City Navigator NT 2011.10

Komerční a nekomerční mapové produkty pro přijímače GPS Garmin.

Re: City Navigator NT 2011.10

Odeslatod V12 » 03.05.10 8:46 (Po)

Romstar :
Asi nedosledne citas moje prispevky - turisticke Garminy sa mi nahodou velmi pacia. Takze nie vsetko, co urobi Garmin je u mna automaticky zle :) Okrem toho, preco by som asi vyrabal turisticku mapu Slovenska, ked mi Garmin tak velmi lezi v zaludku ? A este priznam, ze pripravujem jej druhe vydanie, momentalne davame dohromady cerstvejsie podklady Obrázek , ked uz slovenske zastupenie Garminu je absolutne nemohuce a novu topovku slubuje uz rok a pol. Keby aspon za nieco stala, no jej viac nez rok stara beta verzia je iba slaby odvar toho, co by malo byt v topo mape...

Temu LifeTime uz nemienim rozoberat, popisal som tu dost na to, aby si rozumni ludia na nu vytvorili rozumny nazor.
V12

Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Odeslatod Romstar » 03.05.10 9:57 (Po)

OK.Obrázek
Já zase nejsem úplně vždy spokojen s tím co Garmin umí a přitom by mohl být tak vymakaný, že všem vytřel zrak, ale Garmin se u řady Nuvi bojí ztráty zákazníků kdyby byl moc složitý.
Například absolutně nerozumím funkci Mimo Dálnice (Hlavní silnice), když by spíše bylo potřeba mít možnost zvovit mimo vedlejší silnice. Nezpevněné silnice jsou málo. Přitom v Map Source si člověk může zadat míru preferencí hlavních a vedlejších silnic.
Když jsem psal do Ameriky proč nejde zadat vyhnutí se vedlejším silnicím tak mi přišla odpověď, že žádnou takovou Nuvi nemají. Místo toho jsem čekal odpověď, že to předají dál, aby to zvážili nebo tak něco.
Ale Garmin mám rád a vždy mě dovedl do cíle bez problémů a jsem na něj zvyklí.
Minulý týden se mi dostal do ruky TT a nedovedl jsem za 20 minut naplánovat a uložit trasu bez signálu satelitu. Takže není moc intuitivní jak všichni píšou to mi přijde více intuitivní Garmin.
Obrázek uživatele
Romstar

Registrace: 30.08.08 15:54 (So)

Odeslatod V12 » 03.05.10 14:24 (Po)

Garmin ma pravdu, ze nemaju ziadne Nuvi, kde by sa dali vypnut vedlajsie cesty. No taky letity ale stale vykonny GMXT tuto moznost ma. Vyrobca to ospravedlnuje klasickou hlaskou o jednoduchosti navigacie, co je samozrejme blbost na n-tu. Preco nemoze mat najvyssi model funkcionalitu rovnaku, ako ma software z pred 3 rokov ???

S TT som sa nehral uz hodne dlho, tak tuto s radou posluzit neviem.
V12

Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Odeslatod Cuba Libre » 04.05.10 11:37 (Út)

to Roomstar - k tomu plánování trasy u TT, to je rekord, 20 minut.. Obrázek. Já vždycky zákazníkům říkám, aby četli co je pod ikonama napsáno a u TT máš jasně velkou ikonu, na ní "A šipka B" a popis "Připravit trasu". Takže nevím, ale intuitivnější opravdu je, protože naplánovanou trasu můžeš ihned simulovat, ne jako v Garminu, kde musíš nejdřív vypnout GPS. Nicméně, stejně preferuji Garmin, jen nevím, proč se odklání od aktivních držáků v provedení jako má 765.
P.S. Mám 1690, 1350 i 765, ale žádný TT (to jen pro ty co se do mně pustí, že jsem napsal, že TT je intuitivnější).
Obrázek uživatele
Cuba Libre

Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Odeslatod Romstar » 05.05.10 9:50 (St)

