City Navigator Europe 2011.30 NT

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Odeslatod Path » 13.11.10 17:35 (So)

Interaktivní mapa: zde

Instalace/aktualizace: prostřednictvím účtu my.garmin.com

Bližší specifikace mapy CityNavigator Europe NT v2011.30

Počet pokrytých zemí: 44. Detailní pokrytí: 37 zemí ( 24 západoevropských a 12 východoevropských): Andorra, Rakousko, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Malta, Monako, Německo, Řecko, Maďarsko, Island, Itálie, San Marino, Litva, Lichtenštejnsko, Lotyšsko, Lucembursko, Holandsko, Norsko, Polsko, Portugalsko (nově včetně Azorských ostrovů), Irsko, Rumunsko, Španělsko, Slovensko, Slovinsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina, Velká Británie, Vatikán. Hlavní komunikační síť tvoří 7 zemí: Albánie, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Makedonie, Moldavsko, Srbsko, Černá hora, Ukrajina.

Novinkou je 100% pokrytí Bulharska a rozšíření pokrytí o pět dalších zemí – bývalých francouzských kolonií – Guyany, Guadeloupe, Martinique, Réunion a Saint Barthélemy.

Celkový počet kilometrů komunikací: více než 9,6 mil. km, o 136,949 km více oproti předchozí verzi.

Plánované vydání příští verze mapy Evropy
: únor 2011.

Obrázek

Pokrytí:

Great Britain and Republic of Ireland

o Great Britain: Full coverage
o Isle of Man: Full coverage
o Northern Ireland: Full coverage
o Ireland: Full coverage
o Channel Islands: Full coverage

Denmark, Finland, Iceland, Norway, and Sweden

o Denmark: Full coverage
o Finland: Full coverage
o Iceland: Full coverage
o Norway: Full coverage
o Sweden: Full coverage

France and Benelux

o Andorra: Full coverage
o Belgium: Full coverage
o France: Full coverage
o French Guiana: Coverage for major urban areas
o Guadeloupe: Coverage for major urban areas
o Martinique: Coverage for major urban areas
o Netherlands: Full coverage
o Luxembourg: Full coverage
o Réunion: Coverage for major urban areas
o Saint Barthélemy: Full Coverage

Italy, Austria, Switzerland, and Liechtenstein

o Italy: Full coverage
o Austria: Full coverage
o Switzerland: Full coverage
o Liechtenstein: Full coverage

Malta

o Malta: Full coverage

Spain and Portugal

o Spain: Full coverage
o Portugal: Full coverage
o Gibraltar: Full coverage
o Azores Islands: Full coverage

Germany

o Germany: Full coverage

Czech Republic

o Czech Republic: Full coverage

Greece

o Greece: Full coverage

Eastern Europe

o Estonia: Full coverage
o Latvia: Full coverage
o Lithuania: Full coverage
o Poland: Full coverage
o Slovakia: Full coverage
o Hungary: Full coverage
o Slovenia: Full coverage
o Croatia: Full coverage
o Bulgaria: Full coverage
o Romania: Coverage for major urban areas, with detailed coverage of Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Barlad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti (Bucharest), Buzau, Calarasi, Campina, Cap Aurora, Cluj-Napoca, Constanta, Costinesti, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Eforie Nord, Eforie Sud, Focsani, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Jupiter, Lagoj, Mamaia, Medias, Miercurea Ciuc, Mioveni, Neptun, Olimp, Oradea, Petrosani, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Satu Mare, Saturn, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Slobozia, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Timişoara, Tulcea, Vama Veche, Vaslui, Venus, Voluntari and Zalau
o Turkey: Coverage for major urban areas, with detailed coverage of Adalar, Akyurt, Altındağ, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Balçova, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu, Bornova, Buca, Büyükçekmece, Çankaya, Çiğli, Çukurova, Elmadağ, Eminönü, Esenler, Etimesgut, Eyüp, Fatih, Gaziermir, Gaziosmanpaşa, Gölbaşı, Güngören, Güzelbahçe, Kadıköy, Kağıthane, Karşıyaka, Kartal, Keçiören, Konak, Küçükçekmece, Maltepe, Mamak, Narlıdere, Nilüfer, Osmangazi, Pendik, Sariçam, Sarıyer, Seyhan, Sincan, Şişli, Sultanbeyli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Yenimahalle, Yıldırım, Yüreğir, Zeytinburnu
o Moldova: Major roads only
o Serbia & Montenegro: Major roads only
o Albania: Major roads only
o Macedonia: Major roads only
o Belarus: Major roads only
o Ukraine: Coverage for major urban areas, with detailed coverage of Kiev
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: City Navigator Europe 2011.30 NT

