Přesun map z přístroje na SD

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod _MP_ » 05.01.12 10:58 (Čt)

Mám přístroj GARMIN Nüvi 760 Lifetime , momentálně kromě CZECH TOPO i nainstalovanou mapu Central Eastern Europe ( 2012.30 ) . Při zadání KAM VÉST , mě při některých delších trasách ( a např. zakázání dálnic a placených úseků ) nebyla schopna navi spočítat trasu z důvodu nedostatku paměti . Chtěl jsem tedy uvolnit místo v paměti a přesunout mapu na SD kartu . Zkopíroval jsem tedy z přístroje tyto soubory :
gmapprom.img
gmapprom.gma
gmapprom.unl
na SD kartu . Ale po najetí do menu na mapové info se mi mapy ( CEE 2012.30 ) nezobrazili , pouze CZECH TOPO . Při opětovném "vrácení" z SD do přístroje ano , ovšem paměť byla opět pro některé výpočty nedostatečná .
Měl jsem z přístroje na SD zkopírovat ještě nějaký soubor ? Nebo naopak pouze gmapprom.img a zbytek nechat v přístroji ?? Nebo co udělat pro to aby přístroj mapy z SD načítal ??
Díky za radu.
Do nebe vede jen jednosměrka.
Obrázek uživatele
_MP_
 
Příspěvků: 14
Registrace: 05.01.12 10:53 (Čt)
Bydliště: Iglau

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Hunter » 05.01.12 11:27 (Čt)

vytvor na sd karte slozku garmin a tam nakopiruj ty soubory
Hunter
 
Příspěvků: 33
Registrace: 31.12.11 14:29 (So)

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod _MP_ » 05.01.12 12:01 (Čt)

Tak jsem to dělal od začátku . Teď znova . Na SD jsem udělal složku garmin a zkopíroval tam gmapprom.img .gma .unl. .sum
Najedu do memu na map.info a mám tam pouze CZECH TOPO :(

EDIT 12:27
...tak jsem zkusil dát i ty CZECH TOPO na SD a v přístroji odstranit . A ty je to po najetí do menu na map.info zobrazí . Jsou ve stejné složce jako gmapprom .
Co dělám špatně ?
Do nebe vede jen jednosměrka.
Obrázek uživatele
_MP_
 
Příspěvků: 14
Registrace: 05.01.12 10:53 (Čt)
Bydliště: Iglau

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Sally » 05.01.12 13:43 (Čt)

...překopírovaný gmapprom na SD kartě přejmenuj na gmapsub - gmapprom by na kartě nemělo být
...bacha ať si přitom nevymažeš topomapu, ketrá se jmenuje stejně - tu si nechej v přístroji
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally
 
Příspěvků: 149
Registrace: 19.03.08 14:06 (St)
Bydliště: Strážnice

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod _MP_ » 05.01.12 14:47 (Čt)

Díky.
Zkusím to,pak napíšu jestli úspěšně.

EDIT 14:30 hod.
OK ... přejmenováno na gmapsupp a jde to.
Díky.
Do nebe vede jen jednosměrka.
Obrázek uživatele
_MP_
 
Příspěvků: 14
Registrace: 05.01.12 10:53 (Čt)
Bydliště: Iglau

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Anders » 05.01.12 17:20 (Čt)

"Nedostatek pameti" neni zpusoben zaplnenim flash v pristroji, ale nedostatkem RAM pameti pri vypoctu. Premisteni map nic nevyresi...
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders
 
Příspěvků: 256
Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod _MP_ » 05.01.12 19:43 (Čt)

No to jsem taky zjistil . ... zadal jsem mu moc "náročnou" trasu ( Jihlava - Grossglockner ) - po dálnicích a placených úsecích po Rakousku to spočítala . Když jsem chtěl jet po nezpoplatněných silnicích ( na moto , takže kochačka mimo dálnice ) , tak to už GARMIN "nedal" .
Do nebe vede jen jednosměrka.
Obrázek uživatele
_MP_
 
Příspěvků: 14
Registrace: 05.01.12 10:53 (Čt)
Bydliště: Iglau

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Sally » 05.01.12 21:26 (Čt)

...nech si spočítat trasu v MS, kde si posléze vytyč několik průjezdních bodů a k těm se nech navigovat.
I kdyby měla GPS dostatek paměti pro tvůj výpočet na tak vzdálený bod z Jihlavy, tak to GPS dlouho trvá než trasu spočítá a pak jakékoliv přepočítání trvá neskutečně dlouho - například ve městě když nevíš kam odbočit a nemáš kde zastavit aby to GPS rozdýchala je to docela problém
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally
 
Příspěvků: 149
Registrace: 19.03.08 14:06 (St)
Bydliště: Strážnice

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Hunter » 06.01.12 10:58 (Pá)

Nuvi 3790 si stím poradila :-)
Hunter
 
Příspěvků: 33
Registrace: 31.12.11 14:29 (So)

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Anders » 06.01.12 13:53 (Pá)

dnes již lehce prehistorické, ale výborné Zumo 500 také trasu spočítalo.
Zadaná trasa: Jihlava - Heiligenblut,Spittal, mapa CNE2012.30, vyhnout se placeným silnicím, trajektům a nezpevněným sinicím.
Pravda, trasa to byla strašlivá, vedla to okolo Mnichova 8o) ...(904km, 8h54min) ale spočítalo to ;)

Pokud jsem vypnul vyhnutí se placeným silnicím, už byla trasa ok.
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders
 
Příspěvků: 256
Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Další

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.