Prosím o radu s mapou Garmin nüvi 1300

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Prosím o radu s mapou Garmin nüvi 1300

Odeslatod triomphant » 01.09.11 16:47 (Čt)

Ahoj všem ,prosím o radu.
Pro některé to bude prkotina ,ale je to má první navigace , nemám žadné skušenosti a jsem na pc tak trochu laik 8o)
Tak to bude asi oříšek :D .

Takže před týdnem jsem si koupil tuto navigaci a včera jsem aktivoval product a chtěl stáhnout aktualizace.
Takže jsem si aktivoval službu Maps Lifetime na stránkách garminu a klíč produktu .
Podle návodu jsem naisntal . Garmin Lifetime Updater a našel aktulizaci Evrpopy ,dal jsem stahovat, a poté mi bylo oznámeno že celá Evropa se do paměti nevejde a tak mne napadlo si aspoň stáhnout a nainstalovat mapu Francie ,protože se chystám na dovolenou .. :oops:

A tak se mapa Francie nainstalovala ....nevím jak je to možné ale mapa České rep zmizela i střední a východní evropa ..
Zůstala mi jen navigace Francie a okolí ..:-)
Příště si novou mapu raději vložím na sd cartu . :oops:
Prosím poradtě ..jestli nejde vše nějak resetovat nebo vrátit do původního stavu? :D
Nevím si rady ..snad jsem mapu ČR,nějak nevymazal? ..
Snad jsem pospal ten můj problém srozumitelně ,děkuji velice za radu ..a omlouvám se že jsem založil nové téma na takovou prkotinu :bigwink: ..

Děkuji ..
triomphant
 
Příspěvků: 3
Registrace: 01.09.11 15:56 (Čt)

Re: Prosím o radu s mapou Garmin nüvi 1300

Odeslatod Garmin OC Letňany » 01.09.11 17:07 (Čt)

použijte program mapupdater a spusťte aktualizaci znovu - tentokrát však vyberte možnost střední region Evropy..
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Prosím o radu s mapou Garmin nüvi 1300

Odeslatod triomphant » 06.09.11 19:31 (Út)

Ahoj ..Děkuji mockrát , vše už běží jako dříve .děkuji za radu ..
jen před koncem aktualizace ,naskočila chyba ,ale vypadá to že běží vše v pořádku ...

Ještě jsem se chtěl zeptat ..

1/Na krabici od navigace je kod na Atlas Czech 2011 NT,je nutné tyto mapy stahovat ?
Je to vylepšení map ČR že?,a když ji stáhnu raději na pamětovou kartu ,pak se mapy nějak přepínají (v navigaci) nebo spolupracují ?

2/Ješte jsem se chtěl zeptat na službu pomocí Panoramia ,navigace pomocí fotek, tento odkaz nefunguje http://connect.garmin.com/photos

Je možné tyto fotografie dát také na pamětovou kartu ,kde je v navigaci najdu jako oblíbené?
Tato služba je určitě oblíbená a rád ji využiju .

3/ a poslední otázka , kde prosím najdu veškeré informace ,které mapy (státy) mám vlastně v navigaci nainstalované? Popřípadě nějakou verzi map?

Děkuji mnohokrát pomoc i radu :bigwink: ,,jsem začátečník .. :oops:

Ahoj Triomphant s pozdravy
triomphant
 
Příspěvků: 3
Registrace: 01.09.11 15:56 (Čt)

Re: Prosím o radu s mapou Garmin nüvi 1300

Odeslatod Romstar » 07.09.11 11:39 (St)

Zdravím,
1. s tím bych si hlavu nelámal a pokud nemáte Lifetime k Evropě tak s tím nespěchejte. Za rok, když vyjde nový Atlas tak ho budete po registraci mít k dispozici. Pokud zaregistrujete teď tak budete mít Atlas 2011 a aktualizace Atlasu stojí 690kč.
CityNavigator je momentálně aktuálnější a pokud máte Lifetime, tak patrně vždy bude.

2. Nevím, neznám, nepoužívám

3. Kam Vést- Změnit Zemi- Nic nezadávat a potvrdit, objeví se seznam zemí.
Verze mapy- Nástoje- Nastavení- Mapa- Map Info
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: Prosím o radu s mapou Garmin nüvi 1300

Odeslatod Al Phabet » 29.09.11 14:15 (Čt)

Pokusím se reagovat postupně na všechny body.

Myslím si, že jste si nahráním Francie fakt českou mapu přepsal. Alespoň při ukládání vybraných map pomocí aplikace MAPSOURCE to funguje tak, že se do složky MAP na systémovém disku nüvi 1x00 zapisuje soubor

GMAPSUPP.IMG (zřejmě od SUPPlement - dodatek, doplněk)

a jeho předchozí verze se bez varování přepíše (ztratí).

Někde je tu na fóru báječný příspěvek, ze kterého jsem čerpal následující informace a trochu je i rozvinul (a doufám nezkomolil - link na něj teď rychle nemohu najít):

Kromě základní (celosvětové) mapy, která je ve složce .SYSTEM (název složky má jako první znak tečku, to aby se v souborových manažerech zobrazovaly jako první) pod jménem

GMAPBMAP.IMG

se ve složce MAP mohou nacházet mapy v souborech

GMAPOEM.IMG (tu údajně nelze z menu přístroje vypnout),
GMAPPROM.IMG (primární mapa)
GMAPPROM1.IMG
GMAPPROM2.IMG
atd.

