thomas007: Jde to i rychleji, existuje myslím i přímo nástroj na výměnu TYPu v .img, ale já kromě mkgmapu moc dalších nástrojů nepoužívám, obzvláště ne těch umísťovaných na podezřelých fórech. Ale jelikož struktura bloků v .img formátu je známá (a lze vyčíst např. ze zdrojáků mkgmapu), nebylo jistě složité takový nástroj napsat.
petulinka1: Měl jsem dříve na stránkách sekci pro hračičky, která byla určená maperům, ale prakticky to nikdo nečetl, neopravoval nalezené chyby v mapách atd., takže jsem tu sekci zrušil. S českým návodem na tvorbu map by to bylo podobné - našlo by se jen pár jedinců, kteří by si ho přečetli, a možná by ani s ním nedokázali mapu sestavit.
Při sestavování map je kromě angličtiny dobré znát i základy programování. Většina příkladů, co najdeš na netu, jsou psané pro Linux - co jsem tak zkoumal, tak jsem jeden z mála nadšenců, co OSM mapy sestavuje na Windows. Při tvorbě map pracuji s několika programy, žádný z nich nemá uživatelské rozhraní - všechny jsou volané z příkazové řádky pomocí skriptů. Takže musíš mít nejen sestavený styl (i u něj už se předpokládají jisté znalosti programování - používají se tam např. logické operátory), ale musíš umět volat různé programy a předávat jim parametry z příkazového řádku.
A kromě toho musíš pochopit některé věci, které vůbec nejsou v návodech zmíněné - jako proč se před mkgmapem musí použít splitter, v jakém souboru jsou uložené výchozí parametry, které si mkgmap načítá, na co slouží family ID a jak ho vhodně nastavit, jak přesně musí být nastavené různé parametry mapy, aby Mapsource nespadl při použití vyhledávání... Řadu z toho objevíš po měsících experimentování, u mých map vzniklo za 3 měsíce několik set verzí stylů a skriptů s parametry, než byly mapy natolik vychytané, že jsem je mohl pustit mezi lidi. Tvorba TYPu oproti tomu byla snadná věc.