Po frmolu, který nastal kolem upgrade firmware pro nüvi vyšších řad, jsem kouknul skrz WebUpdarer, co Garmin nabízí pro moji 250W.
V okně jsou jen heslovité informace o "vylepšeních" v nové verzi:
Mám verzi fw 5.0, v té době (mínus 3 dny) byla nabízena 5.10 a 5.30. Neaktualizoval jsem, protože u nejnovější verze byla poznámka o GPS čipu MTK... za tím označením jsem tušil čertovinu.
Po několika dnech (sobota) už verzi 5.30 nenabízeli - díky tomu jsem se asi uchránil od katastrofy s příjmem satelitů.
Neznámo jak zachází WebUpdater se staženým souborem - nejdřív jej uloží do složky Documents and Settings/jméno_uživatele/Local Settings/Temp/Garmin Software Updates/Update.RGN
Potom jej překopíruje do navigace, kde se objeví ve složce Garmin pod názvem GUPDATE.GCD. Po restartu navigace se nějakou dobu "dějí věci" a nakonec to naběhne s novou verzí fw.
To vše bez možnosti zásahu uživatele a bez nabídky zálohovat původní verzi fw.
Stažený subor Update.RGN se automaticky nesmaže (světe div se). Objevil někdo, zda existuje udělátko nebo postup, jak po neúspěšném upgrade vnutit přístroji původní soubor s firmwarem (když už jej máme doma)?
P.S.
I Microsoft uznává možnost chyby během aktualizace systému a dovolí uživateli odinstalaci záplaty. Garmin je Velký, ten si věří... a používá šamanské metody.