TOPO Czech 2010

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod mulder007 » 17.11.10 15:35 (St)

Osobne jsem to zkousel v Tatrach. S routovanim to problem nemelo. Neumelo to ale presne spocitat vzdalenost (coz teda moc nechapu) a cas v cili uz vubec ne (1,5 km mi melo trvat pres 17 hodin ;-)
mulder007
 
Příspěvků: 5
Registrace: 12.11.10 19:57 (Pá)

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod Monoid » 18.11.10 12:08 (Čt)

Idealni by bylo udelat samostatnou mapu turistickych cest. Pruhlednou, routovatelnou a idealne i s digitalnim modelem terenu. Dalo by se to udelat i free a tato mapa by se mohla updatovat mnohem casteji.

Routovala by pouze po turistickych cestach.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod Garmin OC Letňany » 18.11.10 12:48 (Čt)

Monoid: To by zajisté šlo. Garmin Vám k tomu nabídne i software na 30dní zdarma. Dejte vědět až budete mít mapu hotovou, rád jí odzkouším Obrázek
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod Monoid » 18.11.10 14:16 (Čt)

A poskytne Garmin/Picodas zdarma i vrstvu turistickych cest? V topomape ji ma, pokud je nevazi licencni podminky k datum, mohli by je dat k dispozici.

Ruzni uzivatele nadavaji, ze jsou TZT neaktualni, atd. Toto by byla cesta je udrzovat aktualni a udelat i routovani, do ktereho se Picodasu z nejruznejsich duvodu (ktere jsou povetsinou rozumne a pochopitelne) nechce.

Na Slovensku to jde, i kdyz data turistickych znacek nejsou od Connanu (myslim, ze je ziskali vektorizaci online map).
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod Kodýl » 07.07.11 18:31 (Čt)

http://svobodne-radio.cz/
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl
 
Příspěvků: 476
Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod Pavel41 » 30.07.11 22:22 (So)

Zaskočila mne instalace TOPO Czech 2011...
Pro moji nuvi 1300 jsem dostal jak ATLAS 2011 LT (v přístroji), tak TOPO 2010 i TOPO 2011. Původně jsem nainstaloval TOPO 2010, protože jsem považoval TOPO 2011 za upgrade, který "nepojede" bez starší verze. Pak ale v Mapsource vidím, že 2011 se zobrazuje plně - vzhledem ktomu, že tohle instaluji na kartu, s klidem jsem tam poslal přes Mapsource TOPO 2011 ... je to v "gmapsupp", ta se přepisuje vždy na nejnověší... nebo ne vždy? Protože na kartě se objevila TOPO 2010 + 2011. Vymazal jsem obě mapy, znovu zadal v Mapsource přenos 2011 (ale tam byl skoro dvojnásobný balík dat - skoro 400 kB) - a na kartě mám znovu TOPO 2010 i TOPO 2011. Nuvi funguje s jednou či druhou nebo s oběma současně. Prohlídkou Mapsource jsem zjistil, že pod 2011 vede 48 oblastí (jakoby 24 z TOPO 2010 + 24 z 2011?), instaluje je současně. Ovšem: můj nuvi při instalaci neumí třídit (nebo jak se to jmenuje) data, pokud přepíše gmapsupp, mělo by to být v jednom souboru "2010+2011" - a ne ve dvou volitelných.
Tedy - tohle uspořádání mi vyhovuje (i když zatím jsem nepochopil rozdíl mezi TOPO 2010 a 2011), ale znamená to, že na tu kartu se dá přidat bez přejmenování i další mapa? Právě tohle mi hlava nebere...
Děkuji za vysvětlení.
Pavel41
 
Příspěvků: 7
Registrace: 24.07.11 20:12 (Ne)
Bydliště: Rakovnicko

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod Path » 01.08.11 15:25 (Po)

Moc dlouhý čtení na to abych se v tom neztratil. Z MapSource můžete exportovat buďto do vnitřní paměti nuvi nebo na paměťovou kartu. V obou případech se jedná o název gmapsupp.img. Topo Czech 2010 a Topo Czech 2011 jsou dva samostatné produkty, tzn. Topo 2010 si z PC odinstalujte.

Poznámka: Do navigace odesílejte vždy jenom jednu mapu (mapset).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod Pavel41 » 01.08.11 18:47 (Po)

Děkuji, mělo mne napadnout, že Mapsource po odemknutí všech map z balíku může použít "mapu v mapě"(2010+2011) - naštěstí jenom v PC a na kartu dal každou zvlášť. Předpokládám, že TOPO 2010 z karty zmizí tím, že po odinstalaci z PC nechám znovu instalovat z Mapsource TOPO 2011 - nebo "pro jistotu" napřed z karty smazat gmapsupp.img?
Pavel41
 
Příspěvků: 7
Registrace: 24.07.11 20:12 (Ne)
Bydliště: Rakovnicko

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod Path » 03.08.11 15:20 (St)

Pokud je TOPO Czech 2010 součástí souboru gmapsupp.img uloženého na kartě, pak ano, MapSource tento soubor přepíše novou kompilací, resp. map TOPO 2010 bude odstraněna.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: TOPO Czech 2010

Odeslatod Pavel41 » 04.08.11 17:05 (Čt)

Dík, udělal, hotovo (na kartě jen TOPO 2011).
Pavel41
 
Příspěvků: 7
Registrace: 24.07.11 20:12 (Ne)
Bydliště: Rakovnicko

Předchozí

Zpět na Garmin: Mapy

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.