Česká republika a Slovensko - nové mapy volně ke stažení

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: Česká republika a Slovensko - nové mapy volně ke stažení

Odeslatod Jarous1 » 21.01.14 16:00 (Út)

Jen upozorňuji, že ty současné mapy v GPS se nahráním dalších z PC smažou, tak pozor na to ;)
Pokud to tam chcete mít komplet všechno, původní + nové, tak se to do GPS musí poslat znovu všechno najednou... Což ale vyžaduje mít všechny ty mapy v PC v MapSource apod.
Mimo jiné tato postarší GPS neumí jiný název mapového souboru než gmapsupp.img. To u současných strojů není takto omezeno a je tam možné mít mapových souborů několik, každý s jiným jménem. Což, mimo jiné, zamezí smazání dosavadních map z GPS při nahrávání jiných ;) MapSource tam totiž posílá vždy soubor se jménem gmapsupp.img...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod puschpull » 21.01.14 17:45 (Út)

Jarous1: dík za upozornění. Výměnu map někde v terénu bych mohl realizovat tím, že budu mít nějaké 2-3 mikro SD karty, každou s jinými mapami.
Do kterého threadu bystě mě doporučili ohledně té možnosti, mít v GPS stejné mapy jako na PC (v Mapsource či Basecamp) ? A pak to nakreslení přesné trasy v terénu na mapě v počítači a přenést tuto trasu do Garmina tak, aby ta trasa šla použít k navigaci?
Děkuji
(Já se toho brzo vpravím, v technice se celkem vyznám, v práci na PC snad také, jen oblast GPS jsem až do minulého pátku naprosto vynechával ...)
:-)
Obrázek uživatele
puschpull

Registrace: 21.01.14 14:12 (Út)

Odeslatod petulinka1 » 21.01.14 17:57 (Út)

Na to rozsekani by tu nejaky tema naslo, ale ono to obecne ma svoje opodstatneni - kdyby to slo udelat, tak si jednu odemcenou mapu z GPSky snadno natahne do PC kazdej... Tomu chce prave Garmin zabranit :D

Ty trasy ti napisu do PM. Obecne ale staci trasa v GPX :)
petulinka1

Registrace: 10.08.09 12:00 (Po)

Odeslatod all in one » 25.01.14 10:08 (So)

to puschpull: Na většinu vašich otázek lze snadno odpovědět jednou větou: Přečtěte si návod!
Takže: vyžádejte si od původního majitele originály map s jejich odemykacími kódy a návod k navigaci.
1) Nejprve si do PC zkopírujte 1:1 obsah karty v navigaci, abyste ho kdykoli - po špatné akci - mohl obnovit do původního funkčního stavu.
2) nahrejte si mapy do PC (buď s MS, nebo BC) a za pomoci 25-ti místných kódů je odemkněte - budete mít stejný obsah v PC i navigaci - můžete si vytvářet trasy a ty dodatečně posílat do navigace, stahovat prošlé stopy atd, atd - opět viz návod
3) je nesmysl měnit karty s mapami (použitelná kapacita pro 62-ku je až 8GB) když se daji přepínat mapy nahrané v navigaci a to CELÉ, nikoliv po listech - postup je v návodu podrobně popsán
4) mapy jsou dílo chráněné zákonem, proto se odemykají unikátním 25-ti místným kódem, který v sobě obsahuje informaci o mapě a S/N navigace se kterou bude pracovat - mapa odemčená pro jiný přístroj vám půjde sice nahrát, ale ohlásí se jako zamčená. Je tedy sci-fi myslet si, že z ní vytáhnete vrstvu vrstevnic, kterou použijete jinde.
all in one

Registrace: 16.07.08 18:44 (St)

Odeslatod petulinka1 » 25.01.14 10:25 (So)

Hele, ale on ma 60! ne 62... Coz znamena, ze ta GPSka zvlada POUZE JEDEN SOUBOR S MAPOU. Resp. ten soubor musi mit konkretni jmeno...
Navic nevidim duvod, proc by nemoh spojit vrstevnice s topomapou? :D
Nehlede na to, ze na vsechno uz odpovedi dostal :) A jsem tu hlavne dost OT.
petulinka1