Odeslatod freewall » 14.11.10 9:25 (Ne)

Pro zajímavost - zkoušel včera stáhnout a instalovat jen část (DACH + CZ), problém byl v tom, že jsem v navi nenašel 2011.30 3D, takže jsem se znovu spojil a nechal stáhnou full a už to v navi mám. To druhé stahování nezačalo zřejmě úplně od začátku znova (při první i druhém pokusu jsem zvolil stáhnout i do PC), takže místo 5 hodin to trvalo už jen asi 2 hoďky
Obrázek uživatele
freewall

Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Odeslatod Badys » 14.11.10 21:28 (Ne)

Ahoj, tak jsem updatoval také na 2011.30 NT, a bylo pro mne jedno nemilé zjištění. Stáhl jsem mapy do Garmina 3790t. Mapy se nainstalovaly bez problému, ale nějak jsem to při instalaci odklikal ani nevím jak, ale další den jsem si vzpoměl, že jsem nikde neměl volbu nainstalovat i do PC a po instalaci soubory zachovat v PC. Když jsem otevřel MapSource, tak se mé tušení potvrdilo, mapy tam nebyly. Takže jsem opět připojil 3790 k PC rozkliknul jsem ten stažený malý exe soubor pro aktualizaci map, pak jsem otevřel svůj účet na my.garmin.com, kde jsem si stáhl odemykací klíč, který jsem v tom souboru exe pro aktualizaci map zadal, ale poté jsem dostal hlášku, že aktualizace map se do přístroje nevejde. V tento moment se nic neděje, protože jsem potřeboval nainstalovat mapy pouze do PC. Ale po kontrole paměti mé 3790t jsem zjistil, že mám volných jenom 694MB!!! A to mám v navi navíc jenom 1 obrázek o pár kB jako wallpaper, jinak všechny ostatní soubory jsou Garmina. Je to vůbec možné, že Garmin už potřebuje v mém přístroji téměř 7,5GB? Nebo mám něco špatně? Jak bych měl provést příští aktualizaci, když už teď nemám místo? Budu muset něco v navigaci umazat abych tam ty nové mapy dostal? Předpokládám, že to nepomůže, protože tím zásadní prostor v navigaci nevytvořím, takže přichází v úvahu varianta, kdy při instalaci aktualizace map nebudu moci stáhnout celou Evropu Obrázek, ale budu muset vyřazovat nějaké balíčky map, aby se mne nové pouze nejvíce používané mapy vešly do navi? To teda z toho nemám radost Obrázek, to teda nemám radost, jestli to tak bude. 3790ku jsem kupoval právě i kvůli větší paměti, abych nemusel ztrácet čas takovými věcmi, jako je vyřazovaní některých map atd....
Badys

Registrace: 02.11.10 19:35 (Út)

Odeslatod freewall » 14.11.10 22:03 (Ne)

Těch 7,5 giga je nesmysl, podle mého odhadu může mít tak do 3 mega. Já CE mám v navi, ještě k tomu Atlas a zbývá mi asi 650 mega (umazal jsem jiné jazyky, nápovědy ap.).
Jinak k té instalaci - před stahovaním to chce vlevo dole vybrat "nastavení a pak ti naběhne okno, kdy si zvolíš, stáhnout do PC

Otázka do placu - nemáte někdo nějaký link, kde bych se dočetl změny? Ty odkazy, co jsem tu někde četl jsou o ničem
Obrázek uživatele
freewall

Odeslatod Badys » 14.11.10 22:49 (Ne)

No jo, ale podívej se na přílohu - moje složka System má celkem 6GB. Adresář Asr (pravá polovina TotalComandru na obrázku první adresář), má 2,1GB viz rozbalený tento adresář v levé polovině. Dále v pravé polovině červeně zvýrazněné soubory ty mají dohromady 2,9GB (součet dat je vidět ve stavovém řádku pod obouma oknama. Dále v adresáři Jcv mám 2 soubory 1x 526MB a 1x 4kB a už jenom z toho co jsem napsal to je celkem 5,5GB. A ve všem ostatních adresářích v System se nasčítá asi těch zbývajicích 0,5GB. No a v adresářích s Themes, Vehicles, Voices atd....., které jsou o úroveň výše a proto nejsou na obrázku vidět je dalších cca 600MB, no potom suma sumárum mě právě zbývá jenom těch 694MB
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Badys

Registrace: 02.11.10 19:35 (Út)

Odeslatod freewall » 14.11.10 23:04 (Ne)

