Změna přístroje

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Změna přístroje

Odeslatod jirkahop » 30.01.08 12:49 (St)

Mám dotaz. Vím, a chápu to, že pokud si koupím mapu tak si ji nemohu přenést na další přístroj, ale platí to i pro aktualizaci? Tzn. na původní GPS zůstane stará verze mapy (již jednou placená při koupi) a do nově koupené GPS si budu aktualizovat novou verzi (opět zaplatím, ale jen za aktualizaci). Myslím, že pokud jsem si již jednou mapu koupil a nebudu danou verzi chtít používat na 2 přístrojích se ničeho špatného nedopustím. Nechci platit 2x za jeden produkt. Máte někdo zkušenost? Jedná se o mapu Evropy, ČR je už instalovaná v GPS, tzn. je v ceně.
jirkahop

Registrace: 17.12.07 10:38 (Po)

Re: Změna přístroje

Odeslatod Anonymous » 30.01.08 13:23 (St)

Zalezi na vyrobci mapy, zda jde upgrade pouzit na libovolny pristroj, nebo pouze ten, pro ktery je registrovana verze z niz se upgraduje.

Vetsinou, myslim, lze upgrade pouzit pouze pro danou GPS a ne pro libovolnou. Ale napriklad posledni placeny upgrade Topomapy CR bylo mozne registrovat na libovolnou GPS. Tusim, ze jsem nekde slysel, ze to bylo proto, aby se ta verze rozsirila na nove modernejsi pristroje. Do starsich by se ani nevesla a asi by nepostacoval jejich vypocetni vykon.

Na podminky upgradu dane mapy je nejlepsi se zeptat vyrobce/dovozce. Ja mam dobrou zkusenost s Picodasem.

Take me stve, ze mapu ani upgrade vetsinou nejde preregistrovat na jinou GPS. Nepripada mi to ferove. Pak muze byt clovek uplne zbytecne donucen pouzivat praktiky na hranici legality, pripadne i za hranici legality. Viz napriklad diskuse o Metroguige, nebo prolomeni klicu v tomto foru.
Anonymous

Re: Změna přístroje

Odeslatod Path » 30.01.08 16:28 (St)

Návštěvník napsal:Na podminky upgradu dane mapy je nejlepsi se zeptat vyrobce/dovozce. Ja mam dobrou zkusenost s Picodasem.

Přesně tak. Obecně platí pravidlo, že mapa včetně aktualizace je stále svázána s jedním a tím samým přístrojem. Samozřejmě je zde možnost mapu přenést na nový přístroj, pokud byl starý vyreklamován. Dokonce i když přístroj doslova "rozšlapete" nebo vám jej přejede náklaďák, existuje možnost přenesení mapy na nový přístroj. V tomto druhém případě nejde o psané pravidlo, spíše o ochotu vyjít vstříc zákazníkovi. Ale s aktualizací mapy je to jiné. U mapových produktů MapSource, tj. originálních map od Garmina určitě s návrhem na přenesení update na nový přístroj neuspějete, zvláště pak, pokud se jedná o předinstalovanou mapu. S plnou verzí mapy by to teoreticky jít mohlo, ale zatím nepadlo definitivní rozhodnutí, jak to vlastně všechno bude. Stále se čeká na oficiální vyjádření.

Jinak to může být u ostatních výrobců, ale to už je uvedeno v komentáři... Já bych se výrobce určitě zeptal.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Zpět na Garmin: Mapy