Jak nahrát kompletní City Navigator Europe do přístroje?

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Jak nahrát kompletní City Navigator Europe do přístroje?

Odeslatod tuja » 02.10.10 17:15 (So)

Jelikož kompletní mapa Evropy se nevejde do paměti Garmin Nuvi 550, nahrál jsem do paměti přístroje přes Mapsource pouze mapu střední Evropy. Abych měl k dispozici kompletní mapy Evropy, nahrál jsem pak dodatečně celou Evropu na přídavnou kartu s představou, že budu mít aktivovanou pouze střední Evropu a v případě potřeby přepnu na celou Evropu na kartě. Po zapnutí přístroje se však obě části, tj. střední Evropa v paměti přístroje + celá Evropa na přídavné kartě, nahrají současně a jsou spojeny v jeden celek, takže je nelze přepínat. Což by mi vlastně nemuselo vadit, jenom mám jako laik obavy, že se při navigování mohou vyskytnout problémy, pokud dochází k tomu, že část map je vlastně aktivní duplicitně (??). Nebo mé obavy jsou zbytečné, pokud přístroj inteligentně spojí obě části tak, aby mapy nebyly nahrány duplicitně?
tuja

Registrace: 27.08.09 14:24 (Čt)

Re: Jak nahrát kompletní City Navigator Europe do přístroje?

Odeslatod Garmin OC Letňany » 02.10.10 19:19 (So)

osobně si myslím, že k problémům dojít může.. Jednou nám takto zlobila navigace zákazníka.
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP

Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Odeslatod Path » 03.10.10 0:11 (Ne)

Pokud by už z nějakého důvodu mělo dojít k rozdělení mapy, resp. část na kartu a část do přístroje, pak ji rozdělit tak, aby segmenty mapy nebyly v duplicitě (nepřekrývaly se). Osobně ale doporučuji mapu, která se do přístroje nevejde nedělit a poslat ji celou pouze na paměťovou kartu.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod tuja » 03.10.10 11:30 (Ne)

Díky za odpověď. Kompletní CN Europe 2011.2 mám tedy nahránu na přídavné kartě. Teď ale nevím, jak tu část mapy CN Europe 2011.2, kterou mám v paměti přístroje, smazat? Kromě toho mám v paměti přístroje ještě TOPO Czech. Jak by byl optimální postup v případě úplné přeinstalace obou map pomocí Mapsource tak, abych kompletní mapu CN Europe 2011.2 měl na přídavné kartě a TOPO Czech v paměti přístroje?
tuja

Odeslatod Path » 03.10.10 17:18 (Ne)

Záleží jak máte mapy v přístroji nainstalované. Implicitně je mapa Evropy v souboru gmapprom.img a mapy doinstalované z MapSource se instalují do souboru gmapsupp.img. Pokud potřebujete zjistit, které mapy máte v těchto souborech instalované, prožeňte soubor *.img programem GMapTool.

Více informací o instalaci map z MapSource je např. zde.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod tuja » 03.10.10 20:20 (Ne)

V paměti přístroje je částečná mapa Evropy v souboru gmapprom a TOPO Czech v souboru gmapsupp. Na přídavné kartě je pod souborem gmapsupp kompletní mapa Evropy. Bohužel, v uváděném odkazu jsem nenašel řešení mého problému, tj. jak se vyhnout tomu, aby Garmin Nuvi 550 nespojil a nenačetl částečnou mapu Evropy + kompletní mapu Evropy dohromady, resp. jak nejjednodušším způsobem zajistit, abych měl k dispozici kompletní mapu Evropy v případě, kdy samotná paměť přístroje nestačí. Mám snad soubor gmapsupp s kompletní mapou Evropy na kartě přejmenovat na gmapprom a soubor gmapprom v paměti přístroje vymazat? Nevznikne jiný problém, např. s aktualizacemi v rámci licence Lifetime, apod.?
tuja

Odeslatod Path » 03.10.10 21:26 (Ne)

V přístroji odstraňte soubor gmapprom.img a soubor gmapsupp.img (s TOPO Czech) přejmenujte na gmapprom.img a máte po starostech.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod tuja » 04.10.10 20:12 (Po)

Díky za pomoc. Kromě souboru gmapprom.img jsou v přístroji ještě stejnojmenné soubory s příponami .gma, .sum a .unl.
Mám je smazat taky?
tuja

Odeslatod Path » 04.10.10 22:56 (Po)

Pokud jste ale měl unl soubor k Topo Czech, pak ho zachovejte (pod stejným názvem jako mapa - soubor img). Gma je licenční soubor k mapě City Navigator Europe, takže ho neodstraňujte. Sum odstranit můžete.

gma - licenční soubor k mapě (určitě k City Navigator Europe)
sum - kontrolní součet mapy
unl - odemykací klíč mapy

Pokud potřebujete ověřit, k jaké mapě unl soubor byl, můžete ho otevřít např. v poznámkovém bloku a klíč identifikovat pomocí programu InfoUC
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod tuja » 05.10.10 12:36 (Út)

Ještě jednou děkuji za pomoc.
tuja

Zpět na Garmin: Mapy