od Dave Luv » 04.12.11 14:59 (Ne)
Pavel M - prohlédl jsem tebou zmíněná místa v OSM datech.
1) Česká Lípa, ul. Hrnčířská - úsek od mostu po křižovatku se silnicí 262 je označen jako ulice, ale nemá nastavenou max. rychlost. Úsek od mostu dolů má nastavenou rychlost 50 km/h. Garminy i Mapsource používají US kategorizaci silnic - pokud není rychlost v mapových datech zadána, předpokládají pro ulice 40 km/h a proto při volbě "rychlejší čas" táhnou od mostu dolů. Při volbě "kratší vzdálenost" je to OK.
Toto lze spravit i bez opravy mapových dat - v příští verzi map ulicím vnutím rychlost 50 km/h, když bude chybět v mapových podkladech.
Oprava: Při simulaci jsem použil upravená data, ze kterých jsem vypustil most - a až díky tomu jsem zjistil, že výše uvedená úprava tento konkrétní problém nevyřeší. Příčinou je chybně napojený most v mapových datech. Ulice Hrnčířská směrem od Barvířské je napojena na horní konec mostu, spojka se silnicí 262 na dolní konec mostu. Neboli - při routování je most přejet na jeden konec, proveden obrat o 180° a následuje přejezd mostu znova.
2. věc - vyjíždím z Partyzánské, cíl jsem dal pod oblast, kterou máš na obrázku. Podle toho, kde přesně cíl mám, mě volba "kratší vzdálenost" vede i trasou, kterou ukazuje Atlas; "rychlejší čas" vždy táhne přes kosočtverec. Vyzkoušel jsem různá nastavení kompilátoru, ale nic se nezměnilo - v mapových datech je to holt klasická křižovatka s úhlem vedlejších cest 90 stupňů a nenapadá mě, jak ten průjezd zakázat.
Dave
-----
mapygarmin.wz.cz - volně stažitelné mapy ČR a SR pro navigace Garmin