Česká republika a Slovensko - nové mapy volně ke stažení

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: Česká republika a Slovensko - nové mapy volně ke stažení

Odeslatod petulinka1 » 04.08.13 13:45 (Ne)

No, tak musim rict, ze mapy jsou vazne suprovy :) Topo se muze jit v nekterejch mistech zahrabat (akorat u nas musim dodelat spousty veci vcetne baraku (peknej opruz). Ale jak tak koukam, tak bohuzel nevidim cyklotrasy :( Je to jen zalezitost doplneni do typku, nebo s nima nepocitas uz pri tvorbe mapy? Navigaci pouzivam hlavne na kole, takze se to hodi. A taky pri mapovani uvidim, kdyz je cyklotrasa spatne "nakreslena" nebo chybi. Je to proste prakticky :)
Diky
petulinka1

Registrace: 10.08.09 12:00 (Po)

Odeslatod Dave Luv » 04.08.13 15:27 (Ne)

petulinka1 napsal:No, tak musim rict, ze mapy jsou vazne suprovy :) Topo se muze jit v nekterejch mistech zahrabat (akorat u nas musim dodelat spousty veci vcetne baraku (peknej opruz). Ale jak tak koukam, tak bohuzel nevidim cyklotrasy :( Je to jen zalezitost doplneni do typku, nebo s nima nepocitas uz pri tvorbe mapy? Navigaci pouzivam hlavne na kole, takze se to hodi. A taky pri mapovani uvidim, kdyz je cyklotrasa spatne "nakreslena" nebo chybi. Je to proste prakticky :)
Diky

Silnice které jsou zároveň cyklotrasy nijak speciálně nezobrazuju, tedy ani nerozlišuju druh cyklistické trasy při vytahování skriptem (ono by se to běžné růžové a fialové značení pletlo s aktivní trasou v nüvinách). Ale routování v režimu cyklista by mělo správně fungovat. Cyklostezky značím zelenomodrým tečkováním.

Holt nejsem cyklista, jen pěší turista :)
-----
mapygarmin.wz.cz - volně stažitelné mapy ČR a SR pro navigace Garmin
Obrázek uživatele
Dave Luv

Registrace: 23.11.11 23:52 (St)

Odeslatod petulinka1 » 04.08.13 21:33 (Ne)

Tak ona tam nemusi bejt zrovna fialova cara (v Oregonu by to taky padalo pofiderne). V jednech typkach to bylo znaceny koleckama (cervenejma) a taky to slo :)

EDIT: Routovani (snad) funguje v pohode, akorat teda mam pocit, ze to davalo asi nejak moc prednost tem cyklotrasam, bo me to tahlo nejakou oklikou dneska :D Ale to jeste vyzkousim, mozna je to taky chyba PIBSAC 8o) Co se tce cyklostezek, tak tam je to v pohode, s tema problem nemam :) Jen je fajn na tom kole videt taky cyklotrasu no. :)
petulinka1

Odeslatod petulinka1 » 06.08.13 15:45 (Út)

Routovani dava vazne nejak moc prednosti tem cyklotrasam a jeste to nejak zvlastne dava dokupy. Dala jsem si navigovat pro kolo na mi sto kousek odsud, vede tam krasna silnice naprimo, akora tposlednich par metru neni v mapach jeste namalovanejch. Misto toho, aby me tah tou nejkratsi cestou (coz je mimochodem to, co mam v nastaveni Oregona), tak me vzal krasnou oklikou, radsi jsem nai nechtela vedet, kolik to je km :D Viz screen. Spis me to pobavilo, abych pravdu rekla.
Je mi jasny, ze je to porad jenom "blbej" Oregon, ale tento zpusob navigace zda se mi ponekud nestastnym ;)

PS: vim, ze mam porad nejaky pripominky, ale pisu jen o tom, co mi neda spat :D
petulinka1

Odeslatod Dave Luv » 08.08.13 21:49 (Čt)

petulinka1: počítám, že máš na Oregonu ten novější firmware s Activity routingem, co? To je něco jako pokus Garminu o likvidaci map zdarma, v tomto režimu prý zejména výpočet trasy pro cyklisty není moc použitelný.