Tak to vidím asi tak na 2,5 giga - na mém screenshotu je CNEU vše co končí na xxrom, takže to co vidím ostatní nevím, ale Path nám to myslím rozlouskne :))
nuvi.jpg
Obrázek uživatele
freewall

Odeslatod Path » 15.11.10 0:16 (Po)

Badys napsal:No jo, ale podívej se na přílohu - moje složka System má celkem 6GB. Adresář Asr (pravá polovina TotalComandru na obrázku první adresář), má 2,1GB viz rozbalený tento adresář v levé polovině. Dále v pravé polovině červeně zvýrazněné soubory ty mají dohromady 2,9GB (součet dat je vidět ve stavovém řádku pod obouma oknama. Dále v adresáři Jcv mám 2 soubory 1x 526MB a 1x 4kB a už jenom z toho co jsem napsal to je celkem 5,5GB. A ve všem ostatních adresářích v System se nasčítá asi těch zbývajicích 0,5GB. No a v adresářích s Themes, Vehicles, Voices atd....., které jsou o úroveň výše a proto nejsou na obrázku vidět je dalších cca 600MB, no potom suma sumárum mě právě zbývá jenom těch 694MB

Ještě jsem nuvi 3790 neaktualizoval, takže teď neřeknu, které soubory jsou nejčerstvější, ale ušetřit místo určitě lze:

1) To co jste v příloze označil červeně to nechte jak je. Je to v naprostém pořádku.
2) Složku .System/ASR si zálohujte někam do PC a její obsah odstraňte. Jedné se o soubory potřebné k ovládání hlasem a čeština mezi nimi zatím není.
3) Mrkněte, zda nemáte ve složce .System\JCV více *.jcv souborů. Ponechte jen ten aktuální.
4) Stejně tak můžete mít ve složce .System\JCVSQLite více souborů ve formátu 006-Dxxxx-xx.db. Zde stačí pouze ten z poslední aktualizace: D233000.db
5) Dále zle do PC zálohovat složku Demo a její obsah odstranit
6) Ve složce Voice ponechte pouze hlasy, které vás zajímají
7) Ve složce Vehicles také odstraňte ikony, které nevyužijete
Naposledy editoval Path dne 27.02.11 1:54 (Ne). Počet editací: 2x.
Důvod: Editace příspěvku
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 15.11.10 2:40 (Po)

Tak jsem nakonec nuvi 3790T aktualizoval a instalátor dodal k tomuto modelu tyto soubory:

Code: Vybrat vše
N:\
|   gmap3d.img
|   gmapprom.gma
|   gmapprom.img
|   gmaptz.img
|   prodkey.bin
|   prodkeyEU.bin
|   
\---System
    +---ASR
    |     01YA1534.SRX
    |     01YA1535.ASR
    |     01YA1536.ASR
    |     01YA1537.ASR
    |     01YA1538.ASR
    |     01YA1539.ASR
    |     01YA153A.ASR
    |     01YA153B.ASR
    |     01YA153C.ASR
    |     01YA153E.ASR
    |     01YA153F.ASR
    |     01YA153G.ASR
    |     01YA153H.ASR
    |     01YA153I.ASR
    |     01YA153J.ASR
    |     01YA153K.ASR
    |     01YA153L.ASR
    |     01YA153M.ASR
    |     01YA153N.ASR
    |     01YA153O.ASR
    |     01YA153P.ASR
    |     01YA153S.ASR
    |     01YA153T.ASR
    |     01YA153U.ASR
    |     01YA153V.ASR
    |    
    +---G2S
    |     D2331030A.G2S
    |    
    +---JCV
    |     D2504020A.JCV
    |    
    \---SQLite
        D233000.db

Všechny původní soubory ve složce ASR začínající 01.... je tedy možné odstranit. Před tím doporučuji zálohu do PC.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 15.11.10 11:08 (Po)

Path napsal:3) Mrkněte, zda nemáte ve složce .System\JCV dva *.jcv soubory. Ten s menším datovým objemem odstraňte

tady bych byl opatrnejsi. na "vedlejsim" foru nekdo podobnou cestou take pokracoval a dosel k tomu, ze nejnovejsi jcv je o neco mensi, nez predchozi...
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Path » 15.11.10 11:14 (Po)

OK, tak ať to tedy uvedu na správnou míru:

JCV z mapy 2011.30 pro nuvi 3790 je : D2504020A.JCV
Ostatní navigace by měly mít: D1281070A.JCV

Je možné, že verzí bude i více, ale zatím o žádné jiné verzi nemám informace.

V příspěvku výše jsem tu poznámku opravil.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Další

Zpět na Garmin: Mapy