Když tedy do přístroje nahraji z MAPSOURCE mapu, kterou chci v dalším používat, zapínat a vypínat, a nechci o ni v budoucnu omylem přijít, přejmenuji do GPS přístroje právě nahraný soubor GMAPSUPP.IMG na další volné očíslované jméno GMAPPROMx.IMG. Takhle mám teď ve svém přístroji samostatně silniční "ATLAS Czech 2011NT" a turistickou "TOPO Czech 2011".

Mapa "ATLAS Czech 2011NT" je oproti předchozí "...2010NT", se kterou jsem před prázdninami 2011 přístroj koupil, podstatně vylepšená, a to nejen opravením chyb a doplněním nových úseků silnic - zachycuje např. i budoucí ulice zřejmě podle schválených územních plánů, ale nedovoluje na ně vjet, což považuji za docela zajímavé.

Zobrazení, co je v navigaci všechno za mapy, je v

Nástroje > Nastavení > Systém > (dole) Informace o > ZÁKLADNÍ MAPA nebo > DETAILNÍ MAPY.

Vypínat a zapínat supplementární mapu a samostatné primární mapy (viz výše) se dá na

Nástroje > Nastavení > Mapa > (dole) Výběr m >

a na obrazovce nadepsané "Výběr map" pak zafajfkovat nebo odfajfkovat, co libo.

Jak je to s načítáním map, které jsou na volitelně používané microSD kartě (miniSD ani SD tam nejde), musím přiznat, vlastně nevím. Odložil jsem si tam jeden velký BMAPPROM.IMG soubor, do kterého jsem ve fázi osahávání možností aplikace MAPSOURCE, uložil pospolu všechny regiony obou svých českých detailních map (to lze, ale není to výhodné). Tato druhá instance těch samých dvou map umístěna na microSD ať ve složce \GARMIN\MAP nebo \MAP nebo dokonce v \ (rootu) se mi na obrazovce "Výběr map" neobjevuje - takže (1) buď systém poznal, že je to totéž - anebo (2) systém ten soubor nevidí. Kdo poradí nebo vysvětlí, jak to je???

Fotky v souborech ve formátu JPG na systémovém disku ve složce \JPEG anebo na microSD kartě (umístěné tam kdekoliv) se dají prohlížet přes

Nástroje > Fotky

Rozlišení displaye nüvi 1300 je 480x272, obrázek s jinou velikostí se změnší/zvětší, při jiném poměru stran se doplní horizontální nebo vertikální orámování.

Obrázek se dá připojit ke zvolené oblíbené položce, výběr nejoblíbenějších z oblíbených v seznamu podle malých ikonek vytvořených z přiřazených fotek je pak snazší. Bohužel v těchto miniaturách není zachován poměr stran, jsou z boku zmáčknuté. Další potíž: toto přiřazení fotky k oblíbené destinaci se po vypnutí a zapnutí GPS přístroje ztratí - v případě, že jsme vybrali fotku umístěnou na microSD kartě. U fotek umístěných na systémmovém disku ve složce JPEG se přiřazení zachovává v pořádku. Jenže to, kde je fotka umístěna, není v prohlížeči Nástroje > Fotky vůbec zřejmé.

Drobná užitečnost je následující

Nástroje > Nastavení > Displej > Snímek obrazovky

kde je možno spustit "interni fotoaparát", provádějící kdykoli po stisknutí vyobrazené spouště uložení aktuálního obsahu obrazovky do souboru na sytémový disk do složky \SCREENSHOT. Formát uložených snímků je BMP, takže kdo by si chtěl prohlížet na obrazovce přístroje obrázky obrazovky přístroje :-) , musí si je napřed převést do JPG.
nüvi 1300 (1350), sw 5.90, ATLAS Czech 2012NT, TOPO Czech 2011NT
Al Phabet
 
Příspěvků: 24
Registrace: 28.09.11 11:38 (St)

Re: Prosím o radu s mapou Garmin nüvi 1300

Odeslatod triomphant » 27.12.11 20:12 (Út)

Ahoj Děkuji ,moc moc za podrobné informace..

Ale abych řekl pravdu jsem ztoho trochu :o .. paf

1/ Dále jsem se chtěl zeptat,v jaké složce MAP lze najít mapy v souborech .Protože jsem nenašel žádnou složku MAP. ;) .

2/a také by mne zajímalo , jak je to s připojením Bluetooth u navigace nuvi 1300?..
Jak v příručce ta i přímo v této navigaci je popsáno v informacích , jak se připojuje Bluetooth k telefonu ,ale přímo v navigaci 1300,jak jsem hledal tak jsem ani podle pokynů nic nenašel ?
Asi navigace 1300 nuvi ..bluethooth nepodporuje?

děkuji za předešlé odpovědi s pozdravem .Michal
triomphant
 
Příspěvků: 3
Registrace: 01.09.11 15:56 (Čt)

Re: Prosím o radu s mapou Garmin nüvi 1300

Odeslatod Anders » 27.12.11 21:35 (Út)

1) ve slozce Map(je primo v rootu interni pameti nuvi) je mozne mit mapy pojmenovane asi jakkoliv, jen musi mit priponu IMG
2) nüvi 1300 bluetooth nema, BT ma az model 1310.
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders
 
Příspěvků: 256
Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)


Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.