Aktualizace map

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Aktualizace map

Odeslatod jirkahop » 21.01.08 11:51 (Po)

Máte někdo zkušenost s vynecháním aktualizace? Je možné vynechat např. aktualizaci 2008 a aktualizovat až 2009 (pokud teda nebude 2008 až v roce 2009 Obrázek). Nebudu potom muset koupit plnou verzi a ne pouze aktualizaci? Ptám se z důvodů finanční úspory, vyšlo by to napolovic - platit každý rok 2.000,- se mi nechce. Měl jsem CityNavigator Europe NTv8, nyní mám "poslední" NT9. Aktuálnost v Rakousku a Německu kam občas vyrazím je dobrá. Jen dvakrát jsem narazil na nový obchvat, ale po cedulích jsem ten kousek vždy v pohodě trefil. Na Slovensko a do Chorvatska se letos nechystám, a příští rok by měli být nejen tyto země zpracované ještě o poznání lépe (snad i ČR - čísla popisná...).
jirkahop

Registrace: 17.12.07 10:38 (Po)

Re: Aktualizace map

Odeslatod Path » 21.01.08 17:57 (Po)

Pokud již máte plnou verzi, nemusíte ji znovu kupovat. A i když přeskočíte jednu nebo dvě verze, pořád se bude jednat o aktualizaci, samozřejmě zpoplatněnou. Co se týká Německa, můj dobrý známý tam jezdí podle CNEU verze 8 a zatím o přechodu na novou verzi neuvažuje - s kvalitou pokrytí je spokojen. Záleží na vás, jak se rozhodnete. V přípravě je už nová verze mapy automapy ČR - Atlas 10R v7.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod jirkahop » 22.01.08 15:19 (Út)

Díky za odpověď. Někde jsem četl, že "prý to bude bomba" - aktualizace Atlasu ČRv7. Nevím teda v čem, ale každopádně se na ni těším. Doufám jen, že to nesmotají dohromady s turistickou. A pokud bude z netu opět zadarmo tak před Pikodasem smeknu.
Mám koupenou i turistickou, jezdíme s ní na kole s přívěsným vozíkem a prckem, takže plánování cesty doma je nutností (nemůžu na jakoukoliv cestu a terén, návrat v deset večer už taky není možný) a je fakt dobrá. Není sice 100% (turistická snad ani nemůže být), ale to mi nevadí, pořád ještě umím používat hlavu. U TOPO si aktualizaci nedovedu představit.
Abych to zhrnul TOPO na kolo nebo pěšárnu AtlasČR do auta.
jirkahop

Registrace: 17.12.07 10:38 (Po)

Odeslatod Jarous1 » 22.01.08 17:41 (Út)

Za tu "bombu" by se mohlo považovat i vyhledávání podle čísel popisných. Pokud se nepletu, tak současná verze to umí jen podle orientačních... Ale nevím, jestli si to teď nepletu s TOPO ČR... Ta to umí podle orientačních určitě, nová by to měla umět podle popisných. Každopádně jsem o AutoAtlasu už nějaké zvěsti postřehl...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod Path » 22.01.08 20:06 (Út)

jirkahop napsal:Někde jsem četl, že "prý to bude bomba" - aktualizace Atlasu ČRv7. Nevím teda v čem, ale každopádně se na ni těším.

Nevím co myslíte tím superlativem bomba, ale určitě bude obsahovat aktuálnější data routingu než současná TOPO. Ale pořád se jedná o mapu (myšleno obecně), která stejně nikdy nebude věrně odpovídat realitě. Já jen abyste nebyl zbytečně zklamaný Obrázek Také se na ni těším.

Jarous1 napsal:Za tu "bombu" by se mohlo považovat i vyhledávání podle čísel popisných. Pokud se nepletu, tak současná verze to umí jen podle orientačních... Ale nevím, jestli si to teď nepletu s TOPO ČR... Ta to umí podle orientačních určitě, nová by to měla umět podle popisných. Každopádně jsem o AutoAtlasu už nějaké zvěsti postřehl...

Ta informace samozřejmě padla, ale teď více podrobností neznám. Pokud se mi podaří získat bližší informace, které budou publikovatelné, pak dám určitě vědět.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Zpět na Garmin: Mapy