Část mapy do paměti a na kartu

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Část mapy do paměti a na kartu

Odeslatod switch » 18.09.11 19:56 (Ne)

Dobrý den, slíbil jsem známému, že mu do jeho Nüvi 255w nahraji nové mapy. Koupil jsem tedy nový CityNavigator NT 2012 a zjistil jsem, že paměť přístroje je nedostatečná. Lze tedy nahrát část mapy do vnitřní paměti a část na paměťovou kartu, aby byla možná navigace bez přerušení z jedné oblasti do druhé? Děkuji.
switch

Registrace: 26.05.11 11:21 (Čt)

Re: Část mapy do paměti a na kartu

Odeslatod Garmin OC Letňany » 19.09.11 10:09 (Po)

Ano, toto je možné a běžně to děláme. Jen si dejte pozor na to aby se na kartě neobjevila sebemenší část mapy jako je v paměti přístroje. Navigace se poté buď odmítá spustit a nebo se prostě zasekává.
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP

Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Odeslatod switch » 19.09.11 13:17 (Po)

Díky, zkusím to. I když mezi námi, dovedu si představit intuitivnější instalaci než klikat na stovku oblastí na miniaturní mapce v MapInstallu :(
switch

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 19.09.11 16:44 (Po)

A proč to instalujete MapInstallem a ne přímo z instalátoru City Navigatoru? Krom jiného se tím ochuzujete o část funkčností.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod switch » 19.09.11 17:25 (Po)

Jakou část funkčnosti? Instalátorem jsem to samozřejmě dělal nejdřív, ale napsalo mi to, že na zařízení je málo místa, abych mapy instaloval do počítače a odtud nahrál potřebné oblasti MapInstallem. Což právě dělám. Navíc si nejsem jistý, jestli původní instalátor vůbec viděl paměťovku...
switch

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 19.09.11 17:28 (Po)

Tak to se omlouvam.. Zil jsem v tom, ze instalator umí částečnou instalaci a takovehle veci.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod switch » 19.09.11 17:38 (Po)

Částečnou instalaci umí, ale ani tam to není kdovíjak intuitivní a řekl jsem si, že poslechnu instrukce a dám přednost manuálnímu výběru oblastí v MapInstallu, kde bude vše pod kontrolou. Navíc nevím, jestli by našel tu paměťovku. Ale spíš mě zajímá Váš postřeh o tom, že takhle "kromě jiného přijdu o část funkčnosti" V čem je tenhle postup tedy špatný?
switch

Odeslatod Garmin OC Letňany » 19.09.11 22:21 (Po)

U nových modelů by se Vám nestáhly náhledy křižovatek a databáze traffic trends, ale pro tuto navigaci se s tím nemusíte trápit. Jinak aby člověk nemusel klikat na jednotlivá políčka tak doporučuji nahrávat přes mapsource, mapu dát do malého měřítkatak aby byla vidět celá, nástrojem mapa vybrat cca polovinu obrazovky tak aby velikost mapy byla cca 1,5GB, odeslat kompilaci do přístroje, poté v levé části s vybranými mapovými čtverci pomocí shiftu a pgdn označit vše, znovu nástrojem mapa označit tentokrát celou mapu Evropy a opatrně se pravým tlačítkem myši trefit vlevo ve výběru na předtim označený jeden z řádků a dát odstranit mapu. Tímto získáte inverzní výběr který bez obav můžete nahrát na kartu. Snad to nezní moc zmatečně. Pokud s tím budete mít problém tak napište a já Vám vytvořím videonávod na youtube.
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP

Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Odeslatod Dula » 20.09.11 9:00 (Út)

Nebylo by podstatně snažší a rychlejší nahrát celou tu Evropu na 4GB SDHC kartu? Osobně sice Nuvi 255W nemám, ale z tohoto fóra a ze zkušenosti vím, že ani s 8GB kartou nemá problém.
Dula

Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Odeslatod switch » 21.09.11 20:28 (St)

Ano tohle mě po čtyřech neúspěšných pokusech, kdy každá kompilace trvala tři hodiny a na konci vyhodila chybu, napadlo taky a nakonec to tak i dopadlo :D Chtěl jsem známému ušetřit nákup větší paměťovky, ale po čtyřech dnech trápení už jsem na to fakt neměl nervy a zajel pro 4 GB SD kartu :D
switch

Zpět na Garmin: Mapy