Garmin cityXplorer - Praha

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Garmin cityXplorer - Praha

Odeslatod Path » 09.07.10 0:49 (Pá)

Zkoušel jsem si pohrát s mapou cityXplorer™ Prague, která stojí cca 10 USD a kromě samotné mapy naší metropole obsahuje databázi městské hromadné dopravy. Datový objem je cca 8 MB.

Ze zvědavosti jsem naplánoval cestu pomocí MHD z letiště Ruzyně Praha do hotelu Four Seasons Prague na Starém městě.

Jaké překvapení, že mapa nezná autobusové linky, ale pouze tramvajové linky a metro. Turista si podle navigace vyšlápne pěšky z Ruzyně až na metro do Dejvic, gratuluji! Obrázek

Na druhou stranu si nevzpomínám, že bych kdy v cizí metropoli kromě tramvaje a metra autobus jakkoli využíval. Seznam dostupných měst ve formátu cityXplorer je zde.

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Za dalších cca 8 USD je k dipozici průvodce Prahou - AA Prague Guide. Určitě nebude konkurovat českému GPS TravelGuide, ale proč tento produkt nezmínit. Předpokládám, že bude obsahovat POI, které jsou součástí mapy City Navigator Europe ve formátu gpi.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin cityXplorer - Praha

Odeslatod Anders » 12.07.10 10:21 (Po)

to si z nas Garmin dela srandu? Prodavat takovyhle polovicaty produkt - pry pro pesi navigaci Obrázek
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 12.07.10 10:59 (Po)

Pathi, presne tak.. absenci autobusu bych taky nejak neresil.. ta mapa je primarne urcena pro turisty nekde v centru mesta, kde clovek vetsinou vystaci s metrem, tramvajema (kdyz jsou) a pesi chuzi ..

ja jsem pred dvema tydny koupil a nasledne v praxi lehce vyzkousel v parizi .. a zcela v pohode... ani nevim, jestli ta parizska ma autobusy, nebo ne... protoze mi bohate stacila navigace s metrem a rerem....
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Path » 12.07.10 11:06 (Po)

Mám pocit, že mapa Paříže taky nemá autobusové linky.

Anders napsal:to si z nas Garmin dela srandu? Prodavat takovyhle polovicaty produkt - pry pro pesi navigaci Obrázek

Linky autobusu se poměrně často mění a lepší varianta je raději žádné linky než linky neaktuální. Takže v tomhle ohledu mapa dostačuje. Kdyby byl k dispozici nástroj pro tvorbu mapy (např. transparentní vrstva) ve formátu cityXplorer, vůbec bych se nezlobil.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Pavel M » 01.06.11 20:46 (St)

Nainstaloval jsem do Nuvi cityXplorer. Zdá se že normálně funguje, ale...

ať dám v Praze cestu kamkoliv ( v módu "chodec") vede mně to pěšky Prahou i třeba 2,5hodiny, ale nikde nenarazím na nějakou veřejnou dopravu.

Předpokládám, že musím nastavit "Typ přepravy" v nastavení navigace, ale nastavení "Typu přepravy" mám pořád šedé - nevysvícené, tzn. že se do toho nemůžu dostat a nastavit druh veřejné dopravy.

Dělám něco špatně, nebo je moje myšlenka o nastavení "Typu přepravy" špatná ??? :oops:
Garmin NUVI 1490TV, NUVI 760, CN 2012.10, Atlas 2011, TopoCzech, TopoSlovakia
Obrázek uživatele
Pavel M

Registrace: 03.03.11 11:18 (Čt)

Odeslatod Path » 03.06.11 14:52 (Pá)

Nepíšete, na kterém modelu jste to testoval. Osobní zkušenost s předchozími verzemi mám takovou, že pokud není cityXplorer plně odemknut, veřejná doprava nefunguje - mapa ano.

Nemám žádný neregistrovaný přístroj, kde bych měl možnost tuto mapu nabízenou v letní akci vyzkoušet..
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Garmin OC Letňany » 03.06.11 16:01 (Pá)

neberte toto prosím jako osočení, ale pokud jste si cityXplorer nelegálně odemkl tak skutečně nefunguje navigování na MHD i když vidíte mapu jako odemčenou. Pokud je mapa stažena a odemčena legálně tak se ve výběru přepnutí režimů objeví u režimu CHODEC text cityXplorer. Nevylučuju ale i chybu ze strany garminu :)
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP

Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Odeslatod borsky » 25.08.11 20:27 (Čt)

Chtěl bych se zeptat, zda je možné mapy cityXplorer nějak dostat i do MapSource. Při stahování z MyGarmin jsem takovou možnost neobjevil.
borsky

Registrace: 26.07.11 20:18 (Út)

Odeslatod Path » 25.08.11 21:10 (Čt)

CityXplorer se distribuuje pouze pro navigace, ale v podstatě se jedná o region mapy City Navigator rozšířený o datovou vrstvu s podporou linek městské dopravy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod rtreml » 06.10.11 9:26 (Čt)

Mám koupenou cityXplorer - Praha 2012.20 za 10 $.Dotaz - další aktualizace je v ceně nebo ji budu muset koupit a za kolik. Dík
Garmin 3490LMT
rtreml

Registrace: 12.12.10 13:52 (Ne)

Další

Zpět na Garmin: Mapy