označení map v GPS

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

označení map v GPS

Odeslatod wildawilda » 06.11.11 10:46 (Ne)

Jakožto nováček bych se rád na vás obrátil s prosbou o radu. Mám nuvi 765 a rád bych uvolnit místo na vnitřní paměti přístroje odinstalací mapových produktů: TOPO Czech 3.1, Atlas Czech 2010 NT, Adresy ČR v 1. Po otevření složky s mým zařízením najdu jen spoustu souborů s pro mně nesrozumitelným označením a příponami. Můžete mi, prosím, poradit, které soubory z mého zařízení smazat, aby došlo k odstranění výše zmíněných mapových produktů? Díky moc za případné rady. Wilda
wildawilda

Registrace: 06.11.11 10:36 (Ne)

Re: označení map v GPS

Odeslatod chip.cz » 06.11.11 20:15 (Ne)

Než se začne něco mazat, tak je potřeba udělat zálohu všech souborů GPS do PC. Jesli byli všechny mapy a adresy nainstalovány do GPS najednou, tak budou v souboru gmapsupp.img. Tenhle soubor není potřeba mazat, protože nainstalováním nových map vše staré přepíše.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz

Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Odeslatod wildawilda » 06.11.11 22:15 (Ne)

Děkuji za odpověď, ale já tím sleduji úsporu místa ve vnitřní paměti zařízení. Proto bych uvítal radu, které ze souborů označují výše zmíněné mapy, abych je mohl dostat pryč.
wildawilda

Odeslatod mr.mates » 07.11.11 7:47 (Po)

Přečti třeba toto vlákno, nebo tohle. Zkus taky hledat sám.
Jinak jak psal chip.cz, pak nejspíš budeš mít nahrané všechny mapy v jednom souboru a to buď gmapsupp.img, nebo by to mohlo být i v gmapprom.img. Ale to už bu jsi s tím musel hrát. Někde tady na fóru je struktura souborů popsaná, Path si s tím dal práci. Nemám čas to teď hledat, ale JE TO TU.
V každém případku soubory s příponou *.img jsou mapové.
Zkus se podívat třeba v totalcommanderu pomocí F3 na ten soubor, zda v hlavičce neuvidíš, co v něm je. Já vidím popis, ale dost možná, že je to můj, který mám v MapSource.
Pak zkus přejmenovat gmapsupp.img na např. gmapsupp.img.bak a když budeš mít navigaci bez map, víš, kde mapy byly nainstalovány.
mr.mates

Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Odeslatod wildawilda » 07.11.11 10:48 (Po)

Dekuji moc za tip. Hledanim jsem tady stravil skoro cely den. Problem je, ze spousta tazatelu ci zakladatelu diskusi nepojmenuje topic vystihujicim nazvem. Ale vase tipy vypadaji slibne, jakmile bude moznost, vyzkousim je. S garminem jsem maximalne spokojeny, jen me zarazi, ze na jeho strankach tyto udaje nejsou [nebo jsem jen spatne hledal]. Jeste jednou diky moc. Wilda
wildawilda

Odeslatod chip.cz » 07.11.11 11:56 (Po)

Ano mapové soubory mají koncovku img, ale pozor nemaž gmapbmap.img a hlavně si udělej tu zálohu! Protože když něco vymažeš co se nemělo, tak máš možnost to vrátit ze zálohy. Nevím jak velkou paměť
má tvá GPS, jestli má 2GB a budeš tam chtít Topo CZ, Atlas CZ a celou mapu CNE, tak to tam nevejde a musí se použít SD karta. Jinak nějaké místo se dá ušetřit i vymazáním všech řečí ve složce Voice kromě Cesky_.vpm a ve složce Text všechno kromě Czech.gtt. No a abych nezapoměl neformátuj pro jistotu vnitřní paměť GPS, nemuselo by to dobře dopadnout.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz

Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Zpět na Garmin: Mapy