Atlas Czech 7 NT

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: Atlas Czech 7 NT

Odeslatod Path » 11.03.08 20:31 (Út)

Enzo napsal:Nevíte proč ani nová mapa nemá podporu RDS-TMC ?

Chybí lokalizační tabulky (koukněte sem). Ale výrobce mapy se na to přeptám.

Petr napsal:V nove mape Atlas Czech 7 NT se me pri navigaci zacala zobrazovat znacka s rychlosti,zhruba vlevo uprostred.Lze to nejak vypnout ? Ona ty rychlost je dost zavadejici,bohuzel pokazde vzdy neodpovida rychlosti,ktera je v danem useku povolena ... Pouzivam navigaci nüvi 760.

Už jsem to někde zmiňoval... Jedná se o indikátor, který nelze vypnout. Pokud má komunikace "zvýrazněný" atribut povolené rychlosti, pak se v nuvi 760 tyto rychlosti v podobě dopravních značek zobrazují. Výrobci map ale tyto atributy rychlosti úmyslně navyšují aby GPS přijímači "podstrčili" takovouto cestu algoritmu pro routing. Kdyby v nastavení systému byla možnost tento indikátor nahradit klasickou šipkou směřující k severu, bylo by to fajn. Jenže to nejde Obrázek

Například tohle mi nuvi 760 s mapou TOPO Czech zobrazovalo na začátku obce, kde je rychlost omezena na 50 km/h:

Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Anonymous » 11.03.08 21:00 (Út)

Tak to je presne ono,ale mam pocit ze to dela pouze mapa Atlas Czech 7 NT,protoze,kdyz jsem prepnul cestou na City Navigator® Europe NT,tak nic takoveho neukazovala a u te Topo,jsem to nevidel,dokud jsem nenainstalovat Atlas Czech.Dekuji za odpoved,toto forum je opravdu vynikajicim zdrojem informaci.
Anonymous

Odeslatod Path » 16.03.08 16:29 (Ne)

Enzo napsal:Nevíte proč ani nová mapa nemá podporu RDS-TMC ?

Tak ještě jednou k vašemu dotazu. Přeptal jsem se výrobce jak to vlastně s lokalizačními tabulkami pro podporu RDS-TMC v Atlasu 7 NT vypadá...

Společnost CENTRAL EUROPEAN DATA AGENCY, a. s., která poskytuje data routingu pro české mapy Atlas i Topo, má k dispozici rovněž i tyto lokalizační tabulky, které ale v Atlasu 7 nejsou zakomponovány z prostého důvodu. Software, ve kterém se mapy tvoří, vykazuje při převodu lokalizačních tabulek (implementaci do mapy) mnoho chyb, které se zatím jen velmi těžko odlaďují. S těmito problémy se potýkají nejen v Picodasu, ale také ostatní výrobci map. Až budou tyto nedostatky vyřešeny, nic nebude stát v cestě plné podpoře RDS-TMC. Kdy to přesně bude si však nikdo netroufá odhadovat. Podpory RDS-TMC se zatím dočkaly pouze některé originální mapy Garmin, např: CNEU NT 2008.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Předchozí

Zpět na Garmin: Mapy