Odeslatod puschpull » 25.01.14 13:41 (So)

all in one: proč tak útočně ? :-)
Původní majitel je můj otec, má řady map koupených, mám krabici plnou, včetně všeho původního originálního příslušenství, nějaký sw, kódy atd ... Jistě ale žádné mapy nebudou 2013, takže jsem si tam dal ty nové. Jak napsal petulinka1 mám model 60CSx a nikoliv 62. S navigací zatím maximální spokojenost, na to, že ji mám týden jsem se dost věcí naučil a vyčetl hodně informací na internetu. A samozřejmě je mi řada dalších věcí zatím trochu nejasná a proto se na ně v tomto fóru ptám.
Věci jako zkopírování a zazálohování původního obsahu karty jsou samozřejmé, s technikou a PC pracovat umím, pouze navigaci jsem až do minulého týdne zatím žádnou neměl.
V lese i ve velmi hustém lesním porostu, jsou příjmové vlastnosti skvělé a považuji navigaci za velmi přesnou. Oproti jiným, novějším, které jsem u některých známých viděl v akci.
Chci si vyzkoušet ještě ty opensource mapy ČR a vrstevnice. Koupil jsem si druhou mikro SD kartu, abych snadno mohl mít přístup k různým mapám pokud budu v terénu.
Obrázek uživatele
puschpull

Odeslatod all in one » 26.01.14 15:14 (Ne)

Já jsem nebyl útočný. Četl jsem i vaše příspěvky na "navigovat" a chtěl jsem vás uchránit osudové chyby - přepsání původní karty - proto ta strohost popisu.
Že máte 60-ku a ne 62-ku to bylo překlepnutí a myslím si, že není pro můj příspěvěk podstatné - do jednoho gmapsupp.img souboru nahrajete více map - buď v MS, nebo sloučením v GmapTool - řadu let používám. Mám starý eTrex s kartou 1GB - spolehlivě se mi na ní vejdou topoPRO, Atlas, Aero a Adresyv2 a přepínám v nagigaci jako celky.
Psal jsem o oficiálních mapách, proto jsem psal, že vyjmutí vrstevnic je sci-fi - mohu se samozřejmě mýlit - nikdo nejsme dokonalý -, v tom případě vás, nebo petulinku1 žádám o info jak se to dělá.
Pěkný zbytek víkendu.
all in one

Registrace: 16.07.08 18:44 (St)

Odeslatod puschpull » 26.01.14 15:21 (Ne)

Z této adresy: http://mapygarmin.wz.cz/stazeni_map.php stažené mapy. Na jiné mikro SD kartě nakopírován soubor gmapsupp.img, který jsem v Basecamp vytvořil sloučením těch dvou map (ČR a vrstevnice pro ČR). V navigaci to funguje. Buď mám mapu bez vrstevnic, nebo jen vrstevnice nebo mapu i vrstevnice prolnuté do jedné vrstvy) . Nevím zda by šly ty vrstevnice použít i například do Czech Topo Pro 2013, ale počítám že asi ne.
Obrázek uživatele
puschpull

Odeslatod petulinka1 » 26.01.14 16:59 (Ne)

Zkus udelat stejnej proces s TOPO jako ted a uvidis :)
petulinka1

Odeslatod Dave Luv » 23.02.14 18:42 (Ne)

Tady to nějak ožilo :)

K věcem, o kterých tu debatujete, mohu dodat, že "moje" vrstevnice můžete v GPSce zapnout přes jakoukoliv mapu, tedy klidně i přes Topo (moc ale nechápu důvod - Topo je nemá v takovém detailu?).

U GPSek, které umí jen 1 uživatelský soubor, dávám tip pro pokročilé uživatele - je dobré se podívat, jestli GPSka obsahuje (skrytý) soubor gmapprom.img - protože pokud ne, můžete takto přejmenovat např. ty moje vrstevnice a používat je zároveň buď s mou mapou ČR, nebo s Topo, které máte v souboru gmapsupp.img .
-----
mapygarmin.wz.cz - volně stažitelné mapy ČR a SR pro navigace Garmin
Obrázek uživatele
Dave Luv

Registrace: 23.11.11 23:52 (St)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy