Pomoc Garmin Kenwood

Pouze informace o aktualizacích firmware pro jednotlivé typy přijímačů.
Pravidla fóra
Pouze pro příspěvky oznamující novou verzi firmware. Ostatní diskuze bude odstraněna.

Pomoc Garmin Kenwood

Odeslatod lamberty » 03.08.17 1:59 (Čt)

Zdravím, mám prosbu. Mrkněte do navigaci jestli tam někdo nemá ve složce garmin složku langs a v tom češtinu asi se mi po upgrade smázla a nemluví česky. Moc dík. PS: mám navi Kenwood dnx520vbt a jinak máte tu pěkné forum. ;)
lamberty

Registrace: 03.08.17 1:52 (Čt)

Re: Pomoc Garmin Kenwood

Odeslatod thomas007 » 04.08.17 9:48 (Pá)

Kenwood ale není zařízení Garmin pro které je určeno tohle fórum. Obávám se, že tady nebude nejspíš nikdo s Kenwoodem.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod Dula » 04.08.17 12:01 (Pá)

Dula

Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Odeslatod lamberty » 04.08.17 13:21 (Pá)

Přesně tak. Děkuji za odpověď a odkazy. Bohužel, na těchto odkazech jsem právě stahoval tu aktualizaci která bohužel vymazala tu češtinu a v sobě new nemá. To je tak, když je někdo línej udělat zálohu složky Garmin.
lamberty

Odeslatod Dula » 04.08.17 15:10 (Pá)

Pokud jsou zvukové soubory ve formátu .vpm, zkus tohle:
https://ulozto.cz/!ZtLlGCPOpWRm/cesky-zip
Tuhle češtinu mám ve všech možných Garminech.
Dula

Odeslatod lamberty » 04.08.17 16:55 (Pá)

Ja právě soubory ve složce voice český mám jak jeden tak druhy. Dokonce jich tam mám víc. Jenže je tam na rozdíl od klasických navi Garmin složka LANGS kde musí být jista složka cs_CZ. už neví m z jakou koncovkou, která pak umožní spustit a vybrat cz text i řeč. Jelikoš mě ani nepíše česky. V tom kenwoodu je to tak zku... složitý.
lamberty

Odeslatod lamberty » 04.08.17 17:09 (Pá)

A Nebo jak přepsat ten VPM aby se hlasil jako třeba anglický, že by se tam dala anglina a hlas si to načetlo ten přepsaný česky. Když jen přepíšu cs_CZ.vpm na en_EN.vpm tak to nevezme.
lamberty

Odeslatod Dula » 04.08.17 17:28 (Pá)

Hlas Cesky_.vpm je uložen v adresáři Voice a český text je uložen v souboru cs_CZ.glx adresáři Text. Jazyk hlas. nápovědy by měl jít vybrat nezávisle na jazyku textu. Pokud jsou opravdu v adresáři Voice soubory s češtinou, tak by měly jít nezávisle zvolit i v případě, že text je anglicky. Takhle to funguje u navigace a domnívám se, že to u Kenwooda nebude jiné.
Dula

Odeslatod thomas007 » 04.08.17 17:49 (Pá)

Já to zařízení znám, viděl jsem ho naživo a i jsem viděl jeho datovou strukturu. Ne není to Garmin. Hardware je Kenwoodu pouze v něm mají doinstalovanou navigaci Garmin (tedy EU verze) a aktualizace se taky neprovádí stejně jako u klasického Garmin zařízení.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod lamberty » 05.08.17 10:42 (So)

DULA: Tak já to mám opravdu trošku jinak. Kenwood systém je nadřazen systému Garmin. Proto je ve složce Garmin na rozdíl od vašich navi ještě složka LANGS ve které by měla být taky složka cs_CZ. v nejakém jiném formátu než ve složce TEXT. Složí k tomu, aby vůbec Kenwood přepnul do CZ. Když tam není tak Garmin CZ ani nenabídne. Ani text ani hlas. Mám snad naději, jeden kámoš mi řek, že má doma zálohu nějakého podobného Kenwooda. Tak uvidím po neděli. Dám vědět jak jsem dopadl, kdyby to tu řešil někdo jiný ať mu to pomůže.
lamberty

Zpět na Garmin: Firmware