Zdravím, podle mě se Garmin od aktivních držáků odklonil jen na chvíli, protože se od nich odklonil TT aby mu mohl Garmin konkurovat cenou tak šel stejným směrem a TT se zase k aktivním držákům vrátil a tudíž se bude muset vrátit i Garmin.
Pokud ovšem TT dá aktivní držáky i do nižších modelů než je 750, 950.
Toť můj názor.
Obrázek uživatele
Romstar

Registrace: 30.08.08 15:54 (So)

Odeslatod eidz » 17.06.10 7:16 (Čt)

Tak jsem konečně provedl upgrade na CN 2011.10.
Změny - už z uživatelského účtu netaháte 3,9 GB dat. Ale cca 4 MB instalátoru. Ten spustíte. Pokud nemáte (neměl jsem), tak se stáhne aktualizace NetFrame - cca 100 MB.... nainstaluje se. Samozřejmě se instalační proces na nic neptá a stahuje a instaluje natvrdo.... ehm.

Pak spustíte znovu instalátor, zase něco stáhne a konečně máte před sebou uživatelské rozhraní. Můžete si zvolit, kterou část Evropy chcete stáhnout. Bohužel bloky jsou dané, ale pokud chcete jen ČR, jde vybrat takový "balíček", kde máte ČR a nejbližší okolní státy. Nebo zvolíte všechno. Zajímavá volba, to je dobrý krok.
Pak kam se to má instalovat a jestli aktualizovat PC, navigaci nebo obojí.
Dáte aktualizovat a stáhne si to tolik GB, kolik map jste zvolili. Pak provede aktualizaci. U mě 2x aktualizace skončila s chybou - v navigaci mapa je, není tam 3D mapa a v PC nová mapa není. Navíc, pokud chci aktualizovat jen MS na druhém PC, tak musím znovu stahovat GB dle map, které chci aktualizovat. Zde předchozí verze instalátoru byla lepší - jednak 100% fungovala, a když už jsem 3,5 GB stáhnul, tak jsem aktualizovat všechny navigace ve firmě.
Garmine, Garmine, bude někdy update CN fakt uživatelsky příjemný a 100% funkční? Vždyť když už jednou stáhnu 3,5 GB dat, tak proč na druhém PC to musím stahovat znovu????
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz

Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Odeslatod Matrix_One » 12.07.10 21:26 (Po)

Tak sem se teď vratil z chorvatska a koukal sem ze ve slovinsku uplne chybi usek dalnice A4 z Mariboru do Ptuje.
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One

Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Odeslatod eport » 25.07.10 0:18 (Ne)

Zdravím a prosím o pomoc.

Měním počítač a snažím se teda nanovo nainstalovat map source a ostatní věci. Instalace map source se zdá být ok, atlas czech 8.1 nt OK, adresy v cr OK, Topo czech ok - instalace z přiloženého CD.
Problém je, že se mi do počítače nenaistaloval CN Europe NT 2011.10 - nikde se mi to nestahuje, neinstaluje, v PC není....
V navigaci mapa přirozeně je a normálně funguje, na přechozím PC problém nebyl ( žeby přechod z Visty na Windows 7?)

Díky mockrát za každou pomoc!!!
eport

Registrace: 25.07.10 0:06 (Ne)

Odeslatod Path » 25.07.10 9:45 (Ne)

Předpokládám správně, že jste CNEU aktualizoval na původním PC? Instalační data této mapy se stahovala do souboru garmin_rmu_cneunt_2011_10b.exe. Zkuste se po tomto souboru podívat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod eport » 25.07.10 12:46 (Ne)

DĚKUJI!!! Obrázek

Nainstalováno Obrázek

Stálo mě to asi 5 hodin života a Vy jste to vyřešil jednou větou... Škoda jen, že nikde nevidím ikonku donate, ihned bych přispěl.

Ještě jednou dík a přeji hezký den!
eport

Registrace: 25.07.10 0:06 (Ne)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Mapy