Někteří zahraniční tvůrci u svých map i píšou, ať lidi na tyto firmwary nepřecházejí či ať downgradují, pokud chtějí mít funkční routování u map zdarma. Naštěstí v režimu auta či chodce se to zdaleka tolik neprojevuje - a pro ty jsou moje mapy určené. Na nüvi ten activity režim není, takže tvoji trasu mi to v režimu cyklisty navrhlo přímo po silnici 339, totéž v Mapsource.
-----
Obrázek uživatele
Dave Luv

Odeslatod petulinka1 » 09.08.13 10:54 (Pá)

Mam O200 a o nicem takovym ani neim, ze by to mel umet, takze tam to asi nebude. Ale ta trasa me fakt dostala :D Nasledne mi proved jeste jednu vec - jedu si takle po 337 a najednou me to zene doleva kolem rybnika a pak zase zpatky na 337 - trasa o 500m delsi, nez kdybych jela po 337 :D

S tim routovanim se nejak srovnam, v nejhorsim to muzu prepnout na auto a zakazat dalnice a podobny veci. Ale fakt by neslo udelat to zvyrazneni cyklotras? Prosim prosim, smutne koukam :frown: :)

EDIT: tak to asi bude v Oregonu, protoze MS mi trasu najde "spravne" :( Achjo, garmin vypatlanej :/
petulinka1

Odeslatod Dave Luv » 11.08.13 18:12 (Ne)

petulinka1: downgrade Oregonu to jistí ;o).

To zvýraznění cyklotras přemýšlím, že bych v budoucnu nějakými kolečky udělat mohl.

Dave
-----
Obrázek uživatele
Dave Luv

Odeslatod petulinka1 » 11.08.13 19:20 (Ne)

Otazkou je, na kterou verzi downgradovat. Nejak jsem z tech changelogu nepochopila, kde to zacalo :/ Zkusim to jeste jednou prosustrovat, ale nevim no. Stejne mu budu muset neco provizt, dneska mi spad po kazdym vytvorenym waypointu, zmetek.

EDIT: tak u me to tim activity routingem nebude. Je to vymozenost padesatkovejch verzi.

Cyklotrasy poteseji ;)

Btw. mam pocit, ze pokud je nekde v blizkosti cyklostezka, tak to primarne tahne po ni a pak az to resi dalsi trasu. Vcera jsem byla na cyklotrase 1, cil taky na ni, ale tahlo me to nejdriv opacnym smerem na tu cyklostezku a pak teprve sla trasa kam mela. Jsem z toho tak trochu jelen. Je to zase tou vymozenosti nebo tam muze bejt nejakej borcus v prioritach?
petulinka1

Odeslatod Dave Luv » 13.10.13 17:34 (Ne)

13.10.2013 - upravil jsem grafiku lesních ploch, aby zelená barva nebyla tak výrazná. Nadále je v grafice rozlišován typ lesa, pokud je zadán v mapových datech - jehličnatý / listnatý / smíšený.

petulinka1: Může to být ovlivněno firmwarem, kdy jsou preferovány cesty s určitými atributy. Lze to vidět např. u cest, které v některé části obsahují tagy určující sjízdnost pro kola či typ povrchu a v jiné je nemají.
-----
Obrázek uživatele
Dave Luv

Odeslatod petulinka1 » 24.12.13 13:42 (Út)

Tak mi poved mistrovskej kousek. Po reinstalu pocitace jsem se vlastni blbosti pripravila o pracne upravene typek pro tvoji mapu. Z toho by jednoho kleplo! A to jsem si na tom dala tak zalezet :D
petulinka1

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy