nova ochrana Garmin Map

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

nova ochrana Garmin Map

Odeslatod Anders » 09.06.15 15:53 (Út)

Zdravim
Narazil jsem na informaci ze nove pristroje maji novou verzi ochrany mapovych podkladu.
Pry se to tyka techto zarizeni: Nuvi55/56/65/66/25x9/26x9,zumo590,GPSMAP64,Edge1000.

Ma nekdo informace o tom, jak tato nova ochrana funguje?
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Re: nova ochrana Garmin Map

Odeslatod Kodýl » 10.06.15 17:27 (St)

Tak to nevím, co by ještě mohli vymyslet.
Já si zálohoval mapu z viago s .gma, .unl a stejně po přeinstalování
aplikace mapa nefungovala, muselo se to aktivovat online.
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl

Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Odeslatod konf14 » 19.07.15 11:09 (Ne)

U nuvi42 je viditelný adresář Map, který obsahuje soubory IMG, popř. UNL. Dá se do něj libovolně nahrávat a mazat.
Obrázek

Pak se dá v navigaci zvolit kterou mapu zobrazovat - třeba i všechny najednou.
Obrázek

U nuvi56 nic takového možné není. Nepomůže ani volba skryté položky.
Obrázek

Ale protože se dá i při této jedné mapě zaškrtnout i odškrtnout volba, tak stále doufám, že "to nějak půjde" ;)
Obrázek

Nejdřív si zkusím někde půjčit kartu a na ní nahrát IMG-soubor. Moc nadějí tomu sice nedávám, připadá mi to velice jednoduché a divil bych se, kdyby to proti tomu neměli chráněné. Ale tím začnu. A protože tomu nevěřím, tak si chci kartu jen půjčit. Nebudu vrážet prachy do vlastní, když mi pak k ničemu nebude.
A na tom už týden stojím - zatím jsem nenašel nikoho kdo by měl plonkovou... :frown:
konf14

Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Odeslatod Kodýl » 19.07.15 12:45 (Ne)

konf14 napsal:Nepomůže ani volba skryté položky.

Zkus odškrtnout "Skrýt chráněné soubory operačního systému".
Obrázek uživatele
Kodýl

Odeslatod konf14 » 19.07.15 13:57 (Ne)

Taky nic.
konf14

Odeslatod Kodýl » 19.07.15 14:10 (Ne)

Kdyby si tu složku vytvořil a vložil tam mapu, tak by se asi v nüvi ukázala.
Obrázek uživatele
Kodýl

Odeslatod konf14 » 19.07.15 19:04 (Ne)

Ty seš číman - funguje to! :D
Máš u mne panáka. A protože tě neznám, tak ho sám vypiju na tvojí počest.
A nebude jedinej - to se zase dneska pěkně zmatlám... :)

Pouze nelze přenést TopoCzech z nuvi42 do nuvi56. Při startu hlásí, že mapy nelze odemknout. Kód v souboru UNL je asi nějak konfrontovaný s ID přístroje. Bez souboru UNL to také nejde.
Ale nevadí. Už jsem tam dostal free mapy Dave Luv (jsou daleko aktuálnější než origy Garmin) a teď si vytvářím New York - zkusím se v simulaci projet po Manhattanu...
konf14

Odeslatod thomas007 » 20.07.15 11:01 (Po)

U těch map co jsou zmínil je sice fajn, že jsou zadara, ale je vidět, že jsou generované z OSM. V některých místech mě to vubec neznalo adresu co existuje už 8 let a někde mi to ani neroutovalo. Takže o tý aktuálnosti bych moc nemluvil. Prostě to tvořej lidi, zpravidla nadšenci, ale na pokrytí celý republiky a všech změn to fakt nestačí.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod konf14 » 20.07.15 14:33 (Po)

thomas007 napsal:Takže o tý aktuálnosti bych moc nemluvil

Já jsem se zase naopak setkal s tím, že Garmin (alespoň u nuvi56) je s aktuálností 100 let za opicema. V POI třeba neuvádí hobby-market, který už 2 roky funguje. Uvádí pošty, které jsou 2 roky zavřené a dokonce jednu, která je už 5 let(!) zrušená, a neuvádí tu, co už 2 roky funguje. A to vše pouze v jednom městě - kdybych chtěl probírat celou republiku, tak se asi nebudu stačit divit...
I když o POI ani tak nejde...
Jel jsem nedávno po jedné okresce a navigace nuvi56 mi ukazovala, že jsem na poli (nebo v lese). Přitom ta silnice tam je odpradávna. Pak jsem zabočil na asfalku mezi rodinné domky a zase jsem byl (podle navigace) na poli. Když jsem napsal do Garmina, tak mi odpověděli, že "jsem před použitím potvrdil licenci, kde se píše, že mapové podklady mohou obsahovat chyby". Bum!

Přitom stará navigace nuvi42 ty silničky ukazovala - bůhví na co v tom Garminu myslí, že STARÁ navigace má NOVÉ údaje a naopak.

Takhle vypadá skutečnost (MAPY.CZ):
Obrázek

Takhle nuvi56:
Obrázek
Obrázek

Takhle OSM v nuvi56:
Obrázek
Obrázek

Takhle nuvi42:
Obrázek

Co k tomu dodat - obrázky mluví za vše... :frown:
konf14

Odeslatod Jarous1 » 20.07.15 15:34 (Po)

Njn, když ono to pro ČR chce používat především Atlas Czech. City Navigator není vždy to pravé ořechové, i když i ten Garmin postupně vylepšuje...

Jinak mi to přijde celkem divné... Ve starší navigaci máš novější mapy? Nebo novější mapy z ničeho nic mají takovéhle výpadky dat? To se mi nějak nezdá...

Bylo by i dobré neoperovat tady modely navigací, ale konkrétními verzemi map, to je totiž základ všeho :bigwink: Přístroj na tohle nemá sebemenší vliv, ukazuje jenom to co mu předhodí ta která mapa...
Maximálně ještě kouknout jestli tam není nějak špatně nastavená "podrobnost" zobrazení, mohlo by to některé objekty na mapě opravdu schovávat.
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Další

Zpět na Garmin: Mapy