Česká republika a Slovensko - nové mapy volně ke stažení

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: Česká republika a Slovensko - nové mapy volně ke stažení

Odeslatod Dave Luv » 24.12.13 14:02 (Út)

petulinka1 napsal:Tak mi poved mistrovskej kousek. Po reinstalu pocitace jsem se vlastni blbosti pripravila o pracne upravene typek pro tvoji mapu. Z toho by jednoho kleplo! A to jsem si na tom dala tak zalezet :D

Tak to fakt naštve, ale počítám, že jsi mapu s upraveným TYPem měla i v GPSce, takže si ho můžeš z .img souboru vytáhnout :D
-----
mapygarmin.wz.cz - volně stažitelné mapy ČR a SR pro navigace Garmin
Obrázek uživatele
Dave Luv

Registrace: 23.11.11 23:52 (St)

Odeslatod petulinka1 » 24.12.13 14:07 (Út)

Jo, to me taky napadlo :D Ale na to jsem moc lina 8o) Pak jsem se jeste jednou poradne podivala do slozky s mapoua zjistila, ze tak nejak doslo k prejmenovani tvyho (originalniho) typku, coz byl presne ten duvod, proc mi to "nefungovalo". Tak jsem prejmenovala svuj i tvuj a uz to zacalo fachcit :D Posledni dobou jsem nejako velkej expert na PIBSAC chyby :D
petulinka1

Registrace: 10.08.09 12:00 (Po)

Odeslatod Dave Luv » 24.12.13 15:40 (Út)

petulinka1 napsal:Jo, to me taky napadlo :D Ale na to jsem moc lina 8o) Pak jsem se jeste jednou poradne podivala do slozky s mapoua zjistila, ze tak nejak doslo k prejmenovani tvyho (originalniho) typku, coz byl presne ten duvod, proc mi to "nefungovalo". Tak jsem prejmenovala svuj i tvuj a uz to zacalo fachcit :D Posledni dobou jsem nejako velkej expert na PIBSAC chyby :D

Jj, TYP jsem před pár měsíci přejmenoval, aby základní mapy měly každá svůj - protože shodný název pro více map předpokládám mohl způsobit nenačtení TYPu při kombinaci více map do jednoho IMG, což mi někdo reportoval. Ještě bych to měl udělat i pro vrstevnice, ale člověk je línej a zatím to nikdo nereportoval ;o).
-----
Obrázek uživatele
Dave Luv

Odeslatod petulinka1 » 24.12.13 18:48 (Út)

Abych jenom hlupe neplkala, tady je mala ukazka :)
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
petulinka1

Odeslatod Dave Luv » 25.12.13 0:21 (St)

petulinka1: pěkný :) Sis tu mou verzi přebarvila skoro na Topo :D
Jen mi přijde matoucí, že máš ornou půdu znázorněnou zeleně, to se musí plést s lesy, ne? V mých mapách zelené odstíny značí "prostupný" terén a hnědé "špatně prostupný".
-----
Obrázek uživatele
Dave Luv

Odeslatod petulinka1 » 25.12.13 0:31 (St)

Jo, to Topo jsi trefil. Jsem na ty barvicky zvykla a nejak jsem nesnesla tu zmenu :D

Co se tyce ty zeleny, tak se mi to ani moc neplete, ty zeleny jsou trochu odlisny. Navic zas tak casto ten rozdil neresim, nez nekam vlezu (holt litam za kesema a je mi jedno, jestli lezu po poli nebo lesem :D). Kazdopadne ta informace na konci je zajimava, jsem nevedela. Mozna by to chtelo nejakej menual :D
petulinka1

Odeslatod puschpull » 21.01.14 15:31 (Út)

Tak, dnes jsem se tu zaregistroval. Jsem v navigaci nový, tak prosím o trpělivost. Mám na hodně dlouho, možná až na neomezenou dobu zapůjčen Garmin GPSMap 60CS. Od pátku, takže o víkendu jsem si s tím dost hrál a laboroval i na PC.

Vedle jiného mě zaujalo tohle http://mapygarmin.wz.cz/stazeni_map.php ty vrstevnice pro mapy ČR a SR. Jak je zakomponovat jako vypínatelnou transparentní vrstvu k nějaké stávající mapě?
Načetl jsem si je doma do Mapsource, ale mohu zobrazit buď mapu bez vrstevnic nebo jenom vrstevnice...

Také bych se rád naučil jak dostanu svou mapu z GPS-ky do Basecamp. Zaujal mě tento postup: http://www.gpsfiledepot.com/tutorials/how-to-load-.img-files-into-mapsource-with-mapsettoolkit/, ale zdá se mi to hodně slůožité. Není na to nějaký jednodušší postup? Děkuji
Obrázek uživatele
puschpull

Registrace: 21.01.14 14:12 (Út)

Odeslatod petulinka1 » 21.01.14 15:45 (Út)

Na BaseCamp se vyprdni, v MS to mas snazsi (aspon podle me). Nainstaluj do PC vrstevnice i mapu, pak si v MapSource oznac v mape, co potrebujes, prepni mapu, oznas si vrstevnice a pak to vsechno sakumprask dej poslat do GPSky. Spoji se to jednoho jedinyho souboru .img. A v GPSce to pak uvidis oboji zaroven (tzn spojeny). Pro tvoji sedesatku naprosto idealni stav :) Jestli to jde v tvy sedesatce prepinat nebo ne netusim, nevim, ajk to u ni v nastaveni vypada :) Jinak v PC to pujde asi tezko.

Postup opacnej, tzn dostavani mapy z GPSky do PC, je bohuzel slozitej. Btw co je to za mapu, co chces dostavat do PC?
petulinka1

Odeslatod puschpull » 21.01.14 15:51 (Út)

Mám tam na kartě v jednom velkém (asi 800 MB) souboru s názvem gmapsupp.img tři mapy. Cykloturistická 2013, Czech Topo Pro 2013 a Atlas ČR + 3D budov (2013). Nového jsem tam sám zatím moc nezkoušel. Nechci s tou navigací něco provést abych si ty mapy nějak neponičil.
Rád bych se časem naučil třeba možnost připravit si doma na PC trasu a pak ji v terénu vyzkoušel.
Z 90% mě zajímá outdoor, turistika, chůze po horách, průzkum nových cest, které neznám atd .. Primárně Krušné hory a České středohoří.
Už nyní o víkendu jsem s úžasem sledoval, jak v mlze nemohu zabloudit a jak na mapě je i většina neznačených lesních cest. Říkám, jsem nový a jsem zatím nadšený z těch možností.
Obrázek uživatele
puschpull

Registrace: 21.01.14 14:12 (Út)

Odeslatod petulinka1 » 21.01.14 15:56 (Út)

Aha, takze chapu dobre, ze ti jde hlavne o zalohu tech soucasnejch map? To jde jednoduse tak, ez ten soubor si nakopirujes do pocitace :) Neni treba to tahat zpatky do BC/MS. Je to zbytecna prace. Navic, kdyz to ty mapy v PC nepotrebujes... ;)

Priprava trasy neni nic slozityho (jde to v obou programech, stejne tak treb ana mapy.cz), ale to je diskuze do jinyho tematu, nebudeme tu Dejvovi "plevelit" offtopicem :)
petulinka1

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy