Přesun map z přístroje na SD

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod _MP_ » 05.01.12 10:58 (Čt)

Mám přístroj GARMIN Nüvi 760 Lifetime , momentálně kromě CZECH TOPO i nainstalovanou mapu Central Eastern Europe ( 2012.30 ) . Při zadání KAM VÉST , mě při některých delších trasách ( a např. zakázání dálnic a placených úseků ) nebyla schopna navi spočítat trasu z důvodu nedostatku paměti . Chtěl jsem tedy uvolnit místo v paměti a přesunout mapu na SD kartu . Zkopíroval jsem tedy z přístroje tyto soubory :
gmapprom.img
gmapprom.gma
gmapprom.unl
na SD kartu . Ale po najetí do menu na mapové info se mi mapy ( CEE 2012.30 ) nezobrazili , pouze CZECH TOPO . Při opětovném "vrácení" z SD do přístroje ano , ovšem paměť byla opět pro některé výpočty nedostatečná .
Měl jsem z přístroje na SD zkopírovat ještě nějaký soubor ? Nebo naopak pouze gmapprom.img a zbytek nechat v přístroji ?? Nebo co udělat pro to aby přístroj mapy z SD načítal ??
Díky za radu.
Do nebe vede jen jednosměrka.
Obrázek uživatele
_MP_
 
Příspěvků: 14
Registrace: 05.01.12 10:53 (Čt)
Bydliště: Iglau

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Hunter » 05.01.12 11:27 (Čt)

vytvor na sd karte slozku garmin a tam nakopiruj ty soubory
Hunter
 
Příspěvků: 33
Registrace: 31.12.11 14:29 (So)

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod _MP_ » 05.01.12 12:01 (Čt)

Tak jsem to dělal od začátku . Teď znova . Na SD jsem udělal složku garmin a zkopíroval tam gmapprom.img .gma .unl. .sum
Najedu do memu na map.info a mám tam pouze CZECH TOPO :(

EDIT 12:27
...tak jsem zkusil dát i ty CZECH TOPO na SD a v přístroji odstranit . A ty je to po najetí do menu na map.info zobrazí . Jsou ve stejné složce jako gmapprom .
Co dělám špatně ?
Do nebe vede jen jednosměrka.
Obrázek uživatele
_MP_
 
Příspěvků: 14
Registrace: 05.01.12 10:53 (Čt)
Bydliště: Iglau

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Sally » 05.01.12 13:43 (Čt)

...překopírovaný gmapprom na SD kartě přejmenuj na gmapsub - gmapprom by na kartě nemělo být
...bacha ať si přitom nevymažeš topomapu, ketrá se jmenuje stejně - tu si nechej v přístroji
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally
 
Příspěvků: 149
Registrace: 19.03.08 14:06 (St)
Bydliště: Strážnice

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod _MP_ » 05.01.12 14:47 (Čt)

Díky.
Zkusím to,pak napíšu jestli úspěšně.

EDIT 14:30 hod.
OK ... přejmenováno na gmapsupp a jde to.
Díky.
Do nebe vede jen jednosměrka.
Obrázek uživatele
_MP_
 
Příspěvků: 14
Registrace: 05.01.12 10:53 (Čt)
Bydliště: Iglau

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Anders » 05.01.12 17:20 (Čt)

"Nedostatek pameti" neni zpusoben zaplnenim flash v pristroji, ale nedostatkem RAM pameti pri vypoctu. Premisteni map nic nevyresi...
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3790LMT as 3490LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders
 
Příspěvků: 283
Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod _MP_ » 05.01.12 19:43 (Čt)

No to jsem taky zjistil . ... zadal jsem mu moc "náročnou" trasu ( Jihlava - Grossglockner ) - po dálnicích a placených úsecích po Rakousku to spočítala . Když jsem chtěl jet po nezpoplatněných silnicích ( na moto , takže kochačka mimo dálnice ) , tak to už GARMIN "nedal" .
Do nebe vede jen jednosměrka.
Obrázek uživatele
_MP_
 
Příspěvků: 14
Registrace: 05.01.12 10:53 (Čt)
Bydliště: Iglau

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Sally » 05.01.12 21:26 (Čt)

...nech si spočítat trasu v MS, kde si posléze vytyč několik průjezdních bodů a k těm se nech navigovat.
I kdyby měla GPS dostatek paměti pro tvůj výpočet na tak vzdálený bod z Jihlavy, tak to GPS dlouho trvá než trasu spočítá a pak jakékoliv přepočítání trvá neskutečně dlouho - například ve městě když nevíš kam odbočit a nemáš kde zastavit aby to GPS rozdýchala je to docela problém
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally
 
Příspěvků: 149
Registrace: 19.03.08 14:06 (St)
Bydliště: Strážnice

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Hunter » 06.01.12 10:58 (Pá)

Nuvi 3790 si stím poradila :-)
Hunter
 
Příspěvků: 33
Registrace: 31.12.11 14:29 (So)

Re: Přesun map z přístroje na SD

Odeslatod Anders » 06.01.12 13:53 (Pá)

dnes již lehce prehistorické, ale výborné Zumo 500 také trasu spočítalo.
Zadaná trasa: Jihlava - Heiligenblut,Spittal, mapa CNE2012.30, vyhnout se placeným silnicím, trajektům a nezpevněným sinicím.
Pravda, trasa to byla strašlivá, vedla to okolo Mnichova 8o) ...(904km, 8h54min) ale spočítalo to ;)

Pokud jsem vypnul vyhnutí se placeným silnicím, už byla trasa ok.
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3790LMT as 3490LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders
 
Příspěvků: 283
Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Další

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 1 návštěvník.