ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod Crotch » 04.06.12 23:41 (Po)

Dík za odpověď. Znamená to tedy, že databáze nebezpečných silničních úseků od Kooperativy je vlastně úplně k ničemu. To se tedy moc nepovedlo.
Crotch
 
Příspěvků: 7
Registrace: 14.05.11 11:35 (So)

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod eidz » 05.06.12 7:29 (Út)

Pajas - rychlostní limity asi ještě hodně dlouho nebudou, buď přímo mapu od Garminu - CityNavigator s rychlostními limity nebo nic. Souvisí to s tím, že Garmin neuvolnil nástroj, kterým by to šlo.

Routování - Mapa Atlas ČR používá pro svoji interní práci upravené rychlosti, protože právě tím při výpočtu trasy dokáže dát větší váhu dálnici před kratší cestou po okreskách. Příklad jsem tady na fóru psal - Trasa Pardubice Milovice a otázkou je, KDE sjet z dálnice - dřív a jet přes Nymburk nebo později, ujet víc km (ale po dálnici).
CN v té době (2011.xx či 2012.xx) to routoval špatně (přes Nymburk) a Atlas2011 to spočítal správně.

A na dalších typech cest (Pardubice - Chrast u Chrudimi) jsem si potvrdil, že Atlas byl lepší - vedl po hlavních cestách, když to CityNavigator vždy polňačkou.

A to je důvod, proč rychlostní limity nejdou zobrazit v mapě Altas - ukazovalo by to nesmysly. Garmin používá ještě jiný index rychlosti, ten ale není zveřejněný, tj. ostatní tvůrci map mají k dispozici jen rychlostní limit na všechno. A tak Atlas nezobrazuje rychlostní limity.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod Pajas » 09.06.12 18:16 (So)

Jo, díky za odpovědi :-). Mám ještě starší CN 2011.32, myslím si, že je ještě vcelku aktuální, takže kdybych jel za hranice, tak to bude OK. Každopádně Česku mám osobně odzkoušeno, že Atlas Czech naviguje mnohem líp. Jinak podporuje Atlas 2012 výpočettrasy dle paliva? A záleží to na tom, co mám nastaveno v ecoroute? Co je rozumější, méně paliva nebo rychlejší čas? A ještě se zeptám, v jiném vláknu mi neodpovídají, co je myšleno pod pojmem úspora paliva v ecoroute? Já jsem tam totiž napsal spotřebu a ono to ukazuje strašný Koruny a průměrná "úspora" je 11,5l, což vůbec netuším, co znamená. A na 300 metrů ujetou vzdálenost to ukazuje 1.30 Kč, což je nesmysl.
Pajas
 
Příspěvků: 47
Registrace: 11.06.11 20:37 (So)

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod eidz » 10.06.12 4:30 (Ne)

Funkce méně paliva: nepoužívám.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod Rubic » 10.06.12 8:30 (Ne)

:arrow: Pajas
Tak jste na to přišel. Nikdo neodpovídá? Proč asi? Protože to již bylo mnohokrát zodpovězeno. Stačí použít vyhledávací políčko, nahoře nad Vaším příspěvkem. :)
Garmin Nuvi 765T, GE v5.6.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 731
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod Cindy » 28.07.12 14:41 (So)

Dobrý den, jsem tady nový, vlastně jsem se zaregistroval jen proto, abych napsal vlastní zkušenost Atlas versus Navteq. Hodně roků jsem používal Garmin a mapy atlas, než jsem si před dvěma roky koupil Nokii s mapami Navteq. Hlavně jsem zjistil, že jsou mnohem podrobnější. Mé bydliště bylo naráz i na mapě.... Tento měsíc jsem pořídil novou navigaci garmin dezl 560. Důvodem byla hlavně možnost nastavení parametrů, které Nokie neumožňovala. S novou navigací jsem dostal jak mapy Navteq CNE, tak atlas CR. U Atlasu CR 2012 místní komunikace staré nejméně osm let které jsem měl na nokii už před dvěma roky pořád neexistují.......

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Obrázek
Cindy
 
Příspěvků: 4
Registrace: 28.07.12 13:37 (So)

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod Rubic » 28.07.12 16:07 (So)

Zdravím, prohlédněte si obě mapy v MapSource a ne v navigaci pro kamiony. :)
U české mapy docílíte opravu chyby i v malé obci, u Navtequ se Vám to nepovede.
Garmin Nuvi 765T, GE v5.6.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 731
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod Cindy » 28.07.12 17:46 (So)

Hmmm.... moc tuhle odpověď nechápu. Kde nic není, ani smrt nebere. U Atlasu ty místní komunikace prostě nejsou.... Jinak, ta navigace není jenom pro kamiony, zveřejněné fotky jsou při režimu osobního auta. V MapSource jsem se samozřejmě díval hned po mainstalování nejnovější verze ATLAS Czech 2012NT. A té druhé větě taky moc nerozumím.. jak docílím opravy opravy u české mapy a u Navtequ ne?
Cindy
 
Příspěvků: 4
Registrace: 28.07.12 13:37 (So)

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod Rubic » 28.07.12 18:10 (So)

Mám o jedno vydání starší Atlas Czech a uličky ve Vaší obci jsou naprosto stejné jako v mapě CNEU.
V MS si jednoduše přepnete mapu při zachování měřítka a vidíte, že se uličky neliší.
Chyby v české mapě nahlásíte sem
http://www.garmin.cz/mapy/vytvarime-mapy-cr/
a dožijete se opravy. Chyby v mapě CNEU se hlásí zde
http://mapreporter.navteq.com/
a čekáte, čekáte...
Garmin Nuvi 765T, GE v5.6.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 731
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: ATLAS CZECH 2012 a TOPO CZECH 2012

Odeslatod Cindy » 28.07.12 19:00 (So)

Nezlobte se, ale Váš příspěvek mi přijde jako že si ze mě střílíte. Můžete sem hodit stejnou obrazovku z Mapsource a Atlas Czech, s těmi uličkami?

Obrázek
Cindy
 
Příspěvků: 4
Registrace: 28.07.12 13:37 (So)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.