od trinoo » 05.05.11 9:53 (Čt)
Mám malý problém a prosím o radu:
Nahrál jsem si do svého Nuvi 760 poslední Atlas 2011 NT a vyrazil na testovací jízdu Olomouc - Frýdek-Místek. Vše fungovalo, až na jednu věc - navigace s touto mapou zhruba každé 2 - 3 km hlásila "Pokračujte xxx kilometrů". U předchozí verze 2010 Atlasu tato hláška zazněla jen při odbočení (nebo průjezdu křižovatkou a podobných místech, kde to "má logiku"), kdežto ted to zní i když jedu rovně po dálnici, nikde žádná křižovatka, sjezd, nic a navigace zničeho nic řekne "pokračujte tolik a tolik kilometru". Jak jsem se blizil k cili a zacal projizdet obcemi (stale rovne po hlavni, na teto trase je v podstate jen jeden najezd na dalnici a jedno odboceni), zacala hlaska znit kazdych nekolik set metru a dohromady zaznela asi 30x. Jakmile jsem tuto mapu vypnul a zapnul nejnovejsi CNEU 2012.10, byl klid. Jako mirny patriot bych rad pouzival Atlas (i v ramci toho, aby to nebyla marna investice), ale zaroven nechci za volantem prijit o dusevni zdravi. Vysledoval nekdo podobny problem? Zkousel jsem pouze "tvrdy reset", ale nepomohlo. Da se zaroven nejak vypnout to automaticke priblizeni mapy pri zpomaleni auta, blizim-li se k mistu odboceni/krizovatce? Dekuji.