Poslední ne-NT City Navigator Europe

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Poslední ne-NT City Navigator Europe

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 10.12.10 21:28 (Pá)

Ma prosim nekdo v hlave, v pameti, nebo nekde v papirech info, ktery posledni City Navigator byl ve verzi ne-NT? A nebo jestli je mozne nejak NT verzi prevest do ne-NT? .)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Poslední ne-NT City Navigator Europe

Odeslatod Path » 11.12.10 0:16 (So)

Poslední verze CNEU non NT byla v roce 2009 (FID 379) a pro konverzi z NT do non NT putovala po netu utilita, která se jmenovala MapReverseConverter.

Jestli Garmin vydal i novější non NT verzi se mi zjistit nepodařilo.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 11.12.10 0:47 (So)

mapreverseconvertor prave ne. ten konvertuje pouze mapy z GMP do IMG pro stare mapsourcy. ale mapa porad zustava NT.
Tragedie_v_JZD

Odeslatod Path » 11.12.10 0:51 (So)

Aha, tak to víc nepomůžu. A co říká google na NT to Polish format?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Monoid » 13.12.10 15:30 (Po)

Myslim, ze zadny volne dostupny nastroj na prevod NT formatu do starsiho nebo polske notace k dispozici neni.

Ale i kdyby byl nastroj na prevod z NT do polske notace, tak nevim, cim to skompilovat, aby to routovalo a melo globalni index. cgpsmapper to umi pouze u placenych verzi. Mozna by to slo tou mesicni zkusebni verzi SW od Garminu.

Nejjednodussi bude pouzit posledni ne-NT verzi, pripadne si pridat free OSM mapy, ktere nekde mohou byt aktualnejsi.
Monoid

Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 13.12.10 15:39 (Po)

jj.. nakonec jsem nasel ne-NT verzi 2009ky, a ta sve poslani splnila.

cestou dekompilae z NT do .mp a pak zpatky cgpsmapperem .. do toho bych opravdu nesel :)
Tragedie_v_JZD

Odeslatod Path » 14.12.10 1:43 (Út)

Mi teď vrtá hlavou s jakým veteránem si to hrajete...
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 14.12.10 1:58 (Út)

Koupil jsem si do letadylka letecky Gpsmap 96c od Garmina. Je to navi sice ponekud starsi generace, ale porad dostacujici, ale hlavne nejlevnejsi na trhu v tomhle segmentu. (*) puvodne jsem si za timto ucelem koupil dakotu 20, coz je stroj celkem dobry, krom toho jsem vyzkousel i nejake apoliace na telefon (kamarad lita se zkalibrovanym ozim na windows mobile, ja zkousel jednu navigacni aplikaci urcenou pro litani na iphonu)... ale .. proste letecka data dostupna na stisknuti tlacitka NRST tomu chybi.

No, a jako pozemni zakladovka je v tom gpsmapu nejaka postarsi europe routable basemap.... a tak jsem zatouzil tam aspon pro cechy a slovensko nahrat nejaky pouzitelny podklad.

(*) nechapu jednu vec... silenou "diru" na trhu v oblasti skutecne letecke navigace (tim "skutecne" mam na mysli navigaci s moznosti uploadu regulernich leteckych dat, a ne jen "obezlicku" (i kdyz docela pouzitelnou) ve forme aero cz/sk/hu mapy od marecka & picodasu. od garmina je na trhu za smysluplnou cenu kolem 10 - 12 tisic stary (ale dobry :) gpsmap 96c a pak silene predrazene aery za >20k penez. nepochybuju, ze kdyba garmin priohnul treba oregona nebo dakotu, pridal tam jedno tlacitko, a pridal moznost nacpat do nich jeppesenovske databaze, tak by jich prodal za podstatne vic, nez kolik ma z aerei.
Tragedie_v_JZD

Odeslatod Path » 14.12.10 2:14 (Út)

Jo tak... V letectví se necítím na domácí půdě a jen vím, že se pan Mareček a pan Černý s detaily AERO celkem piplali. Nicméně na této mapě nedokážu posoudit samotnou kvalitu z pohledu pilota. Nejsem si teď jistej jestli se tato mapa roztáhnout co do rozlohy ale myslím, že jsem něco takového zaslechl. Taky jsem koukal, že na palubě známí piloti měli od Garminu kde co. Docela si vychvalovali i iQue, ale jestli zrovna tento klon bratříčka 3600 měl nějakou přidanou hodnotu pro letectví si už dnes nevzpomenu.

Souhlasím, že by Garmin mohl přihodit do fondu třeba i odlehčený model pro bezmotorové létání třeba i na glajdu (s popruhem kolem ruky/nohy).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 14.12.10 2:41 (Út)

Problem neni v mape :) Ta je vyborna. Problem je v navigaci, a jejich technickych moznostech. Ze nedokaze radu "aviation oriented" dat, ktera jsou potreba, zobrazit nejak strukturovane a autori si museli pomoct tak, ze informace o ruznych objektech jsou jako popisky bodu apodobne.

nu coz, problem vyresen, a protoze tak trosku rekneme souvisi s ne moc etickou cinnosti, pochopim , kdyz to vlakno, ehm, smazes :)
Tragedie_v_JZD

Další

Zpět na Garmin: Mapy