Evropské vodní cesty

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod Path » 06.09.11 9:52 (Út)

Možná by pan Bureš (Garmin OC Letňany) mohl mapu otestovat na prodejně na nějaké námořní navigaci. Pak by mohlo být s kompatibilitou jasno.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod Garmin OC Letňany » 07.09.11 13:58 (St)

Dobré odpoledne,
Na námořních navigacích to bohužel nefunguje. Testoval jsem ihned jak se mi mapa dostala do ruky na GPSMAP 720 a GPSMAP 5008. Bez problémů však funguje na turistických navigacích - jeden zákazník kupující Montanu z ní byl nadšený.
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod Dula » 07.09.11 20:05 (St)

Zkusil jsem nahrát zatím jenom české vodní cesty do stařičké námořní GPSmap 176C a v ní to funguje.
Dula
 
Příspěvků: 78
Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod Path » 08.09.11 0:05 (Čt)

Myslíte tím, že jste do navigace exportoval pouze část mapy týkající se naší republiky nebo jste instalovat vodní cesty ČR od Picodasu, což je úplně jiná mapa?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod Dula » 08.09.11 8:12 (Čt)

Tu mapu od Picodasu nemám. Vybral jsem z map Waterways 1.5 jenom na zkoušku část týkající se naší republiky, protože celá Evropa má 21MB a to by se na kartu nahrávalo skoro hodinu. Do navigace se nahrává pouze přes sérový port a to trvá strašně dlouho. Čtečku na tyto speciální a velmi drahé karty nemám.
Dula
 
Příspěvků: 78
Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod Path » 08.09.11 8:46 (Čt)

Jasně, tak hlavně, že to chodí.

Jinak děkuji panu Burešovi za test mapy na nových přístrojích a zhrdovi gratuluji k pěknému dílku. Není nad lidovou tvořivost.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod zhrd » 12.09.11 9:00 (Po)

V nové verzi 1.17 jsou konečně barevné bóje a majáky.
zhrd
 
Příspěvků: 104
Registrace: 08.04.08 7:15 (Út)

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod zhrd » 29.01.12 5:34 (Ne)

Na web http://waterways.ic.cz jsem dal novou verzi, ktera zohlednuje aktualizaci ENC map vydanych Statni plavebni spravou.
Navic jsem se pokusil o "zmarinovani" (nejak mne nenapada lepsi slovo), tj. aby mapa byla videt i na namornich plotrech. Ale nemohu to otestovat - nemam na cem. Chtel bych proto pana Burese z Garmin OC Letnany touto cestou pozadat, jestli by nemohl nekdy vyzkouset. Dekuju.
zhrd
 
Příspěvků: 104
Registrace: 08.04.08 7:15 (Út)

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod Garmin OC Letňany » 30.01.12 17:13 (Po)

Dobrý den,
Mapa je super a námořní navigace už jí i načtou. Problém je však úplně stejný jako u mapy Vodní cesty, kdy se na námořních navigacích neukazují hloubky, značky, výšky mostů, atd.. Testoval jsem na GPSMAP 720s a GPSMAP 526. U mojí nuvi 775 nešla mapa zobrazit vůbec a u montany 600 funguje zobrazení bez problémů. Nevím však zda jsou v mapách hloubky a popisy ke značkám, protože to se neukázalo ani na montaně..
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Evropské vodní cesty

Odeslatod zhrd » 30.01.12 19:39 (Po)

Dekuju moc za overeni marinace map. Jsem rad, ze to funguje.
Ne, v mapach nejsou body s hloubkou, tedy alespon to, co se v anglicke verzi Mapsource oznacuje jako "Spot soundings" zatimco v ceske verzi zcela nesmyslne "Zvukove sireny" (mimochodem podobne nesmyslne je prelozena "Spar buoy" jako "Nahradni boje"). Hloubka je vlastnost vodni cesty. V nRoute staci, kdzyz najedu kurzorem na vodni cestu a hloubka se ukaze (tedy pokud je tam prave dostupna - zrovna Vltava je na tom spatne, ale na Labi uz hloubka je). Navic podle hloubky menim barvu vodni cesty.
Vysku mostu (a nejen, take typ mostu) davam do nazvu mostu (opet samozrejme tehdy, je-li udana v puvodnich podkladech). Napr. na Hlavkove moste bych mel videt nazev "Fixed bridge 5,00 m".
Popisy znacek jsou vlastnosti znacek. Nedavam je do nazvu, protoze pak je mapa preplacana. Staci tedy najet na znacku kurzorem a popis se objevi (ale to plati v PC, mozna, ze v plotrech to tak nefunguje a ta vlastnost se musi nejak vyvolat)
Naposledy editoval zhrd dne 31.01.12 6:42 (Út). Počet editací: 1x.
zhrd
 
Příspěvků: 104
Registrace: 08.04.08 7:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.