuta snad 300,-) jinak nic, ani blbý parkování. Ale tohle mi přijde prostě stupidní.
Obrázek uživatele
thomas007

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy