Dvě mapové sady na kartě SDHC - Garmin 310

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Dvě mapové sady na kartě SDHC - Garmin 310

Odeslatod hajdy » 25.10.12 15:33 (Čt)

Přátelé, mám na stole navigaci Garmin Nuvi 310. Paměť navigace disponuje tak 300 MB volného místa a to tam je jen základní mapa gmapbmap.img
Cíl:
Potřebuji rozjet mapovou sadu o velikosti 2,7 GB. (CN Evropa 2012.40)

Řešení:
Jelikož navigace nepodporuje soubory o velkosti větší něž 2 GB, musím mapovou sadu rozdělit na dvě sady a to o velikostech 2 Gb a 700 MB.

Problém:
Po rozdělení ani jedna z mapových sad se nevleze do paměti zařízení. Chtěl bych tedy obě sady zprovoznit na kartě SD. Bohužel z karty SDHC mi navigace čte jen sadu s názvem gmapsupp.img. Zkoušel jsem mnoho jiných názvů, ale ani jediný mi navigace nepřečetla...

Existuje nějaký postup jak rozjet uvedenou mapovou sadu v této navigaci?
Děkuji za reakce

JH
hajdy

Registrace: 10.11.09 15:04 (Út)

Re: Dvě mapové sady na kartě SDHC - Garmin 310

Odeslatod chip.cz » 25.10.12 21:31 (Čt)

Řeším to tak, že nainstaluji jen ty státy, které jsou nejblíže naší země, nebo jen to kolem možné
trasy pohybu např. ČR a země směrem k Jadranu. V žádném případě to nepřesáhne 2GB. Proč instalovat např. Island, Švédsko, Finsko, Estonsko atd. když se tam v životě nepodívám. Pokud tam ale chci mít všechno, tak mapu rozdělím na dva díle a protože karta podporuje pouze soubor gmapsupp.img,
tak na každý díl použiju jednu sd kartu.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz

Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Re: Dvě mapové sady na kartě SDHC - Garmin 310

Odeslatod hajdy » 26.10.12 8:57 (Pá)

Rozumím, avšak kámoš, pro kterého to dělám, je řidič TIR a ten projíždí evropu křížem krážem ;) ...
Ale mít dvě karty je asi nejschůdnější cestou.
Díky.

JH
hajdy

Registrace: 10.11.09 15:04 (Út)

Zpět na Garmin: Mapy